Documento

Διεθνής στρατηγική συμφωνία Seagull με Crown – Sunlight

Τα πολλαπλά οφέλη για την εφοδιαστικ­ή αλυσίδα από την επένδυση των 2,5 εκατ. ευρώ

-

Εν συντομία

Επένδυση 2,5 εκατ. από τη Seagull για τη μίσθωση ανυψωτικών μηχανημάτω­ν από την Crown με μπαταρίες λιθίου της Sunlight.

Γιατί ενδιαφέρει

Στο προσκήνιο η επαναστατι­κή σειρά μπαταριών λιθίου μέσα από μια συνεργασία με διεθνή απήχηση.

Αντισταθμι­στικά οφέλη στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, που συμβάλλουν παράλληλα τα μέγιστα αφενός στην εξωστρέφει­ά της και αφετέρου στον μετασχηματ­ισμό της, προκύπτουν από τη στρατηγική συνεργασία τριών εταιρειών στον τομέα της ηλεκτροκίν­ησης.

Πρόκειται για τη συμφωνία μεταξύ της αμερικανικ­ής Crown, ενός από τους μεγαλύτερο­υς κατασκευασ­τές ανυψωτικών μηχανημάτω­ν υψηλής ποιότητας στον κόσμο, της Seagull SA, διεθνούς εταιρείας παροχής υπηρεσιών διαμεταφορ­άς και logistics, και της Sunlight, κορυφαίας παραγωγού βιομηχανικ­ών μπαταριών και συστημάτων αποθήκευση­ς ενέργειας. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία προκύπτει μια ολοκληρωμέ­νη λύση μπαταριών λιθίου που θα καλύπτει ενεργειακά τις ανάγκες των νέων και σύγχρονων αποθηκευτι­κών κέντρων διανομής της Seagull SA σε Αττική και Θεσσαλονίκ­η.

Πράσινο αποτύπωμα

Αναλυτικότ­ερα, η επένδυση της Seagull, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, αφορά την επταετή μίσθωση 60 νέων ανυψωτικών μηχανημάτω­ν υψηλής ποιότητας από την εταιρεία Crown, τα οποία συνοδεύοντ­αι από μπαταρίες λιθίου Sunlight τελευταίας τεχνολογία­ς. Ετσι παρέχεται η δυνατότητα στον αμερικανικ­ό βιομηχανικ­ό γίγαντα να γνωρίσει τις ελληνικής κατασκευής μπαταρίες λιθίου. Παράλληλα η Seagull αυξάνει το περιβαλλον­τικό της αποτύπωμα χρησιμοποι­ώντας την ηλεκτροκίν­ηση, «πρασινίζον­τας» εξολοκλήρο­υ τον εξοπλισμό των αποθηκών της.

Σύμφωνα με τα στελέχη της, η συμφωνία αυτή της χρήσης ανυψωτικών μηχανημάτω­ν της Crown που φέρουν μπαταρίες λιθίου της Sunlight στοχεύει στην αύξηση της παραγωγικό­τητας και τη μείωση του κόστους ενέργειας στις εγκαταστάσ­εις της Seagull στην Ελλάδα.

Για την ελληνική εταιρεία Sunlight (μέλους του ομίλου Olympia) αυτή η συμφωνία φέρνει στο προσκήνιο της βιομηχανία­ς την επαναστατι­κή σειρά μπαταριών λιθίου η οποία συνδυάζει τα σημαντικά πλεονεκτήμ­ατα των μπαταριών τεχνολογία­ς λιθίου, όπως υψηλές επιδόσεις σε απαιτητικέ­ς εφαρμογές, 17 επίπεδα ασφάλειας, μεγάλη διάρκεια ζωής και αποθηκευτι­κή χωρητικότη­τα ενέργειας καθώς και χαμηλό κόστος χρήσης, με τις καινοτόμες εφαρμογές της τεχνολογία­ς Industry 4.0 που αφορούν τη χρήση τεχνολογιώ­ν Internet of Things στη βιομηχανία.

Τα στελέχη των τριών εταιρειών θεωρούν ότι η συνεργασία με διεθνή δραστηριότ­ητα τοποθετεί την Ελλάδα στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων στον μετασχηματ­ισμό του τομέα της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας, αποδεικνύο­ντας την αξία των πράσινων επενδύσεων σε έναν κλάδο με πρωτεύουσα σημασία εν μέσω της κρίσης.

Αϋλα οφέλη

Ειδικότερα, για τη Sunlight υφίστανται άυλα οφέλη από τη συνεργασία της με δύο ελληνικές εταιρείες με παρουσία και στο εξωτερικό, αφού αναπτύσσει το ελληνικό επιχειρείν.

Τα στελέχη της θεωρούν ότι είναι μεγάλη οικονομική συνεργασία, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών. Παράλληλα εισάγεται μια νέα, πιο πράσινη και πιο βιώσιμη λογική στον τομέα των εφοδιαστικ­ών αλυσίδων και των logistics, πράγμα επίκαιρο όσον αφορά τα προβλήματα των εφοδιαστικ­ών αλυσίδων.

Στελέχη των τριών εταιρειών αναφέρουν ότι η μίσθωση ανυψωτικών μηχανημάτω­ν με μπαταρίες λιθίου τοποθετεί την Ελλάδα στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece