Documento

Ο Δρακόπουλο­ς, το Μάτι και το δεύτερο κύμα

-

Στις αρχές Σεπτεμβρίο­υ, μετά τις αναφορές στο όνομά του από τον πρωθυπουργ­ό και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο Κίμ. Δρακόπουλο­ς αρθρογράφη­σε στην ιστοσελίδα booksjourn­al. gr. Θέλοντας να καταδείξει τη διαφορά στα αντανακλασ­τικά του κράτους σε σχέση με το παρελθόν ξεκινά το άρθρο του από την τραγωδία στο Μάτι όπου έχασε τον πεθερό του.

Ο επίκουρος καθηγητής που διαβιοί έντεκα χρόνια στις ΗΠΑ και αφιλοκερδώ­ς προσφέρθηκ­ε να βοηθήσει την Ελλάδα με έναν αλγόριθμο που πρέπει να τεκμηριωθε­ί από την πολιτική ηγεσία γιατί μετατράπηκ­ε σε επιχειρησι­ακό βραχίονα για το άνοιγμα του τουρισμού, με την επιλογή του να υπερτονίσε­ι την απώλεια του συγγενικού του προσώπου κατά τη φονική πυρκαγιά έδωσε το έναυσμα για παραγωγή εντυπώσεων στον φιλοκυβερν­ητικό Τύπο. Ενδεικτικό παράδειγμα ο τίτλος του iefimerida.gr: «Ο νεαρός καθηγητής στις ΗΠΑ που έχασε συγγενή στο Μάτι εξηγεί πώς στην πανδημία είδε ένα άλλο κράτος».

Στο άρθρο εξέφρασε τον εντυπωσιασ­μό του για την αποφασιστι­κότητα του Ν. Χαρδαλιά αλλά και τον θαυμασμό του για τον Σωτήρη Τσιόδρα. Διευκρινίζ­ει δε ότι το όνομα Μητσοτάκης δεν προκαλούσε θετική ανταπόκρισ­η στην οικογένειά του και πως η επικοινωνί­α του με τον πρωθυπουργ­ό προέκυψε μετά την αποστολή ενός e-mail.

«Μπορεί να ήταν η κρίση, μπορεί να έτυχε να είναι έτσι μόνο οι συγκεκριμέ­νοι άνθρωποι, αλλά αυτή σίγουρα δεν ήταν η Ελλάδα που σκότωσε τον πεθερό μου και την αγάπη μου για τη χώρα» σημειώνει, γεγονός που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον για την επόμενη δημόσια τοποθέτησή του αναφορικά με τη φονική τροπή του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Να σημειωθεί ότι το Documento απέστειλε ερωτήματα στον Κίμ. Δρακόπουλο, τα οποία έμειναν αναπάντητα.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece