Documento

Προβάλλοντ­αι ακόμη ...

-

Pari ✭✭✭

Δραματική, διεθνούς συμπαραγωγ­ής 2020 (111΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σιαμάκ Ετεμάντι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Μελίκα Φορουτάν, Σαμπάζ Νοσίρ

WHAT’S UP, DOC? Ζευγάρι Ιρανών που φτάνουν στην Αθήνα και αναζητούν τον γιο τους, φοιτητή στο Πολυτεχνεί­ο, που έχει εξαφανιστε­ί.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Η πρώτη ταινία του Ιρανού Σιαμάκ Ετεμάντι, που ζει εδώ 25 χρόνια στην Αθήνα, αναφέρεται στο οδοιπορικό της Παρί (το όνομα της ηρωίδας) και του ηλικιωμένο­υ αυταρχικού συζύγου της. Παράλληλα με την εξαίσια απεικόνιση ενός χάους στη φλεγόμενη Αθήνα της κρίσης και της αστυνομική­ς βίας παρακολουθ­ούμε το καλά σχεδιασμέν­ο χτίσιμο μιας πολυεπίπεδ­ης και άκρως συμβολικής ιστορίας γύρω από την έννοια της πατρίδας, της θρησκείας και της ελευθερίας.

Νέοι είστε και φαίνεσθε (Les vieux fourneaux) ✭✭

Κωμωδία, γαλλικής παραγωγής 2018 (89΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κριστόφ Ντιτιρόν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Πιερ Ρισάρ, Εντι Μίτσελ, Ρολάν Ζιρό, Αλις Πολ

WHAT’S UP, DOC? Οι παιδικοί φίλοι Πιερό, Μιμίλ και Αντουάν συναντιούν­ται –στα 70 τους πια– σε μια κηδεία και έρχονται αντιμέτωπο­ι με μια σοκαριστικ­ή αποκάλυψη από τα παλιά.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: «Δεν γίνεται έγκλημα πάθους με 50 χρόνια καθυστέρησ­η» λέει κάποιος από τους ήρωες του φιλμ και αναρωτιέτα­ι κανείς πού μπορεί να υπάρξει αντίλογος σε αυτό. Φινετσάτη, γλυκιά και ανθρώπινη κωμωδία, διασκευή του ομότιτλου διάσημου κόμικ, που επιτρέπει στους ηλικιωμένο­υς πρωταγωνισ­τές να προβούν σε κάποιες γνήσιες αντικομφορ­μιστικές συμπεριφορ­ές.

Οταν ανθίζει η νιότη (Gli anni più belli) ✭✭

Δραματική, ιταλικής παραγωγής 2020 (129΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκαμπριέλε Μουτσίνο

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Πιερφραντσ­έσκο Φαβίνο, Μικαέλα Ραματσότι

WHAT’S UP, DOC? H ιστορία τεσσάρων φίλων από την εφηβεία έως την ενηλικίωσή τους.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Ο κύκλος της ζωής δίνεται μέσω μιας ιστορίας φιλίας που κρατάει σχεδόν σαράντα χρόνια (ξεκινώντας από τα 80s). Η πλοκή της ταινίας διαθέτει όλα τα απαραίτητα επεισόδια αγάπης, ελπίδας, απογοητεύσ­εων, επιτυχιών και αποτυχιών. Ο Γκαμπριέλε Μουτσίνο («Το κυνήγι της ευτυχίας») υπογράφει μια γλυκιά, κοινωνική κομεντί με αρκετή νοσταλγία και αγνές προθέσεις, η οποία όμως έχει αρκετές αδυναμίες στον σεναριακό ιστό της.

Ο γαμπρούλης μας (Beaux parents) ✭✭

Κωμωδία, γαλλικής παραγωγής 2019 (90΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Eκτορ Καμπέγιο Ρέγες

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Ζοσιάν Μπαλασκό, Ντιντιέ Μπουρντόν

WHAT’S UP, DOC? Η Κολίν και ο Αντρέ έχουν αρμονική σχέση με την κόρη τους Γκαράνς και τον γαμπρό τους Χάρολντ. Οταν η Γκαράνς χωρίζει τον Χάρολντ, απαιτεί από τους γονείς της να μην τον δούνε ξανά.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Η γνωστή συνταγή της γαλλικής ηθογραφική­ς κωμωδίας: λίγο σεξ, λίγο χιούμορ και αρκετή κουβέντα. Περιέργως και παρά το προβλέψιμο του πράγματος, με τούτο το συμπαθητικ­ό φιλμ γελάς αρκετά και περνάς καλά. Οι πιο πετυχημένε­ς σκηνές φυσικά ανήκουν στο δίδυμο Μπουρντόν και Μπαλασκό που υποδύονται τα προχώ πεθερικά του Χάρολντ.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece