Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Ελα όπως είσαι (Come as you are) ✭✭

Κομεντί, αμερικανικ­ής παραγωγής 2019 (118΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ρίτσαρντ Γουόνγκ ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Γκραντ Ροζενμέγερ, Χέιντεν Ζίτο, Ράβι Πατέλ WHAT’S UP, DOC? Τρεις νέοι με σωματικές ιδιαιτερότ­ητες ταξιδεύουν στον Καναδά για να χάσουν την παρθενιά τους.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Χαριτωμένο ριμέικ της βελγικής κωμωδίας «Hasta la vista» που βασιζόταν σε αυθεντικό συμβάν. Η περιπέτεια που σφυρηλατεί τις σχέσεις των φίλων, οι διαφορές όχι μόνο στους χαρακτήρες αλλά και στην προσωπική ατυχία του καθενός και τα αναμενόμεν­α μηνύματα υπέρ της διαφορετικ­ότητας κάνουν το ιδιοσυγκρα­σιακό τούτο road movie μια ευπρόσδεκτ­η εμπειρία που πηγαινοέρχ­εται με άνεση μεταξύ δράματος και κωμωδίας.

Το κλαμπ των χωρισμένων (Divorce club) ✭

Κωμωδία, γαλλικής παραγωγής 2020 (108΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Μικαέλ Γιουν ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Αρνό Ντικρέ, Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν

WHAT’S UP, DOC? Ο Μπεν ανακαλύπτε­ι με τον πιο επώδυνο τρόπο την απιστία της συζύγου του (τα ηχεία σε μια εκδήλωση παίζουν live τα… βογγητά της) και μετά το διαζύγιό του είναι ακόμη απαρηγόρητ­ος.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Τα πετυχημένα αστεία όχι μόνο μετριούντα­ι στα δάχτυλα του ενός χεριού αλλά παρουσιάζο­νται και στο τρέιλερ. Από εκεί και πέρα το χάος καθώς τα στοιχεία μιας χαζοχαρούμ­ενης κωμωδίας δύσκολα γίνονται αποδεκτά σε μια ιστορία που μπάζει από παντού και έχει σημαία της την αφέλεια, τις αντρικές γουρουνιές και τους «Kool and the Gang»!

22 Ιουλίου (Utøya 22. Juli) ✭✭✭

Δραματική, νορβηγικής παραγωγής 2018 (93΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ερικ Πόπε ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Αντρεα Μπέρντζεν, Αλεξάντερ Χόλμεν WHAT’S UP, DOC? Η διπλή επίθεση θανάτου του ακροδεξιού τρομοκράτη Αντερς Μπρέιβικ σε κυβερνητικ­ά κτίρια του Οσλο και στην παιδική κατασκήνωσ­η του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια τον Ιούλιο του 2011.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Γυρισμένο σε πραγματικό χρόνο και με ένα εντυπωσιακ­ό μονοπλάνο 72 λεπτών (όσο ακριβώς κράτησε η επίθεση του Μπρέιβικ στο Ουτόγια) το φιλμ παρουσιάζε­ι την τραγωδία με τη ματιά των θυμάτων. Δυνατές οι σκηνές του πανικού και της παγίδευσης των παιδιών από τον δολοφόνο που είχε σχεδιάσει λεπτομερώς το σατανικό σχέδιό του.

Ο αστυνόμος (Un flic) ✭✭✭✭

Αστυνομικό, γαλλικής παραγωγής 1972 (98΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ζαν-Πιερ Μελβίλ ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Αλέν Ντελόν, Κατρίν Ντενέβ, Ρίτσαρντ Κρενά WHAT’S UP, DOC? Μια συμμορία μετά την επιτυχή εκτέλεση μιας ληστείας σε τράπεζα ετοιμάζει μια ακόμη πιο εντυπωσιακ­ή σε τρένο, αλλά ένας μοναχικός αστυνόμος τους καταδιώκει. Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Μελαγχολικ­ό αρχετυπικό φιλμ νουάρ του Ζαν-Πιερ Μελβίλ, ο οποίος ενώνει τους Ντελόν και Ντενέβ σε μια από τις πιο φημισμένες δημιουργίε­ς του. Ο κυνικός μικρόκοσμο­ς του Μελβίλ βρίθει από παρανόμους, αστυνομικο­ύς ντετέκτιβ και μοιραίες γυναίκες σε μια κατασταλαγ­μένη άποψή του για τη ζωή που ακολουθεί σταθερά την αναπόδραστ­η πορεία προς τον θάνατο.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece