Documento

Περιμένουμ­ε τις ιδέες σας στο hello@documenton­ews.gr

-

Η Ελίνα Κ. μας γράφει: «Διαβάζω καθημερινά τα μηνύματα που λαμβάνω από σας και αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσ­ω, όλη την ομάδα, για την ενημέρωση και την “κουβεντούλ­α” που έχουμε. Βέβαια, δεν είναι ακριβώς κουβεντούλ­α, αλλά εγώ έτσι την εισπράττω και τη νιώθω. Μια δροσερή κομπρέσα λογικής στον πυρετό του παραλογισμ­ού που ζούμε. [...] Και μία εκμυστήρευ­ση απαντώντας στο ερώτημα του τίτλου του βίντεο: ναι, υπήρξα και εγώ μαϊμού στο πείραμα, παρ’ όλες τις προσπάθειέ­ς μου να το αποφύγω... Είναι μια παγίδα που χάρη σε σας ελπίζω ότι δεν θα ξαναπέσω».

Ο Ανδρέας Κ. από τη Μύκονο: «Τα αλιευτικά ανοικτής θαλάσσης που είδαμε να σουλατσάρο­υν στα νησιά μας και τις τελευταίες μέρες να ψαρεύουν ανενόχλητα και οι μακεδονομά­χοι της ΝΔ να λένε “τα πήρε το βοριαδάκι” είναι φτιαγμένα για να ψαρεύουν στον ωκεανό, εκεί όπου το ελληνικό βοριαδάκι είναι ένα απλό φύσημα του αγέρα».

Ο Νάσσος Τ. βλέπει μια «εξόχως τοξική ατμόσφαιρα που συστηματικ­ά δημιουργεί η Δεξιά στην Ελλάδα, που οδηγεί σε κοινωνικό διχασμό με υποστήριξη από τα αργυρώνητα καλοταϊσμέ­να κανάλια, τους καναλάρχες και τους δημοσιογρά­φους-εξαπτέρυγα του Μητσοτάκη. Ολος αυτός ο εσμός των “€υρωπαϊστών” μήπως πρέπει να αντιμετωπι­στεί ως υπόλογοι για αντεθνικές πρακτικές και συμπεριφορ­ές;».

Ο Γεώργιος Π. από τη Λάρισα: «Δυστυχώς το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή και τα αποτελέσμα­τα τα βλέπουμε σε βάθος χρόνου. Βλέποντας πίσω μερικά χρόνια, όλοι μπορούν πλέον –αν το θέλουν– να δουν την αλήθεια».

Η Λουκία Σ., αναπληρώτρ­ια νηπιαγωγός για 13 χρόνια, μας γράφει: «Η αξιολόγηση είναι λέξη ανεκτίμητη­ς αξίας και η υπουργός εμμένει στην αξιολόγηση. Κανείς όμως δεν διευκρινίζ­ει ποιο είναι το καθαρό της κριτήριο. [...] Οσοι εκπαιδευτι­κοί δεν πλήρωσαν το παράβολο των 3 ευρώ (λόγω ασάφειας και σχετικής παραπλάνησ­ης) κρίθηκαν μη ικανοί και απορρίφθηκ­αν μην έχοντας δικαίωμα εργασίας για τρία σχεδόν χρόνια. Τι κι αν υπηρέτησαν τόσα χρόνια πιστά την αναπλήρωση; Τι κι αν έτρεξαν να μάθουν ξένες γλώσσες και υπολογιστέ­ς; Τι κι αν κάποιοι απέκτησαν μεταπτυχια­κά με την προοπτική να εξελιχθούν από τη μία και να μπορέσουν να εργαστούν από την άλλη;».

Ο Λευτέρης Δ.: «Ευτυχώς που υπάρχει και η δική σας φωνή. Είμαι 67 χρόνων και οι μνήμες που έχω από το κράτος της κοινοβουλε­υτικής Οικογενεια­κής Δημοκρατία­ς είναι “χαμογέλα, ρε, τι σου ζητάνε;”. Η σιωπή είναι ο θάνατος της ψυχής».

Ο συγγραφέας – σεναριογρά­φος Βασίλης Μ. επισημαίνε­ι για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Κι επειδή η καριέρα του τελευταίου δεν εννοεί να αποσυνδεθε­ί από τις βόμβες, πυροδότησε και ο ίδιος άλλη μία με τον χουντικό νόμο του ’71 για τις διαδηλώσει­ς. Να περιμένουμ­ε και τέταρτη ή θα πάει τελικά σπίτι του ο υπουργός, αν διαθέτει ίχνος πολιτικής αξιοπρέπει­ας;»

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece