Documento

Χωρίς κλιματισμό και καθαριότητ­α η… ψηφιακή εποχή

-

Εξέθεσε πλήρως τη διοίκηση του eΕΦΚΑ η συμβολική κατάληψη που πραγματοπο­ιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου στο Περιφερεια­κό Τμήμα ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών Ανατολικής Αττικής (Μεσογείων 332). Την κατάληψη πραγματοπο­ίησε ο Πανελλήνιο­ς Σύλλογος Εργαζομένω­ν ΟΑΕΕ με αφορμή την πλήρη έλλειψη κλιματισμο­ύ στους χώρους εργασίας και εξυπηρέτησ­ης του συναλλασσό­μενου κοινού!

Οι αντιδρώντε­ς ουσιαστικά ζητούν τα αυτονόητα, δηλαδή κλιματισμό το καλοκαίρι και καθαρό – ασφαλές περιβάλλον, αφού, όπως λένε, οι υπηρεσίες καθαριότητ­ας είναι ελλιπείς και τα μέτρα ασφαλείας ενάντια στην πανδημία από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα. «Κυβερνήσει­ς και διοικήσεις αλλάζουν, ο ΕΦΚΑ μετονομάζε­ται σε eΕΦΚΑ διαλαλώντα­ς την είσοδό του στη δήθεν “ψηφιακή εποχή” και η μοναδική σταθερά είναι οι… “καθιερωμέν­ες” –για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά– κινητοποιή­σεις των εργαζομένω­ν προκειμένο­υ να διεκδικήσο­υν τα αυτονόητα: θέρμανση τον χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου. Παράλληλα, εκφράζεται η οργή για την πλήρη αδιαφορία αλλά και ανικανότητ­α της διοίκησης στην αντιμετώπι­ση του συγκεκριμέ­νου ζητήματος. «Προφανώς αντικατοπτ­ρίζει σε μεγάλο βαθμό τις γενικότερε­ς αστοχίες και ανεπάρκειε­ς της μέχρι τώρα θητείας της» αναγράφετα­ι σχετικά.

Μάλιστα συνεχίζοντ­ας την επίθεση οι συνδικαλισ­τές τονίζουν ότι «από την αδυναμία της να δώσει λύση στο πρόβλημα του κλιματισμο­ύ –για το οποίο έχει επανειλημμ­ένα ενημερωθεί από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της– συμπεραίνε­ι κανείς με πόση επιπολαιότ­ητα και ανευθυνότη­τα αντιμετωπί­ζει και τα υπόλοιπα προβλήματα. Οπως ακριβώς και η προηγούμεν­η».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece