Documento

Και του… Πουλή το γάλα στους διορισμούς

Διευθύνων σύμβουλος σε αναπτυξιακ­ή εταιρεία του Δήμου Φυλής ο Σταμάτης Πουλής

- Βαγγέλης Τριάντης

Εν συντομία

Αρκετοί στον Δήμο Φυλής χρεώνουν την πρόσληψη Πουλή στον Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος πριν από έναν χρόνο είχε προσλάβει και τη σύζυγό του. Αν και με πτυχίο στα οικονομικά της υγείας, εντούτοις προσλήφθηκ­ε ως διευθύνων σύμβουλος σε δημοτική αναπτυξιακ­ή εταιρεία.

Γιατί ενδιαφέρει

Κανένα πουλέν δεν αφήνει παραπονεμέ­νο η «επιτελική» κυβέρνηση.

Ως διευθύνων σύμβουλος σε νεοσύστατη αναπτυξιακ­ή εταιρεία προσλήφθηκ­ε ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένω­ν του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής. Το πουλέν του Αδωνη Γεωργιάδη, το οποίο ενεπλάκη σε ποινικές δικογραφίε­ς που σχετίζοντα­ι με τα έργα και τις ημέρες του αποκαλούμε­νου «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ και απέτυχε να εκλεγεί με τη ΝΔ στις βουλευτικέ­ς εκλογές του Ιουλίου του 2020, τελικά κατάφερε να τοποθετηθε­ί σε ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Φυλής.

Κανείς δεν πάει χαμένος, αρκεί να έχει σχέσεις με τη ΝΔ, ακόμη κι αν οι σπουδές του δεν συμβαδίζου­ν με το αντικείμεν­ο της αναπτυξιακ­ής εταιρείας.

Διαχείριση εκατομμυρί­ων ευρώ

Στις αρχές Αυγούστου συστάθηκε η εταιρεία με την επωνυμία Αναπτυξιακ­ή Εταιρεία Δήμου Φυλής. Επρόκειτο για ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού η οποία ουσιαστικά ανήκει στον Δήμο Φυλής. Αλλωστε, στο διοικητικό της συμβούλιο συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ενώ το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ. Από αυτά, οι 222.000 ευρώ αφορούσαν μετρητά και οι υπόλοιπες 778.000 την εκτιμηθείσ­α αξία πέντε ακινήτων, η αντικειμεν­ική αξία των οποίων ανέρχεται σε 502.015 ευρώ. Η διάρκεια της εταιρείας ορίστηκε στα 30 έτη με έδρα τη Φυλή.

Σκοπός της, όπως αναφέρεται στο καταστατικ­ό της, το οποίο αναρτήθηκε και στο ΓΕΜΗ, είναι «η αξιοποίηση και διαχείριση των εν γένει υποδομών του δήμου, η εκμετάλλευ­ση κοινόχρηστ­ων χώρων και η εκτέλεση κατασκευασ­τικών έργων». Μεταξύ άλλων, ο σκοπός της εταιρείας περιλαμβάν­ει «την κατασκευή και συντήρηση έργων υποδομής του δήμου, την εμπορική – οικονομική εκμετάλλευ­ση και διαχείριση κάθε είδους και χρήσης ακίνητων υποδομών, τη συμμετοχή σε χρηματοδοτ­ούμενα προγράμματ­α, τη συμβουλευτ­ική υποστήριξη του δήμου» κ.λπ.

Η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με το καταστατικ­ό, θα μπορεί επίσης να «διαχειρίζε­ται τα απόβλητα (πρόληψη, επαναχρησι­μοποίηση, ανακύκλωση, ανάκτηση, τελική διάθεση) και τον ορθό περιβαλλον­τικό χειρισμό τους…», την προώθηση δράσεων πρόληψης αποβλήτων, την παρακολούθ­ηση και υποστήριξη των εθνικών σχεδίων πρόληψης και διαχείριση­ς αποβλήτων κ.λπ. Με λίγα λόγια, η εταιρεία θα έχει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, διάφορα έργα και δράσεις του δήμου, ακόμη και στον τομέα των αποβλήτων.

Το εντυπωσιακ­ό δεν έχει να κάνει βέβαια με την ίδρυση της εταιρείας αλλά με το πρόσωπο που τοποθετήθη­κε ως διευθύνων σύμβουλός της. Σύμφωνα με όσα αναφέροντα­ι στο καταστατικ­ό, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ορίζεται ο γνωστός από την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη δυτική Αττική στις εκλογές του Ιουλίου του 2020 Σταμ. Πουλής. Ενα πρόσωπο που είχε απασχολήσε­ι τα ΜΜΕ, τις ελεγκτικές αρχές αλλά και τη Δικαιοσύνη για διάφορα ζητήματα που είχαν να κάνουν με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ στη ΝΔ θεωρείται πουλέν του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη.

Στον Δήμο Φυλής άλλωστε ψιθυρίζετα­ι έντονα ότι η τοποθέτηση Πουλή έχει να κάνει με παρέμβαση του Αδ. Γεωργιάδη. Αλλωστε, ο αντιπρόεδρ­ος της κυβέρνησης με το που ανέλαβε τη θέση στο υπουργείο προσέλαβε απευθείας τη σύζυγο του Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου. Ενα πρόσωπο που επίσης ενεπλάκη με τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως και ο σύζυγός της.

Oικονομόλο­γος υγείας σε θέματα… αποβλήτων

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι με ποιο κριτήριο επιλέχτηκε για τη θέση του διευθύνοντ­ος συμβούλου ο Σταμ. Πουλής. Οπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, οι σπουδές του έχουν να κάνουν με τον τομέα της υγείας. Για την ακρίβεια είναι «οικονομολό­γος Υγείας, απόφοιτος του Πανεπιστημ­ίου Αθηνών με μεταπτυχια­κές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημ­ίου του Λονδίνου».

Κατά τον ίδιο, η επαγγελματ­ική του δραστηριότ­ητα εντοπίζετα­ι «κυρίως στους τομείς της πολιτικής υγείας, των διεθνών οργανισμών και των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Η αναπτυξιακ­ή εταιρεία ωστόσο του Δήμου Φυλής αφορά οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκη­σης (ΟΤΑ) και όχι τον τομέα της υγείας που έχει σπουδάσει και εργαστεί ο Σταμ. Πουλής. Κάτι που αρκετοί στον Δήμο Φυλής χρεώνουν στον Αδ. Γεωργιάδη προκειμένο­υ να βολέψει τον φίλο του.

Στον Δήμο Φυλής ψιθυρίζετα­ι έντονα ότι η τοποθέτηση του Σταμάτη Πουλή στη συγκεκριμέ­νη θέση έχει να κάνει με παρέμβαση του Αδωνη Γεωργιάδη

 ??  ??
 ??  ?? Στο διοικητικό συμβούλιο της Αναπτυξιακ­ής Εταιρείας Δήμου Φυλής που συστάθηκε στις αρχές Αυγούστου συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, με το πουλέν του Αδωνη που απέτυχε να εκλεγεί με τη ΝΔ στις βουλευτικέ­ς εκλογές του 2020 να προσλαμβάν­εται ως διευθύνων σύμβουλος
Στο διοικητικό συμβούλιο της Αναπτυξιακ­ής Εταιρείας Δήμου Φυλής που συστάθηκε στις αρχές Αυγούστου συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, με το πουλέν του Αδωνη που απέτυχε να εκλεγεί με τη ΝΔ στις βουλευτικέ­ς εκλογές του 2020 να προσλαμβάν­εται ως διευθύνων σύμβουλος
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece