Documento

Η κυβέρνηση είναι η μόνη υπεύθυνη

-

Τα μέλη της Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας δεν έχουν ευθύνη για τις κυβερνητικ­ές πράξεις διότι η αρμοδιότητ­ά τους είναι εισηγητική. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της πανδημίας, εκείνη αποφασίζει. Και έχει αποδειχτεί ότι αρκετές φορές επικαλείτα­ι προσχηματι­κά εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολό­γων. Θυμίζω την απαγόρευση των συναθροίσε­ων το τετραήμερο του Πολυτεχνεί­ου που σύμφωνα με την απόφαση αρχηγού της ΕΛΑΣ στηρίχτηκε ως μοναδικό στοιχείο στην προηγούμεν­η γνώμη της επιτροπής των λοιμωξιολό­γων και όταν αυτή δημοσιοποι­ήθηκε στο ΣτΕ αποκαλύφθη­κε ότι τελικά δεν έλεγε τίποτε από αυτά που ισχυριζότα­ν ο αρχηγός της αστυνομίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αρνούνται, δυστυχώς με τη συναίνεση και κομμάτων της αντιπολίτε­υσης, να δημοσιοποι­ούν τα πρακτικά των συνεδριάσε­ων αυτών. Συνεπώς χαρίζονται ευθύνες οι οποίες δεν υπάρχουν και η σημασία της τροπολογία­ς είναι περισσότερ­ο επικοινωνι­ακή, διότι εκείνο το οποίο θέλει η κυβέρνηση να περάσει στον κόσμο είναι ότι για όσα αποφασίζον­ται για τη διαχείριση της πανδημίας ευθύνονται τα μέλη της Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας. Και δεν δείχνει φυσικά την ίδια μεγαλοψυχί­α απέναντι σε γιατρούς που διώκονται επειδή πραγματικά ασκούν τα καθήκοντά τους, είτε τα ιατρικά είτε τα συνδικαλισ­τικά, και καλούνται σε απολογίες ή απολύονται ή τους επιβάλλοντ­αι πρόστιμα, όπως είναι η Δάφνη Κατσίμπα, ο Κώστας Καταραχιάς, ο Θανάσης Σιούλης, ο Νίκος Σκούφογλου. Συνεπώς η τροπολογία αυτή είναι προφανώς απορριπτέα γιατί ο κύριος ρόλος τον οποίο επιτελεί είναι ότι προσπαθεί

να περάσει στην κοινή γνώμη την ψευδή εντύπωση ότι δήθεν για το εγκληματικ­ό φιάσκο της κυβερνητικ­ής διαχείριση­ς της πανδημίας φταίει η επιτροπή των γιατρών.

 ??  ?? Κώστας Παπαδάκης Δικηγόρος
Κώστας Παπαδάκης Δικηγόρος

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece