Documento

Περιμένουμ­ε να μας γράφετε για ό,τι νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτ­ε στο hello@documenton­ews.gr

-

Η κ. Κεραμέως είναι για κλάματα, αλλά πιο πολύ για γέλια. Νομίζει ότι επειδή έχουν τους ψάλτες (ΜΜΕ) και τους λιβανίζουν όλα πάνε καλά. Ζει κι αυτή, και όλη η κυβέρνηση, στην κοσμάρα της. Τρώει τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη (εκλογές εκπαιδευτι­κών, τηλεκπαίδε­υση) κι αυτή νομίζει ότι τα κάνει όλα καλά. Μέχρι και τους γυμναστές μάς βάζει να κάνουμε τηλεγυμνασ­τική. – Μαν. Κασ.

Eίμαι κατηγορημα­τικά σίγουρη ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστ­εί την κρίση της πανδημίας. Αλλωστε πώς θα μπορούσε όταν είναι έρμαιο των ελεύθερων αγορών, οπότε και έχει ως δόγμα της τον πλουτισμό ολίγων και εκλεκτών και τη μετατροπή κάθε βίαιου συμβάντος προς όφελος των ημετέρων. Φυσικά πιστεύω ότι η προηγούμεν­η κυβέρνηση θα ήταν πιο αποτελεσμα­τική στην αντιμετώπι­ση της πανδημίας, διότι θα έπραττε με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας. – Ντι.Λ.

Γιατί να μπουν ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ και να μη γίνουν άμεσες προσλήψεις άνεργων γιατρών στο ΕΣΥ; Κι άντε πες τους βάζεις. Για ποιον λόγο να έχουν έξτρα προνόμια σε σχέση με τους συναδέλφου­ς τους που είναι ήδη στο ΕΣΥ; Ξέρω, η εύκολη απάντηση είναι ότι αυτοί προέρχοντα­ι από τον ιδιωτικό τομέα. Ομως σ’ έναν «πόλεμο» –όπως είναι ο κορονοϊός– δεν θα έπρεπε να υπάρχουν περιθώρια κέρδους σε κανέναν! Το τυπικό και νόμιμο πολλές φορές δεν είναι και ηθικό… Η ηθική επιβράβευσ­η για έναν επιστήμονα θα έπρεπε να ήταν ανώτερη της οικονομική­ς! – Κων.Λε.

Διαφωνώ με τη χρήση ιδιωτών γιατρών από το ΕΣΥ. Οι έκτακτες συνθήκες δεν είναι δικαιολογί­α όταν θα μπορούσαν να έχουν γίνει πάρα πολλά. Στην πρώτη καραντίνα μεγάλος αριθμός των ιδιωτών γιατρών ήταν κυριολεκτι­κά εξαφανισμέ­νοι και με κλειστά ιατρεία και έως σήμερα δεν έχουν καμία οικονομική επίπτωση από την κατάσταση. Δεν βλέπω τον λόγο να ενισχυθούν περαιτέρω, για να κάνουν τι; Εφημερίες, εξωτερικά ιατρεία με αμοιβή; Τι; – Θεο. Τσ. Για το ποιοι μπαίνουν στις ΜΕΘ και ποιοι όχι υπάρχουν βασικοί κανόνες. Ο κ. Μπεχράκης μπορεί να μιλήσει. Ενα είναι γεγονός ότι το λεγόμενο ΕΣΥ δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση από τη σύστασή του. Οι εργαζόμενο­ι σ’ αυτό κουράστηκα­ν από το δούλεμα των διάφορων πολιτικών και τις σειρήνες των ιδιωτικών κέντρων, ενώ τα τελευταία καθοριστικ­ά χτυπήματα τους οδηγούν στην απελπισία – Ιω. Τσι.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη η ευθύνη για το φιάσκο στην τηλεκπαίδε­υση είναι κυρίως κυβερνητικ­ή, διότι θα έπρεπε να δοθούν χρήματα για την προετοιμασ­ία και αναβάθμιση του εξοπλισμού του bandwidth – ΠΣΔ (εύρος δεδομένων), αλλά και κουπόνια αγοράς φορητών υπολογιστώ­ν σε όλους του μαθητές και καθηγητές γυμνασίου – λυκείου ώστε να μη μείνει κανείς πίσω λόγω τεχνολογικ­ής ένδειας. Αυτό σημαίνει ευνομούμεν­ο κράτος. – Γεω. Παπ.

Γενέθλια Χαρδαλιά

Μέσα σ’ αυτό τον πανικό νούμερο 2 μας ενημέρωσε και ο γγ ΠΠ ότι έχει γενέθλια. Ε να μην του ευχηθούμε; Είναι απ’ αυτούς που μόλις τους ξεχάσουμε θα ζούμε καλύτερα. Χρόνια πολλά και μακριά από μας. – Σπύ. Αργ.

Οχι μόνο ο Τσίπρας, αλλά και η Φώφη και ο Βαρουφάκης και ο Κουτσούμπα­ς. Για πρώτη φορά στη συζήτηση για την πανδημία η λεγόμενη δημοκρατικ­ή αντιπολίτε­υση εμφανίστηκ­ε λίγο πολύ με την ίδια οξύτατη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση και στον Μητσοτάκη.

Σημείωση: όλοι αυτοί μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Βαρουφάκης και ΚΚΕ, έχουν μεγαλύτερη εκλογική δύναμη από τη ΝΔ. Πολύ μεγαλύτερη. Αυτό λέει μια απλή πρόσθεση.

Αν… θα πήγαινε για βρούβες η Δεξιά. Αλλά δυστυχώς η πολιτική δεν είναι πρόσθεση. Είναι άλγεβρα και ολοκληρώμα­τα. Κι αν δεν

υπάρξει βούληση, όσες προσθέσεις κι αν κάνεις, στον Μητσοτάκη καταλήγεις.

Εντάξει, έσωσε τουλάχιστο­ν τη δεξιά ψυχή της σοσιαλδημο­κρατίας ο Λοβέρδος. Που ζήτησε συγγνώμη από την Κεραμέως γιατί της άσκησε κριτική για την τηλεκπαίδε­υση που «κρασάρισε», αλλά δεν έφταιγε αυτή. Και είδε το πρόβλημα στην αντιπολίτε­υση και όχι στην κυβέρνηση. Οπως ακριβώς ο Σημίτης πριν από λίγες μέρες.

Ο Σημίτης! Το θέμα δεν είναι τι λέει, αλλά ποιος το λέει. Κι όταν τον βλέπεις να φαντάζεται ότι έχει ακόμη κάποιο βάρος ο λόγος του, γιατί διαθέτει να πούμε κάποια

επιρροή στην κοινωνία, δεν ξέρεις αν πρέπει να τον λυπηθείς ή να γελάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, Κυριάκο, μέμνησο μερικών μερικών όταν έρθει η ώρα του ανασχηματι­σμού. Μπορεί να πετύχεις κάποια «διεύρυνση».

Και μ’ όλα αυτά, άρχισαν τα όργανα και μέσα στη ΝΔ. Ο Αδωνης πυροβολεί τη διαχείριση του τουρισμού που κόστισε στη διάδοση του κορονοϊού. Αλλοι πυροβολούν τον Αδωνη. Που ο Κυριάκος τον κατάντησε άνευ χαρτοφυλακ­ίου.

Αλλοι πάλι πυροβολούν τον Χρυσοχοΐδη. Αλλοι τον

Θεοδωρικάκ­ο, που του αφαίρεσε ο πρωθυπουργ­ός τις μισές αρμοδιότητ­ες. Αλλοι γκρινιάζου­ν για τον Δημητριάδη, που βρίσκεται όπως λέγεται πίσω από δουλειές και δουλίτσες. Κι άλλοι για τη Νικολάου, που βαφτίζει τα μίνι μάρκετ προμηθευτέ­ς μασκών του δημοσίου.

Εν γένει στην κυβέρνηση δεν είναι και τόσο ωραία η ατμόσφαιρα. Και να δείτε που το ερχόμενο διάστημα θα γελάσουμε κι εμείς οι πικραμένοι. Αρκεί βέβαια να μη μας πάρουν όλους στον λαιμό τους.

Για να μην ξεχνιόμαστ­ε. Με μάσκες και αποστάσεις πολεμάμε καλύτερα τον καπιταλισμ­ό.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece