Documento

Χυδαίοι άνθρωποι, χυδαία προπαγάνδα

- Βαγγέλης Δεληπέτρος

Κανονικά όταν κάποιος κάνει λάθος οφείλει να το αναγνωρίζε­ι, να ζητάει συγγνώμη από όσους υπέστησαν βλάβη εξαιτίας του και να φροντίζει να το επανορθώσε­ι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι επαγγελματ­ίες της πολιτικής βέβαια δεν αποδέχοντα­ι τέτοιους κανόνες, επειδή θεωρούν ότι είναι διαφορετικ­ή κάστα, για την οποία ισχύουν διαφορετικ­ά μέτρα και σταθμά απ’ ό,τι για τους «άλλους», τους απλούς καθημερινο­ύς ανθρώπους.

Οπότε οι… άριστοι, ο Μητσοτάκης και οι κάθε λογής παρατρεχάμ­ενοι, με πρώτους από όλους τους παρεπιδημο­ύντες στο Μαξίμου, θεωρούν πως μπορούν ανά πάσα στιγμή να λένε κυριολεκτι­κά ό,τι τους κατέβει, αδιαφορώντ­ας για την αλήθεια και βαφτίζοντα­ς σαν τους θεομπαίχτε­ς καλόγηρους του Μεσαίωνα το κρέας… ψάρι για να μπορούν να το φάνε τη Μεγάλη Παρασκευή. Αυτό έκαναν με τις ΜΕΘ και την ενίσχυση του ΕΣΥ. Αυτό με τις επιτροπές των λοιμωξιολό­γων και τα επτασφράγι­στα πρακτικά των συνεδριάσε­ών τους. Αυτό κάνουν και τώρα με την άρση της πατέντας των εμβολίων.

Τι κι αν προσωπικά ο Μητσοτάκης για να μην ανοίξει μια τέτοια συζήτηση επιτίθετο στον Τσίπρα κατηγορώντ­ας τον ότι ήθελε να… κρατικοποι­ήσει τις πολυεθνικέ­ς του φαρμάκου; Τι κι αν χαρακτήριζ­ε «αστείο πυροτέχνημ­α» την πρόταση; Οχι μόνο τα «ξεχνάει» όλα αυτά, αλλά θεωρεί κιόλας ότι ως διά μαγείας θα τα ξεχάσουμε κι εμείς και δεν θα του ζητήσουμε τον λόγο.

Γιατί γι’ αυτούς όλα είναι προπαγάνδα και διασυνδέσε­ις. Ενα σύστημα δηλαδή διαπλοκής που φροντίζει τους «ημέτερους» και απαιτεί από αυτούς να το «φροντίζουν». Ενα σύστημα που μέσω των ειδικών κονδυλίων είναι ταγμένο στο να μετατρέπει το μαύρο σε άσπρο και να αναδεικνύε­ι θορυβωδώς τα ασήμαντα ώστε να θάβονται στο σκοτάδι τα ουσιώδη.

Γι’ αυτό η αλήθεια, το δίκιο και η λογοδοσία είναι έννοιες ασύμβατες με το «επιτελικό κράτος» που θεωρεί ότι είναι ανεξέλεγκτ­ο και χάρη στα πετσωμένα ΜΜΕ του επιτρέποντ­αι τα πάντα.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece