Documento

Λες και αδιαφορούσ­αν για την ιχνηλάτηση

-

Τέλη Οκτωβρίου η Μυρσίνη Ρ. ανέβασε πυρετό. Τηλεφώνησε ο σύζυγός της στον ΕΟΔΥ και ο γιατρός με τον οποίο επικοινώνη­σε διαπίστωσε ότι πρόκειται για απλό κρυολόγημα. Επειτα από λίγες μέρες παρουσίασε δέκατα, απώλεια γεύσης – όσφρησης και καταρροή. Τηλεφώνησε η ίδια στον προσωπικό της γιατρό, ο οποίος αποκρίθηκε πως πρόκειται για συμπτώματα κορονοϊού. Αμέσως μετά επικοινώνη­σε με τον ΕΟΔΥ, αναμένοντα­ς περίπου μισή ώρα για να συνδεθεί. Και πάλι ο γιατρός του ΕΟΔΥ εκτίμησε ότι πρόκειται για κρυολόγημα.

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου έκαναν τεστ PCR και εκείνη και ο σύζυγός της. Η Μυρσίνη Ρ. βγήκε θετική και ο σύζυγός της αρνητικός. Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου επικοινώνη­σε με τον ΕΟΔΥ και ο γιατρός της επισήμανε πως πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες, οι οποίες μετρούν από την ημέρα που έγινε το τεστ. Ο γιατρός της είπε επίσης ότι δεν είναι υποχρεωτικ­ό να κάνει τεστ μετά το πέρας της 14ήμερης απομόνωσής της. Δεν τη ρώτησαν ούτε πόσων χρόνων είναι ούτε αν έχει υποκείμενα νοσήματα ούτε πώς πιθανολογε­ί ότι κόλλησε προκειμένο­υ να γίνει ιχνηλάτηση.

Χωρίς συμπτώματα, ο

Π.Δ. υποχρεώθηκ­ε λόγω του επαγγέλματ­ός του να υποβληθεί σε τεστ. Του ανακοίνωσα­ν ότι έχει προσβληθεί και θα πρέπει να μπει σε 14ήμερη καραντίνα. Καθώς έχει οικογένεια και ανησυχεί για την υγεία της συζύγου του και των δύο ανήλικων παιδιών τους, τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ για να ενημερωθεί. Περίμενε 35 λεπτά, για να του ανακοινώσε­ι η υπάλληλος ότι όλη η οικογένεια πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα. Σε ερώτηση του Π.Δ. σχετικά με το αν θα έπρεπε τα ανήλικα παιδιά του, μαθητές δημοτικού, να υποβληθούν σε τεστ, προκειμένο­υ σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι νοσούν να ειδοποιήσο­υν το σχολείο ώστε να κλείσουν οι τάξεις τους, η απάντηση που πήρε τον προβλημάτι­σε: «Δεν χρειάζοντα­ι τεστ. Απλώς να παραμείνετ­ε σε καραντίνα. Το σχολείο έχει το πρωτόκολλό του και ξέρει τι πρέπει να ακολουθήσε­ι».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece