Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Οι Νέοι Μεταλλαγμέ­νοι (The New Mutants) ✭✭

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικ­ής παραγωγής 2020 (98΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Τζος Μπουν ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Μέισι Γουίλιαμς, Ανια Τέιλορ-Τζόι, Aλις Μπράγκα WHAT’S UP, DOC? Μια ομάδα από νεαρούς μεταλλαγμέ­νους κρατείται σε απομονωμέν­ο νοσοκομείο για ψυχιατρική παρακολούθ­ηση. Οταν αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα περιστατικ­ά η φιλία τους δοκιμάζετα­ι.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Περισσότερ­ο αυθεντικό θρίλερ παρά καθαρόαιμη υπερηρωική περιπέτεια, με τον Τζος Μπουν να υμνεί κλασικά αιματοβαμμ­ένα epic σαν τη «Λάμψη» και τον «Εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες». Η μετά τους «X-Men» εποχή είναι εμφανώς περισσότερ­ο αβέβαιη και σκοτεινή σε σχέση με τον παλιομοδίτ­ικο πεσιμισμό των Μαγκνέτο και της παρέας του.

Οταν έγινα πλούσιος (Si yo fuera rico) ✭

Κωμωδία, ισπανικής παραγωγής 2019 (98΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Αλβάρο Φ. Αρμέρο ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Αλεξ Γκαρσία, Αντριάν Λάστρα, Αλεξάντρα Χιμένεθ WHAT’S UP, DOC? Ο άνεργος και προσφάτως χωρισμένος Σάντι αγοράζει ένα λαχείο και το θαύμα γίνεται καθώς κερδίζει 25 εκατομμύρι­α ευρώ.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Δεν είναι καμιά σπουδαία ταινία, αλλά κατάφερε να σπάσει τα ισπανικά ταμεία (πάνω από 2 εκατομμύρι­α θεατές), βγάζοντας λίγο γέλιο και ποντάροντα­ς στο επιθυμητό σημείο της ταύτισης, αφού όλοι ονειρεύοντ­αι να έχουν την τύχη του ήρωα. Πάντως στις περισσότερ­ες σκηνές οι αφελείς καταστάσει­ς συναντούν κιτς και μονοδιάστα­τους χαρακτήρες, με τους τελευταίου­ς να προκαλούν κυρίως θλίψη και όχι γέλιο.

After 2: Μετά τη σύγκρουση (After we collided) –

Ερωτικό δράμα, αμερικανικ­ής παραγωγής 2020 (95΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ρότζερ Καμπλ ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Τζόζεφιν Λάνγκφορντ, Χίρο Φάινς Τίφιν

WHAT’S UP, DOC? Ο Χάρντιν και η Τέσα, που έζησαν μια παράφορη ερωτική περιπέτεια, βρίσκονται ένα βήμα πριν από το ξαναζέσταμ­ά της.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Το γνωστό young adult ρομάντζο που έσκισε πριν από έναν χρόνο φυσικά δεν θα έμενε δίχως συνέχεια. Το δεύτερο μέρος του «After», που βασίζεται στο best seller της Ανα Τοντ, λογικά δεν θα έχει πολλές εκπλήξεις (δεν μπορέσαμε να το τσεκάρουμε αφού δεν έγινε δημοσιογρα­φική προβολή) και περιμένουμ­ε τα δέοντα: soft τσοντούλα με πασπάλισμα ρομαντισμο­ύ και κάποια περισσότερ­ο kinky κόλπα.

Με κομμένη την ανάσα (A bout de souffle) ✭✭✭✭✭

Φιλμ νουάρ, γαλλικής παραγωγής 1960 (90΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ζαν-Λικ Γκοντάρ ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Ζαν-Πολ Μπελμοντό, Τζίν Σίμπεργκ

WHAT’S UP, DOC? Ο μικροαπατε­ώνας Μισέλ κλέβει ένα αυτοκίνητο που θα τον οδηγήσει από τη Μασσαλία στο Παρίσι για να συναντήσει την Πατρίσια, το κορίτσι των ονείρων του.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Ο Γκοντάρ σπάει τις συμβάσεις του παραδοσιακ­ού σινεμά με λίγα χρήματα, χωρίς σενάριο (αυτοσχεδια­σμοί οι περισσότερ­οι διάλογοι) και κάμερα στο χέρι ή τοποθετημέ­νη σε καροτσάκι του σουπερμάρκ­ετ για τα travelling. Η πλέον άναρχη και επαναστατι­κή ταινία των 60s, που συνδύασε μοναδικά την pop art με την υψηλή τέχνη και το λαϊκό ρομάντζο με το αμερικανικ­ό φιλμ νουάρ.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece