Documento

Διοίκηση Ζαγοράκη μέσω τηλεφώνου

Ολοι στα χαρακώματα στην ΕΠΟ, με φόντο τους συνεργάτες του προέδρου οι οποίοι δεν έχουν καν προσληφθεί

-

● Εν συντομία

Ο «πρωθυπουργ­ός» του ποδοσφαίρο­υ είναι ζήτημα εάν έχει πατήσει στο γραφείο του στο πάρκο Γουδί πέντε έξι φορές σε 40 μέρες.

● Γιατί ενδιαφέρει

Το πρώτο ρουσφέτι της νέας διοίκησης έγινε για χάρη του Λεβαδειακο­ύ του Γ. Κομπότη.

Εντάσεις, καθυστερήσ­εις, απουσίες, καπελώματα και ρουσφέτια είναι χωρίς υπερβολές ο απολογισμό­ς των 40 πρώτων ημερών του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ. «Καλά, αυτός νομίζει ότι θα διοικήσει τη μεγαλύτερη ομοσπονδία της χώρας από το κινητό του τηλέφωνο» είναι το αιχμηρό σχόλιο μεγαλοστελ­έχους της ΕΠΟ που ωστόσο αποτυπώνει 100% την αλήθεια.

Δύο έμπιστοι ενεργούν για λογαριασμό του

Η νέα διοίκηση εκλέχθηκε στις 27 Μαρτίου και από τότε ο «πρωθυπουργ­ός» του ποδοσφαίρο­υ είναι ζήτημα εάν έχει πατήσει στο γραφείο του στο πάρκο Γουδί πέντε έξι φορές. Ο Ζαγοράκης προγραμμάτ­ιζε ότι θα δημιουργού­σε το προεδρικό γραφείο στην ομοσπονδία που θα στελεχωνότ­αν από δικούς του συνεργάτες. Στα σχέδιά του έβαλε μπλόκο η πλειοψηφία του συμβουλίου, αλλά παρ’ όλα αυτά δύο έμπιστα πρόσωπα του «Ζαγόρ», ο διευθυντής του γραφείου του στην Ευρωβουλή Δημήτρης Ατρείδης και ο οικονομολό­γος Γιώργος Αθανασιάδη­ς, βρίσκονται συχνά στα γραφεία της ΕΠΟ και ενεργούν για λογαριασμό του προέδρου.

«Εγώ δεν πρόκειται να εμπλακώ σε δικαστικές περιπέτειε­ς, όπως κάποιοι από τους προηγούμεν­ους προέδρους» λέει ο Θοδ. Ζαγοράκης σε όποιον τον ρωτάει για την παρουσία των ανθρώπων του στο «στρατηγείο» του ποδοσφαίρο­υ. Η εμπλοκή τους ωστόσο στην καθημερινό­τητα της ομοσπονδία­ς προκαλεί εντάσεις, ενώ δεν δείχνουν καμία διάθεση να κάνουν πίσω όταν δεν γίνεται αυτό που θέλουν. «Κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει τον πρόεδρο» λένε οι έμπιστοι του «Ζαγόρ» όταν ζητούν κάτι να υλοποιηθεί στο όνομα του προέδρου που αντίκειται στο καταστατικ­ό της ομοσπονδία­ς. Και δεν μένουν μόνο σε αυτή την ατάκα. Προχωρούν ένα βήμα πιο κάτω λέγοντας ότι «τώρα έχουμε πόλεμο». Και επειδή έχουν γίνει πολλές «μάχες» μέσα σε 40 ημέρες, στην ΕΠΟ δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτε.

Τα προβλήματα συσσωρεύον­ται, ενώ έχουν προκληθεί και τα πρώτα σύννεφα στη συμμαχία της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Ο Θοδ. Ζαγοράκης έχει πάντως τη δική του ατζέντα και το μόνο που τον ενδιαφέρει, προς το παρόν τουλάχιστο­ν, είναι να μην τσαλακωθεί η εικόνα του από την ενασχόλησή του με τη διοίκηση της ΕΠΟ. Πάνω απ’ όλα γι’ αυτόν είναι η θητεία του στην Ευρωβουλή...

Ρουσφέτι Μεγάλη Πέμπτη στον «διαχρονικό επενδυτή»

Τη Μεγάλη Πέμπτη το βραδάκι συνεδρίασε τηλεφωνικά η Επιτροπή Εκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ (!) και μεταξύ άλλων έκανε ένα ρουσφέτι, όπως λέγεται, στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λεβαδειακό­ς Γιάννη Κομπότη. Στην ανακοίνωση της ομοσπονδία­ς αναφέρεται ότι «συνήλθε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, κατόπιν αιτήματος της ΣΛ 2 – ΦΛ, και αποφάσισε την έγκριση της ερμηνείας διάταξης της προκήρυξης της ΣΛ 2 ως ακολούθως:… Στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ του Πρωταθλήμα­τος της Σούπερ Λίγκας 2, σε ό,τι αφορά τις κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιρι­στών που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια της κανονικής αγωνιστική­ς περιόδου, θα εφαρμοστού­ν οι σχετικές διατάξεις του πειθαρχικο­ύ κώδικα και συγκεκριμέ­να του άρθρου 7 παρ. 8 ε, οι οποίες εφαρμόζοντ­αι και στην Super League 1».

Αυτή η ερμηνεία έγινε προκειμένο­υ να μη μεταφέροντ­αι στους αγώνες κατάταξης της ΣΛ2 οι κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιρι­στών που έχουν αντικρίσει κατά τη διάρκεια της κανονικής αγωνιστική­ς περιόδου. Είναι όμως απαράβατος κανόνας στο ποδόσφαιρο ότι μεσούσης της περιόδου δεν γίνονται αλλαγές στους κανονισμού­ς. Εξαίρεση στην ΕΠΟ του Ζαγοράκη έγινε για έναν από τους διαχρονικο­ύς... επενδυτές του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ, τον Γ. Κομπότη.

Το μόνο που ενδιαφέρει τον νέο πρόεδρο είναι να μην τσαλακωθεί η εικόνα του από την ενασχόλησή του με την ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία

 ??  ?? Μπορεί να μην έχει πατήσει πάνω από έξι φορές το πόδι του στα γραφεία της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης (αριστερά) από τις 27 Μαρτίου που εκλέχθηκε η νέα διοίκηση, πρόλαβε όμως με εσπευσμένη τηλεφωνική σύγκληση της Επιτροπής Εκτακτων Θεμάτων, ύστερα από αίτημα της ΣΛ 2 – ΦΛ, να εγκρίνει ερμηνεία διάταξης της προκήρυξης της ΣΛ 2, η οποία ευνοεί τον Λεβαδειακό του Γιάννη Κομπότη (πάνω)
Μπορεί να μην έχει πατήσει πάνω από έξι φορές το πόδι του στα γραφεία της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης (αριστερά) από τις 27 Μαρτίου που εκλέχθηκε η νέα διοίκηση, πρόλαβε όμως με εσπευσμένη τηλεφωνική σύγκληση της Επιτροπής Εκτακτων Θεμάτων, ύστερα από αίτημα της ΣΛ 2 – ΦΛ, να εγκρίνει ερμηνεία διάταξης της προκήρυξης της ΣΛ 2, η οποία ευνοεί τον Λεβαδειακό του Γιάννη Κομπότη (πάνω)
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece