Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Οι ζωές που δεν έζησα (The roads not taken) ✭✭

Δραματική, βρετανικής παραγωγής 2020 (85΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σάλι Πότερ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Χαβιέ Μπαρδέμ, Σάλμα Χάγεκ, Ελ Φάνινγκ, Λόρα Λίνεϊ WHAT’S UP, DOC? Η 25άχρονη Μόλι φροντίζει τον χτυπημένο από πρόωρη άνοια συγγραφέα πατέρα της. Καθώς ο τελευταίος δεν μπορεί να επικοινωνή­σει επαρκώς με κανέναν, όλη η ευθύνη της ζωής του πέφτει πάνω της.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Συγκινητικ­ή η Σάλι Πότερ, περιγράφει μια ιστορία εσωτερικών αναζητήσεω­ν και τραυματικώ­ν οικογενεια­κών σχέσεων σε μια ελεύθερη διασκευή του ομηρικού ταξιδιού του Οδυσσέα. Το φιλμ είναι ένα βαρύ και ασήκωτο δράμα που ενισχύεται από τις ερμηνείες αλλά χάνει στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζε­ται το υπαρξιακό τραύμα του ήρωα.

Οι άγνωστοι Αθηναίοι ✭✭✭

Ντοκιμαντέ­ρ, ελληνικής παραγωγής 2020 (76΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αγγελική Αντωνίου

ΜΟΝΤΑΖ: Χρόνης Θεοχάρης

WHAT’S UP, DOC? Η καθημερινό­τητα των αδέσποτων σκυλιών στο κέντρο της Αθήνας που καταφέρνου­ν να επιβιώνουν κόντρα σε όλες τις αντιξοότητ­ες χάρη στη φροντίδα κάποιων φιλόζωων κατοίκων.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Για έξι χρόνια η Αγγελική Αντωνίου παρακολουθ­ούσε τους τετράποδου­ς ήρωες της ταινίας της. Το αποτέλεσμα, χωρίς να είναι μια τεχνική πρωτοτυπία, αποζημιώνε­ι τον θεατή χάρη στην τρυφερότητ­α της γραφής και στον χιουμοριστ­ικό τόνο της αφήγησης, ειδικά όταν αναφέρεται στην ιδιαιτερότ­ητα και στα γούστα του κάθε χαρακτήρα.

Greenland:

Το τελευταίο καταφύγιο (Greenland) ✭

Περιπέτεια, αμερικανοβ­ρετανικής συμπαραγωγ­ής 2020 (119΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρικ Ρόμαν Βο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μορένα Μπάκαριν, Σκοτ Γκλεν WHAT’S UP, DOC? Ενας κομήτης απειλεί τη Γη με αφανισμό. Ο Tζον θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατεύσ­ει την οικογένειά του οδηγώντας τη στο τελευταίο ασφαλές καταφύγιο στον πλανήτη στη Γροιλανδία.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Ενα τυπικό disaster movie που ακολουθεί πιστά τη συνταγή του χορταστικο­ύ εσχατολογι­κού θεάματος. Μικρές ανθρώπινες ιστορίες συνθέτουν τον καμβά αγωνίας, με την ένταση στη διαπασών και τον κόκκινο ουρανό από τα φλογισμένα κομμάτια των μετεωριτών να προσφέρει ένα απαράμιλλο σκηνικό.

Η Ιουλιέτα των πνευμάτων (Giulietta degli spiriti) ✭✭✭

Δραματική, ιταλικής παραγωγής 1965 (137΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φεντερίκο Φελίνι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Τζουλιέτα Μασίνα, Σάντρα Μίλο, Μάριο Πίσου WHAT’S UP, DOC? Η Ιουλιέτα, μια κυρία της ανώτερης αστικής τάξης μεγαλωμένη με θρησκευτικ­ές και συντηρητικ­ές αρχές, βιώνει μια βαθιά κρίση ταυτότητας.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Η πρώτη έγχρωμη ταινία του Φεντερίκο Φελίνι προτάθηκε για δύο βραβεία Οσκαρ. Πρόκειται για μια οπτικά μεγαλοπρεπ­ή δημιουργία που θα συγκινήσει κυρίως τους φοιτητές των καλών τεχνών, αλλά όχι και τους θαυμαστές του φελινικού σύμπαντος καθώς το σενάριο φλερτάρει με απλοϊκές ιδέες και σχήματα γύρω από τον κόσμο των πνευμάτων και των μέντιουμ.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece