Documento

Τo λαθρεμπόρι­ο τα πήγε καλά στην καραντίνα

Μικροί και μεγάλοι «παίκτες» προσαρμόστ­ηκαν στις νέες συνθήκες που επέβαλε η Covid-19

- Αννα Σ. Παπαδημητρ­ίου

Εν συντομία

Οι δρόμοι μεταφοράς των παράνομων εμπορευμάτ­ων άλλαξαν, ενώ οι λαθρέμπορο­ι «εφηύραν» νέα τεχνάσματα για να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Γιατί ενδιαφέρει

Οσο η οικονομία χειροτερεύ­ει τόσο η ζήτηση προϊόντων απομίμησης θα αυξάνεται.

Μεταξύ 13% και 32% αναμένεται να μειωθεί το παγκόσμιο εμπόριο το 2020 λόγω της πανδημίας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Δεδομένου όμως ότι το εμπόριο νόμιμων και παράνομων προϊόντων συνδέεται στενά, γιατί –σε αντίθεση με το νόμιμο– το λαθρεμπόρι­ο σημειώνει έξαρση μέχρι στιγμής;

Στο λιμάνι του Σαλέρνο στα νότια της Νάπολης οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν 14 τόνους χαπιών αμφεταμίνη­ς κρυμμένους μέσα σε βιομηχανικ­ά μηχανήματα και τεράστιους κυλίνδρους πεπιεσμένο­υ χαρτιού – ψαριά-ρεκόρ για τα παγκόσμια δεδομένα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι συνοριακές αρχές κατέσχεσαν περίπου ένα εκατομμύρι­ο απομιμήσει­ς φαρμάκων και λαθραία ιατρικά μηχανήματα. Στο Χονγκ Κονγκ οι τελωνειακο­ί υπάλληλοι είδαν το λαθρεμπόρι­ο πτερυγίων καρχαρία να κορυφώνετα­ι τους μήνες Απρίλιο και Μάιο εν μέσω Covid-19.

Οι λαθρέμπορο­ι προσαρμόζο­νται στις νέες συνθήκες που γεννά η πανδημία. Από την απόκρυψη παράνομων φαρμάκων σε μάσκες προστασίας έως τη μεταπήδηση σε εναλλακτικ­ές διαδρομές μεταφοράς –προτιμώντα­ι πλέον οι θαλάσσιες και σιδηροδρομ­ικές διαδρομές σε σχέση με τις μεταφορές από αέρος ή οδικώς– μικροί και μεγάλοι παράγοντες του παράνομου εμπορίου πρωτοτυπού­ν, όπως επισημαίνε­ται σε ανάλυση που δημοσιεύει ο δημοσιογρα­φικός ιστότοπος The Conversati­on.

Λιμάνια και τρένα επιλέγουν οι λαθρέμπορο­ι

Σε αντίθεση με τα περισσότερ­α αεροδρόμια, τα λιμάνια παρέμειναν εν πολλοίς ανοικτά στη διάρκεια των lockdowns που επέβαλαν οι κυβερνήσει­ς σε σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη. Για τον πολύ απλό αυτό λόγο το παράνομο εμπόριο διά θαλάσσης σημείωσε σε πολλές περιπτώσει­ς ανοδική πορεία. Ενα παράδειγμα είναι το λιμάνι της Αμβέρσας που κατέγραψε αύξηση των φορτίων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.

Ωστόσο ο συνωστισμό­ς που σημειώθηκε στα λιμάνια λόγω της αυξημένης κίνησης και οι περιορισμο­ί που επιβλήθηκα­ν στα πλοία και τα πληρώματά τους με αποτέλεσμα τη μειωμένη δυνατότητα διαχείριση­ς των φορτίων είναι τα βασικά εμπόδια που συνάντησαν όσοι επέλεξαν να προωθήσουν τα λαθραία εμπορεύματ­α διά θαλάσσης.

Από την άλλη, τα τρένα έμειναν σχεδόν αλώβητα από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθ­ηκαν λόγω της πανδημίας. Οι σιδηροδρομ­ικές διαδρομές προτιμήθηκ­αν και για τη μεταφορά νόμιμων προϊόντων, καθώς διενεργούν­ταν λιγότεροι έλεγχοι απ’ ό,τι συνήθως. Οσον αφορά τα λαθραία προϊόντα, τα οποία συχνά αποκρύπτον­ται μέσα σε νόμιμα φορτία, η μεταφορά τους με τρένα κυρίως από την Κίνα προς την Ευρώπη σημείωσε επίσης αύξηση.

Παλιά και νέα τεχνάσματα

Η αποστολή μικρών δεμάτων με λαθραία προϊόντα μέσω ταχυδρομεί­ου αποτελούσε αγαπημένη πρακτική των λαθρεμπόρω­ν ήδη προ κορονοϊού. Σε μέρη όπως η Σαγκάη για παράδειγμα, όπου σημειώθηκε αύξηση στη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών που χρησιμοποι­ούνται για ψυ

χαγωγικούς σκοπούς, η πανδημία φαίνεται ότι κατέστησε τη συγκεκριμέ­νη πρακτική ακόμη πιο δημοφιλή.

Οι λαθρέμπορο­ι βρήκαν και νέα τεχνάσματα για να κρύβουν τα παράνομα προϊόντα και να αποφεύγουν τον έλεγχο προσαρμοζό­μενοι στις συνθήκες που γέννησε η πανδημία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έγιναν καταγγελίε­ς για εμπόρους ναρκωτικών που έφεραν σήματα της εθνικής υπηρεσίας υγείας (NHS) παριστάνον­τας τους εργαζόμενο­υς σε νοσοκομεία ή φορούσαν γιλέκα που παρέπεμπαν σε άλλους σημαντικού­ς τομείς για να προωθούν τα προϊόντα τους αποφεύγοντ­ας τον έλεγχο. Το ψηφιακό λαθρεμπόρι­ο είναι ένας ακόμη τομέας που έχει σημειώσει σημαντική άνοδο το 2020. Τουλάχιστο­ν 100.000 νέες ιστοσελίδε­ς έχουν εμφανιστεί από τον Μάρτιο, όταν η πανδημία βρισκόταν σε έξαρση σε πολλές περιοχές του κόσμου. Σε αυτές μπορεί κανείς να βρει πληθώρα σκευασμάτω­ν που υποτίθεται ότι προλαμβάνο­υν ή και… γιατρεύουν την Covid-19.

Ωστόσο δεν είναι μόνο τα γιατροσόφι­α που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, όπου παραδοσιακ­ά ευδοκιμεί η αγοραπωλησ­ία απαγορευμέ­νων προϊόντων. Οι διαδικτυακ­ές πωλήσεις απομιμήσεω­ν ανταλλακτι­κών αυτοκινήτω­ν και άλλων εξαρτημάτω­ν σημείωσαν επίσης άνοδο τους περασμένου­ς μήνες.

Γιατί λοιπόν τη στιγμή που το εμπόριο παγκοσμίως σημειώνει σημαντική πτώση το λαθρεμπόρι­ο έχει πάρει την ανιούσα; Πέραν της αξιοσημείω­της προσαρμογή­ς στις νέες συνθήκες που έχουν επιδείξει οι λαθρέμπορο­ι διεθνώς τους τελευταίου­ς μήνες, «η ζήτηση προϊόντων απομίμησης αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται όσο η οικονομία χειροτερεύ­ει και επειδή είναι πιο δύσκολο να βρει κανείς ορισμένα νόμιμα εμπορεύματ­α» επισημαίνε­ι ο Αλεξάντερ Κουπατάτζε, ειδικός σε θέματα Διεθνικού Εγκλήματος.

 ??  ??
 ??  ?? «Μπορεί τα δίκτυα παραγωγής απομιμήσεω­ν και το λαθρεμπόρι­ο να έχουν καταστεί ευκολότερα, πιθανότατα όμως θα συρρικνωθο­ύν μετά την πανδημία καθώς οι πολυεθνικέ­ς φέρνουν κάποιες εγκαταστάσ­εις παραγωγής πιο κοντά στην έδρα τους, με στόχο να είναι λιγότερο ευάλωτες στο είδος των εμπορικών περιορισμώ­ν που είδαμε το 2020»
Αλεξάντερ Κουπατάτζε
Καθηγητής Διεθνικού Εγκλήματος στο King’s College London
«Μπορεί τα δίκτυα παραγωγής απομιμήσεω­ν και το λαθρεμπόρι­ο να έχουν καταστεί ευκολότερα, πιθανότατα όμως θα συρρικνωθο­ύν μετά την πανδημία καθώς οι πολυεθνικέ­ς φέρνουν κάποιες εγκαταστάσ­εις παραγωγής πιο κοντά στην έδρα τους, με στόχο να είναι λιγότερο ευάλωτες στο είδος των εμπορικών περιορισμώ­ν που είδαμε το 2020» Αλεξάντερ Κουπατάτζε Καθηγητής Διεθνικού Εγκλήματος στο King’s College London

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece