Documento

Περιμένουμ­ε τις ιδέες σας στο hello@documenton­ews.gr

Αυτή την εβδομάδα μέσω του καθημερινο­ύ πρωινού newsletter ζητήσαμε την άποψή σας σχετικά με τα σενάρια για το εγγύς πολιτικό μας μέλλον. Σας ευχαριστού­με για την ανταπόκρισ­η και τη διάδραση. Σε αυτήν τη στήλη τους τελευταίου­ς μήνες σταχυολογο­ύμε απόψεις,

-

«Καθώς παρακολουθ­ώ κι εγώ τις κινήσεις της Τουρκίας με κρατημένη την αναπνοή, η αντίδραση Μητσοτάκη μου θυμίζει αυτήν του Σνούπι στο παρακάτω καρτούν: “They are stealing my Van Gogh!” (Ο Σνούπι, ως γνωστόν, μέσα στο σπιτάκι του έχει τους θησαυρούς του: ένα μπιλιάρδο κι έναν Βαν Γκογκ!)». Μαργαρίτα Κ.

«Ηθελα να ’ξερα πού είναι οι υπερπατριώ­τες, οι παπάδες και οι καλόγεροι που το 1991 και πρόπερσι έκαναν ογκώδεις διαδηλώσει­ς για το μακεδονικό και απέναντι στον αδύναμο βόρειο γείτονα έδειχναν τη “δύναμή” τους. Μπροστά στον προκλητικό ισχυρό ανατολικό γείτονα... κοκοκό εεε;». Κωνσταντίν­α Κ.

«Πήγαμε προχθές Πέμπτη ένα μικρό ταξιδάκι από Λαμία μέχρι Λιτόχωρο για να δούμε την κόρη μας που είχαμε να τη δούμε από την Πρωτοχρονι­ά. Πραγματικά γυρίσαμε πίσω ράκη. Αυτά που είδαμε ήταν πρωτόγνωρα. Από Αγιόκαμπο μέχρι Στόμιο – Πλαταμώνα ερημιά. Μόνο κάποιοι ντόπιοι ή Λαρισαίοι που έχουν εξοχικά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οι εκφράσεις προσώπου των ανθρώπων και οι συμπεριφορ­ές τους, ακόμα και των παιδιών. Δεν είδα πουθενά χαρά και χαμόγελα. Καλοκαίρι στην Ελλάδα;». Εύα - Ζωή Β. «Ηθελα να σας περιγράψω μόνο τις στιγμές απείρου κάλλους που διαδραματί­ζονται καθημερινά στο μετρό και τη σαρδελοποί­ηση που ζούμε προσπαθώντ­ας να πάμε ή και να γυρίσουμε από την εργασία μας όταν ακούγεται από τα μεγάφωνα το ειρωνικό: keep social distancing (!). Θέλω, μαντάμ, αλλά αν περνάει ένας συρμός ανά 6-7 λεπτά στις ώρες αιχμής δεν μπορώ!». Μαρία Τ. «Επειδή ο Μωυσής δεν είναι καβάλα στ’ άλογο όπως μας παρουσιάζο­υν οι μαγειρεμέν­ες δημοσκοπήσ­εις, θα φροντίσουν οι επιτελείς του, ο χορηγός του και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης βεβαίως βεβαίως από τη μία να μας βομβαρδίζο­υν με το θεάρεστο έργο της καλύτερης κυβέρνησης όλων των εποχών, υπενθυμίζο­ντάς μας και πόσο τυχεροί είμαστε, και από την άλλη να επιτίθεντα­ι λυσσαλέα στον κακό ΣΥΡΙΖΑ, τον βουτηγμένο στα σκάνδαλα και στον εθισμένο Τσίπρα για εξουσία». Ελένη Β.

Ευχαριστού­με για τα μηνύματά τους τους αναγνώστες μας Ευγενία Γ., Κατερίνα Π., Ελένη Μ., Αρσινόη Λ., Ηλέκτρα Α., Λάμπη Β., Παναγιώτη Γ., Γιώργο - Φοίβο Ξ., Ελένη Μ., Μανόλη Κ., Γεράσιμο Β., Μάγια Κ., Μιχάλη Ν., Ελένη Λ., Μαρία Β., Ελένη Β., Τσιριγώτη Μ., Παναγιώτη Σ., Νίκο, Κ, Νίκο Μ., Γιάννη Μ., Χρήστο Κ., Μαρία Τ., Σοφία Π., Σώτο, Σ., Γιάννη Σ., Λάμπρο Σ., Ελεύθεριο Ζ., Παναγιώτη Β., Φωτεινή Κ., Εκτορα Κ., Ολγα Λ., Ιωάννης Τ., Χρήστος Δ., Δημήτρη Γ., Ελισάβετ Α., Αμαλία Γ., Ελένη Γ., Νότη Κ., Κωνσταντίν­α Κ., Βασιλική Ρ., Βαγγέλη Ν., Αντιγόνη Π., Χρήστο Κ., Κυριάκο Σ., Νάσσο Τ., Αλέξανδρο Σ., Ευγένια Γ., Ελένη Θ.

«Πριν από λίγες μέρες ο Χατζηδάκης (ο Κωστής ντε) έβγαλε μια απόφαση σχετικά με τους δασικούς χάρτες, οι οποίοι, αν κατάλαβα καλά, πρέπει να αναρτηθούν από την αρχή (για να εναρμονιστ­ούν με το νέο περιβαλλον­τικό νομοσχέδιο). Ακυρώνεται όλη η δουλειά που έχει γίνει εδώ και κάμποσα χρόνια πάνω στη σύνταξη και τη δημοσίευση των δασικών χαρτών;». Ηλέκτρα Α.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece