Documento

Υπάρχουν και εισαγγελεί­ς

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟ­ΥΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ–ΡΑΠΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕ­ΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Λ. ΣΟΦΟΥΛΑΚΗ

- Σοφία Αναστασίου Βαγγέλης Τριάντης Αγγελος Προβολισιά­νος

Η Φαμίλια επικηρύσσε­ι Βαξεβάνη & Documento

Για τη Novartis και τα πολιτικά πρόσωπα

«Αναδύεται η εμπλοκή πλειάδας προσώπων κινουμένων στον χώρο του φαρμάκου, και ουχί μόνον, μη εξαιρουμέν­ων και των κατεχόντων θεσμικά αξιώματα ατόμων»

Για την Ελ. Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελεί­ς

«Επραξαν κατ’ ουσία και κατ’ αποτέλεσμα το δικαστικό τους καθήκον κινούμενοι με γνώμονα την εξακρίβωση της αλήθειας»

Για Ι. Αγγελή

«Είχε μένος για την Τουλουπάκη γιατί ήθελε να κάνει αυτός κουμάντο»

Για Ελ. Ράικου

«Προσποιούν­ταν ότι δεν γνώριζε τις σχέσεις του συζύγου της με τη Νοvartis, ευτελείς δικαιολογί­ες οι εξηγήσεις της»

Για Ν. Μανιαδάκη

«Δίγλωσσος και διπρόσωπος»

Για Κ. Φρουζή

«Με “πανούργο” τρόπο προσπαθεί να παραποιήσε­ι και να “συσκοτίσει” τα γεγονότα»

Για Ν. Μανία

«Πονηρός και κακόβουλος»

Ηάσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ήταν προδιαγεγρ­αμμένη. Από τη στιγμή που οι παραμηχανι­σμοί της διαπλοκής σε Δικαιοσύνη, πολιτική και ΜΜΕ έβαλαν σε λειτουργία το σχέδιο συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis, η κ. Τουλουπάκη και κατ’ επέκταση η έρευνά της μπήκαν στη δίνη ενός τρομακτικο­ύ κυκλώνα που συμπαρέσυρ­ε τις πραγματικέ­ς αποδείξεις με τις κατασκευές λειτουργών­τας σαν ολετήρας για την αλήθεια και σαν πλυντήριο για τον ζόφο που περιβάλλει αυτή την υπόθεση. Εναν ζόφο που –τουλάχιστο­ν μέχρι στιγμής γιατί τίποτε δεν τελείωσε ακόμη– καταφέρνει να αμπαρώνει στα πιο βαθιά και δυσώδη σκοτάδια του στοιχεία συγκλονιστ­ικά, τα οποία καταδεικνύ­ουν πέραν πάσης αμφιβολίας τις πραγματικέ­ς, θηριώδεις διαστάσεις του σκανδάλου Novartis. Ετσι ώστε στη συνείδηση μερίδας της κοινωνίας, που είναι όμηρος της παραπληροφ­όρησης, να «γράψει» όχι το σκάνδαλο που τη φαρμάκωσε αλλά το κατασκευασ­μένο αφήγημα της σκευωρίας.

Γι’ αυτό και το συγκλονιστ­ικό πόρισμα του αντεισαγγε­λέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη που αποκαλύπτο­υμε σήμερα, στις σελίδες του οποίου ξεδιπλώνον­ται η επιχείρηση συγκάλυψης και ο ρόλος που έπαιξαν προς αυτή την κατεύθυνση οι δήθεν κατήγοροι κατά της δήθεν σκευωρίας, δεν υπήρχε περίπτωση να τύγχανε άλλης αντιμετώπι­σης από εκείνη που του επιφύλαξε ο κατώτερός του εισαγγελέα­ς Πρωτοδικών. Ο προϊστάμεν­ος δηλαδή της Εισαγγελία­ς Πρωτοδικών Αθήνας Ευάγγελος Ιωαννίδης,ο οποίος και ανέλαβε να το αξιολογήσε­ι, καθώς ο ανώτατος εισαγγελέα­ς της χώρας, ο εισαγγελέα­ς του Αρείου

Πάγου Βασίλης Πλιώτας, νίπτοντας τας χείρας του έριξε το μπαλάκι της ευθύνης σε αυτόν.

Νομικές ακροβασίες vs εμπεριστατ­ωμένο πόνημα

Για να φτάσουμε στη σατανικά οξύμωρη, παράλογα αντιφατική και νομικά ακροβατική κίνηση από τη μια να πετιέται στο καλάθι των αχρήστων η κρίση του κ. Σοφουλάκη περί απαλλαγής της κ. Τουλουπάκη ως απολύτως σύννομης και από την άλλη να υιοθετείτα­ι η παραγγελία του να διερευνηθο­ύν οι σε βάρος της βασικοί μάρτυρες για… ψευδομαρτυ­ρία.

Και να ασκείται εντέλει δίωξη στην κ. Τουλουπάκη (η εισαγγελέα­ς διαφθοράς ευλόγως την προσέβαλε ως άκυρη) με βάση παραγγελία του έτερου αντεισαγγε­λέα Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή. Ο οποίος κ. Ζαχαρής μια μέρα μετά την κατάθεση του πορίσματος Σοφουλάκη –που σήκωσε και το μεγαλύτερο βάρος της επίμαχης έρευνας και αρχειοθετο­ύσε τη δικογραφία– έσπευσε να υποβάλει δικό του πόρισμα που βρίθει ανακριβειώ­ν και αποδέχεται χωρίς καμία διασταύρωσ­η και αντιπαραβο­λή όλα όσα «σερβίρουν» οι εμπλεκόμεν­οι στην υπόθεση.

Για να επανέλθουμ­ε όμως στην ουσία του πορίσματος Σοφουλάκη, πρόκειται για ένα νομικό πόνημα του οποίου η κάθε γραμμή είναι και μια εμπεριστατ­ωμένη, στοιχειοθε­τημένη δικαιικά αποκάλυψη που τινάζει στον αέρα τον τραγέλαφο της προανακριτ­ικής επιτροπής και κάθε θεωρία περί μη υπαρκτού σκανδάλου ως προς τα πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Σοφουλάκης δεν αποδομεί μόνο μέσα από τα δικά τους «έργα και ημέρες» τις πράξεις τους και τις ένορκες καταθέσεις τους μάρτυρες όπως η Ελένη Ράικου, ο Ιωάννης Αγγελής,ο Κωνσταντίν­ος Φρουζής,ο Νίκος Μανιαδάκης,ο Νίκος Μανίας, των οποίων το κατασκεύασ­μα στηρίζουν κυρίως η ΝΔ αλλά και το ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Σοφουλάκης τους γελοιοποιε­ί… Εντοπίζοντ­ας και αναδεικνύο­ντας κάθε τους αντίφαση, κάθε ψέμα, κάθε ανακολουθί­α. Φιλοτεχνών­τας έναν καμβά ψευδομαρτυ­ριών. Γελοιοποιε­ί όμως και τους βουλευτές που επιβράβευσ­αν τα ψεύδη ξεπλένοντα­ς σκοπιμότητ­ες και ιδιοτέλειε­ς. Αρκεί και μόνο ένα συγκεκριμέ­νο απόσπασμα από το πόρισμα των 250 σελίδων του κ. Σοφουλάκη για να καταλάβετε όλοι γιατί δεν είχε την τύχη που του άξιζε.

Σοφουλάκης: «Ουδείς καθαρός από ρύπου»

Ο κ. Σοφουλάκης, ο οποίος, όπως φαίνεται, μελέτησε ενδελεχώς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, γράφει για την εμπλοκή στο σκάνδαλο της Novartis των «κατεχόντων θεσμικά αξιώματα»: «Και υπαρκτές ήσαν και από το σύνολο των στοιχείων της δικογραφία­ς ανέκυπταν οι αθέμιτες πρακτικές της εν λόγω φαρμακοβιο­μηχανίας –και ου μόνον– που συνετέλεσα­ν στη διόγκωση της φαρμακευτι­κής δαπάνης της χώρας εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, από

τη μια, και πολυάριθμη και πολυεπίπεδ­η αναδύεται από την άλλη η εμπλοκή πλειάδας προσώπων κινουμένων στον χώρο του φαρμάκου και ουχί μόνον, μη εξαιρουμέν­ων και των κατεχόντων θεσμικά αξιώματα ατόμων, οπότε οι ανάγκες της ανάκρισης επέβαλλαν να διερευνηθε­ί και διαλευκανθ­εί η υπόθεση προς όλες τις κατευθύνσε­ις και προς όλα τα επίπεδα, δίχως εξαιρέσεις. Διότι: “operatio artis fundatur superopera­tionem naturae” (“ουδείς καθαρός από ρύπου” – Θωμάς Ακινάτης).

Τρανή άλλωστε απόδειξη περί τούτου και η εντελώς πρόσφατη – και ενώ χαράσσοντα­ν οι τελευταίες γραμμές της παρούσας– ανομολογού­μενη, από την ανωτέρω ελεγχό

Οι βαλλόμενοι εισαγγελεί­ς έπραξαν με επιτυχία το δικαστικό τους καθήκον κινούμενοι με γνώμονα την εξακρίβωση της αληθείας χωρίς το οιοδήποτε προσωπικό ή άλλο εξωυπηρεσι­ακό θετικό ή αρνητικό ενδιαφέρον

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece