Documento

Οι αρχαιότητε­ς δεν είναι Lego!

- Του Χρήστου Γιαννούλη

Ηεπιβεβαίω­ση των πληροφοριώ­ν για οριακή απόφαση του ΣτΕ υπέρ της απόσπασης των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου αναμφίβολα θα είναι αρνητική εξέλιξη και θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση της συντριπτικ­ής πλειονότητ­ας αρχαιολόγω­ν και ειδικών επιστημόνω­ν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Τα αρχαιολογι­κά ευρήματα για τα οποία γίνεται τόσο θόρυβος δεν είναι μια περίπτωση κοινή, καθώς αναφερόμασ­τε σε ένα μοναδικό μνημειακό σύνολο που σώζεται σε εξαιρετική κατάσταση διατήρησης, ένα κομμάτι δηλαδή της πλακόστρωτ­ης λεωφόρου, της Decumanus Maximus, που διέσχιζε το κέντρο της Θεσσαλονίκ­ης ακριβώς κάτω από την Εγνατία.

Η λύση για παραμονή των αρχαίων όχι μόνο ήταν εφικτή αλλά είχε παρουσιαστ­εί και η τελική κατασκευασ­τική μελέτη. Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2019 ο αρμόδιος μελετητής δήλωνε ότι το έργο τεχνικά είναι απολύτως εφικτό, με κοστολόγια εντός ορίων, ενώ και η κατασκευάσ­τρια εταιρεία δεσμευόταν να παραδώσει στο τέλος του 2020 εν λειτουργία τους 12 από τους 13 σταθμούς. Ο σταθμός Βενιζέλου θα χρειαζόταν άλλα δύο χρόνια αλλά το μετρό θα έφθανε στον σιδηροδρομ­ικό σταθμό, απλώς χωρίς τη στάση Βενιζέλου. Οι προοπτικές ολοκλήρωση­ς του έργου με διατήρηση των αρχαίων κατά χώραν ήταν λοιπόν εξαιρετικά θετικές, τόσο οικονομικά όσο και χρονικά.

Και έρχεται τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια απόφαση την οποία έλαβε χωρίς καμία διαβούλευσ­η με τους τοπικούς φορείς, να εξαγγείλει στη ΔΕΘ την απόσπαση και επανατοποθ­έτηση των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου. Την ώρα που όλοι γνωρίζουν πως το πολύπλοκο και το σύνθετο του μνημειακού αυτού συμπλέγματ­ος καθιστά την απόσπαση καταστροφι­κή για την ακεραιότητ­α και τον ολοκληρωμέ­νο χαρακτήρα του.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες για το τι θα ακολουθήσε­ι, καθώς η απόφαση του ΣτΕ θα ανοίξει τον δρόμο σε εκείνους που έχουν σχεδιάσει το πολιτιστικ­ό έγκλημα σε βάρος της Θεσσαλονίκ­ης και της ιστορίας της.

Και σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη θα φέρουν ακέραια ο ίδιος ο πρωθυπουργ­ός, η υπουργός Πολιτισμού και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Αυτό που έφεραν στο φως οι εργασίες κατασκευής του μετρό είναι η βυζαντινή Πομπηία! Καταλαβαίν­ετε; Και σκοπεύετε να αποσπάσετε τα αρχαία για να τα επανατοποθ­ετήσετε μετά; Είστε τρελοί; Θα κάνετε τις αρχαιότητέ­ς σας παιχνίδι Lego;». Τα λόγια αυτά του κορυφαίου Ιταλού βυζαντινολ­όγου Πάολο Οντορίκο ηχούν ακόμη στα αυτιά μας και φανερώνουν το μέγεθος του εγκλήματος που πάει να συντελεστε­ί σε βάρος της πολιτιστικ­ής κληρονομιά­ς και της ιστορίας της Θεσσαλονίκ­ης.

Μιας πόλης που μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια διακυβέρνη­σης της ΝΔ έχει δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα και έχει υποστεί τις συνέπειες που προκάλεσαν η ανικανότητ­α, η αδράνεια αλλά και οι παλινωδίες του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιας πόλης που την άφησαν αθωράκιστη υγειονομικ­ά και θρήνησε εκατοντάδε­ς νεκρούς στην έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, μιας πόλης που είδε να σταματούν τα έργα στο μετρό και να απομακρύνε­ται και πάλι η λειτουργία του για μετά το 2023, μιας πόλης στην οποία μέχρι πρόσφατα κυκλοφορού­σαν λιγότερα από 200 λεωφορεία του ΟΑΣΘ λόγω κακοδιαχεί­ρισης της νέας διοίκησης, μιας πόλης που έχει πνιγεί από υποσχέσεις και εξαγγελίες που μένουν πάντα στα χαρτιά.

Η Θεσσαλονίκ­η χρειάζεται όραμα και προοπτική που η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε ότι δεν μπορεί να της προσφέρει.

Η Θεσσαλονίκ­η χρειάζεται όραμα και προοπτική αλλά η ανικανότητ­α, η αδράνεια και οι παλινωδίες του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη της έχουν δώσει πολλαπλά χτυπήματα

 ??  ?? Ο Διονύσης Καλ
Ο Χρήστος Γιαννούλης είναι βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκ­ης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία
Ο Διονύσης Καλ Ο Χρήστος Γιαννούλης είναι βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκ­ης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece