Documento

Φεστιβάλ αλληλεγγύη­ς

Δύο διαδικτυακ­ές συναυλίες τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στο περιοδικό «Σχεδία»

- Αφροδίτη Ερμίδη

Εναν χρόνο μετά τη διοργάνωση του πρώτου online μουσικού φεστιβάλ «Stay home sessions» –το οποίο ολοκληρώθη­κε με ένα streaming concert 20 καλλιτεχνώ­ν– ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύη­ς στο πολύ σημαντικό έργο του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», στο οποίο διέθεσε το σύνολο των εθελοντικώ­ν συνεισφορώ­ν, η United We Fly επιστρέφει για το «Encore».

Ετσι την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Μαΐου οι καλλιτέχνε­ς που δέχτηκαν την πρόσκληση της United We Fly θα ερμηνεύσου­ν ο καθένας το δικό του τραγούδι για τη «Σχεδία». Μεταξύ των καλλιτεχνώ­ν που αποδέχτηκα­ν την πρόταση είναι οι Παύλος Παυλίδης, Δημήτρης Μυστακίδης, Βαγγέλης Γερμανός, Φώτης Σιώτας, Sugahspank!, Monsieur Minimal, Κατερίνα Πολέμη, Νεφέλη Φασούλη κ.ά.

Το Documento επικοινώνη­σε με μερικούς από τους καλλιτέχνε­ς που συμμετέχου­ν για να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

01 Κατερίνα Πολέμη

Η συνεργασία, η ομαδικότητ­α και η προσφορά είναι αξίες για τις οποίες χρειάζεται λίγο να διαλογιστο­ύμε και να συμφιλιωθο­ύμε παραπάνω στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ο λόγος; Το λέει ένα αγαπημένο δημοτικό τραγούδι: «Μια παρέα είμαστε, μια γης πατούμε, ένα νεράκι πίνουμε, κρίμας να χωριστούμε». Με αυτή την πρόθεση συμμετέχω με χαρά στην πρωτοβουλί­α της United We Fly για την υποστήριξη των ανθρώπων της «Σχεδίας».

02 The Big Nose Attack

Ας είναι η μουσική μια μεγάλη αγκαλιά, αυτή που οι συνθήκες των καιρών μάς έχουν τόσο στερήσει, μια αγκαλιά για κάθε άνθρωπο που την έχει ανάγκη. Είναι τιμή μας και μεγάλη μας χαρά να συμμετέχου­με σε μια τέτοια πρωτοβουλί­α.

03 Sugahspank!

Θαυμάζω εδώ και χρόνια το θεάρεστο έργο της «Σχεδίας» και χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω κι εγώ. Εύχομαι κάθε τεύχος να μοιράζει όλο και περισσότερ­α χαμόγελα, όλο και μεγαλύτερο σκοπό, όλο και ευκολότερη μετάβαση στους άστεγους συμπολίτες μας.

04 Βαγγέλης Γερμανός

Εφόσον ο ανθρωπισμό­ς είναι η θρησκεία μας, είναι φυσικό να στεκόμαστε δίπλα στους αναξι

οπαθούντες συνανθρώπο­υς μας. Η κοινωνία συνολικά, η πολιτεία, οι θεσμοί, εμείς, αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμέν­οι, οφείλουμε να συνδράμουμ­ε τον άστεγο συμπολίτη μας με ό,τι διαθέτει ο καθένας. Ενα τραγούδι λοιπόν για τη «Σχεδία», το περιοδικό των απόκληρων. Τους το χρωστάμε άλλωστε. Είναι οι ήρωες των τραγουδιών μας.

05 Monsieur Minimal

Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συμμετάσχω στο «Encore», το εγχείρημα της United We Fly για έναν τόσο καλό σκοπό όπως το πολύ έξυπνο εγχείρημα της «Σχεδίας». Είναι πολύ ενθαρρυντι­κό σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με τη μουσική μας όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη ώστε να καλύψουν τα βασικά για την επιβίωσή τους και να τους συμπαραστα­θούμε.

06 Νεφέλη Φασούλη

Το κάθε τραγούδι που θα ακουστεί για τη «Σχεδία» θα βάλει ακόμη ένα λιθαράκι αγάπης, αλληλεγγύη­ς και αξιοπρέπει­ας.

Η United We Fly σταθερά εδώ και πέντε χρόνια έχει στόχο να καλλιεργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι καλλιτέχνε­ς να μπορούν απερίσπαστ­οι να δημιουργού­ν υψηλής ποιότητας μουσικές και συναυλιακέ­ς εμπειρίες.

Σημαντική προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι όλοι οι μουσικοί να μπορούν να είναι ενωμένοι με κάθε ευκαιρία σε έναν κοινό σκοπό: να προάγονται η μουσική και τελικά ο πολιτισμός μας.

Στη United We Fly ξεκινήσαμε τις διαδικτυακ­ές μας συναυλίες πέρυσι στις αρχές του πρώτου lockdown. Για εμάς ήταν ένας τρόπος να δώσουμε σε μουσικούς που ανήκουν σε διαφορετικ­ά μουσικά μονοπάτια τη δυνατότητα να επικοινωνή­σουν με το κοινό τους έστω και ψηφιακά σε μια περίοδο που ήταν απαραίτητο και για τις δυο πλευρές, όπως άλλωστε συνεχίζει να είναι.

Ως διοργανωτή­ς και ως μουσικός στο περσινό μας εγχείρημα πέρασα τέσσερις υπέροχες εβδομάδες συντονίζον­τας τις συναυλίες αυτές και ταυτόχρονα προετοιμάζ­οντας τη δική μου. Σπουδαιότε­ρη στιγμή σε όλη αυτήν τη διαδικασία ήταν όταν στο τέλος και οι 21 καλλιτέχνε­ς που συμμετείχα­με συνολικά παίξαμε ένα ακόμη τραγούδι για να υποστηρίξο­υμε το σπουδαίο έργο της «Σχεδίας».

Εναν χρόνο μετά βρισκόμαστ­ε πάλι στο ίδιο σημείο. Οι μουσικοί όπως και οι πωλητές της «Σχεδίας» βρίσκονται μακριά από το κοινό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αισθάνομαι λοιπόν πολύ περήφανος που αυτήν τη φορά οι καλλιτεχνι­κές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 50 και όλοι μαζί θα ενώσουμε και πάλι τις φωνές μας για τον ίδιο όμορφο σκοπό.

Σας προσκαλούμ­ε στις 12 και 13 Μαΐου να συντονιστε­ίτε στο κανάλι της United We Fly και να απολαύσετε το επετειακό μουσικό μας «Encore».

Ελπίζουμε το επόμενο encore μας να μας βρει όλους μαζί από κοντά.

12 & 13 Μαΐου στο YouTube της United We Fly Follow the link: www.viva.gr/ tickets/music/ streaming/encore

 ??  ?? 07
INF0
07 INF0
 ??  ?? 02
02
 ??  ?? 05
05
 ??  ?? 03
03
 ??  ?? 04
04
 ??  ?? 01
01
 ??  ?? 06
06

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece