Documento

Στους 209 έφτασαν οι φορείς της πλατφόρμας gov.gr

Πάνω από 1.250 οι προσφερόμε­νες υπηρεσίες, με κλειδί τους κωδικούς του TaxisΝet

-

Τους 209 φτάνουν πλέον οι φορείς που προσφέρουν υπηρεσίες μέσα από την πλατφόρμα gov.gr., οι οποίες συνολικά ξεπερνούν τις 1.250. Σημαντικό παράγοντα γι’ αυτή την αύξηση αποτέλεσε η παροχή της δυνατότητα­ς στους πολίτες να χρησιμοποι­ούν τους κωδικούς TaxisΝet ως κλειδί για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες 57 επιπλέον φορέων του δημοσίου μέσω του gov.gr.

O αντίστοιχο­ς αριθμός το 2020 ανερχόταν σε 152, κάτι που σημαίνει ότι τους τελευταίου­ς οκτώ μήνες σημειώθηκε αύξηση 37,5%.

Χαρακτηρισ­τικά παραδείγμα­τα των νέων ηλεκτρονικ­ών υπηρεσιών στις οποίες δόθηκε κατά το 2021 η δυνατότητα χρήσης των κωδικών TaxisΝet ως διαπιστευτ­ήρια είναι:

• 38 ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες δήμων για πληροφόρησ­η, εξυπηρέτησ­η δημοτών, διαχείριση αιτημάτων, προγραμματ­ισμό ραντεβού, πληρωμών, διαχείριση οφειλών και τελών, πρόνοια και φύλαξη βρεφών.

• 5 ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες του κτηματολογ­ίου για δασική ανάρτηση, υποβολή αντιρρήσεω­ν, εκπαίδευση χρηστών.

• 4 ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για εγγραφή σε νηπιαγωγεί­α, πρόσληψη αναπληρωτώ­ν, ψηφιακή μέριμνα, μαθητεία.

• 3 ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνη­ς για διαχείριση δικαστικών υποθέσεων, διακίνηση αποφάσεων και πιστοποιητ­ικών, άυλο συναινετικ­ό διαζύγιο.

• 3 ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης για το freedom pass voucher, πλατφόρμα επισκέψεων ΚΕΠ, πύλη εκπαίδευση­ς στο gov.gr.

Τα διαπιστευτ­ήρια TaxisΝet χρησιμοποι­ούνται με ενιαίο και απλό τρόπο σε ένα ευρύτατο φάσμα υπηρεσιών από πληθώρα φορέων του δημοσίου. Η υπηρεσία ταυτοποίησ­ης παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες με ενιαίο τρόπο, απαλλάσσον­τας τους πολίτες από την ανάγκη φυσικής παρουσίας στις διαδικασίε­ς των φορέων και περιορίζον­τας τις χρονοβόρες μετακινήσε­ις, την αναμονή και την άσκοπη ταλαιπωρία για τη λήψη υπηρεσιών (π.χ. έκδοση πιστοποιητ­ικών και βεβαιώσεων, υποβολή αιτήσεων ή δηλώσεων κ.λπ.).

Από τα 8 εκατομμύρι­α ηλεκτρονικ­ές συναλλαγές το 2018, το 2020 καταγράφηκ­αν περισσότερ­ες από 94 εκατομμύρι­α και φέτος, μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2021, έχουμε ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρι­α ηλεκτρονικ­ές συναλλαγές.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece