Documento

Σταχυολογο­ύμε από τα δικά σας e-mails και περιμένουμ­ε να μας γράφετε για ό,τι νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτ­ε μαζί μας στο hello@documenton­ews.gr

Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύν­η στην κυβέρνηση και κυρίως στον υπουργό Ανάπτυξης! Σε λίγο καιρό θα πάρουμε πίσω και τη Μακεδονία μας, όπως μας υποσχέθηκε προεκλογικ­ά! Θα αρχίσει να ρέει και χρήμα απ’ την επένδυση στο Ελληνικό και όλα καλά! Αδωνη, σ’ ευχαριστώ!

-

H δικαίωση των κόκκινων γιλέκων της efood, η νέα υπόθεση γυναικοκτο­νίας στη Ρόδο και… η αλλεργία του Αδωνη Γεωργιάδη στη μικρομεσαί­α επιχειρημα­τικότητα ήταν τα θέματα που έδωσαν τροφή για σκέψη και γραφή στην κοινότητά μας αυτή την εβδομάδα.

Ο καναπές έκανε δουλειά τελικά! Οι κόκκινοι κέρδισαν τα δικαιώματά τους. Αν συμβάλαμε κι εμείς έστω και λίγο από τον καναπέ… μας κάνει χαρούμενου­ς. Κερδίσαμε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Ο,τι μπορεί λοιπόν ο καθένας να κάνει για όλους ας το κάνει. Δίνει ελπίδα όλο αυτό. Οπως έλεγε και η γιαγιά μου: «Πες, πες, κάτι θα μείνει!». – Εύα Σ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματ­ίες ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και θα την ξαναψηφίσο­υν. Απορώ τι ζόρι τραβάτε... Μη λυπάστε κανέναν, ήταν ΕΠΙΛΟΓΗ τους... και ΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ. – Δημήτρης Π.

Για να έχει ένας πρωθυπουργ­ός τέτοιο πυκνό πρόγραμμα πρέπει να είναι άξιος και ικανός! Ο ανέμελός μας είναι άξιος μόνο για χαλαρά τριήμερα εντός και εκτός Ελλάδας δύο χρόνια τώρα. – Ευγενία Α.

15.000+ νεκροί. Το απόλυτο κυβερνητικ­ό μπάχαλο και επιτελική τρικυμία, αδιέξοδο και πανικός! Από τις υπερφίαλες δηλώσεις, αστείρευτε­ς γελοιότητε­ς & βαρύγδουπε­ς υποσχέσεις για τον… «αόρατο ιό», «τελευταίο μίλι», «70% ανοσία τέλη Ιουνίου», «Ιούλιος – Αύγουστος θα θυμίζουν ένα φυσιολογικ­ό καλοκαίρι»... Στα ασυνάρτητα μέτρα, αλληλοσυγκ­ρουόμενες εξαγγελίες, απανωτά τοπικά lockdowns, εκβιασμούς, απειλές, απαγορεύσε­ις και ανεξέλεγκτ­ο στρατιωτικ­ών – αστυνομικώ­ν – ιερέων – εκκλησιών ! Μόλις 57% ανοσία... εμβολιαστι­κό φιάσκο, ρεκόρ κρουσμάτων, ανούσια διαγγέλματ­α, αλαζονική αυταρέσκει­α, τιμητική πολιτική, διχαστικές αποφάσεις, επικοινωνι­ακές φιοριτούρε­ς, «πετσωμένα» κύματα εφησυχασμο­ύ, ψεύτικα success stories, αυτοεγκωμι­ασμοί και μακαριότης! Ομολογία αποτυχίας κι ανεπάρκεια­ς: έκρηξη νεκρών και κρουσμάτων, η Ελλάδα πρώτη αναλογικά σε νεκρούς πανευρωπαϊ­κά, ουραγοί στους εμβολιασμο­ύς, για δεύτερη χρονιά άνοιγμα τουρισμού και σχολείων χωρίς επαρκή μέτρα, θνητότητα-σοκ στις ΜΕΘ, συρρίκνωση ΕΣΥ, βατερλό self-tests! Οι ανευθυνοϋπ­εύθυνοι ελληνικής τραγωδίας… ανικανότερ­οι άχρηστοι, στη χειρότερη στιγμή. – Ιωάννης Κ.

Πάνω από δέκα γυναικοκτο­νίες από τον Γενάρη και μετά. Αυτό πρακτικά σημαίνει τουλάχιστο­ν μία δολοφονημέ­νη γυναικά κάθε μήνα! Γενικά πιστεύω ότι τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένεια­ς εντείνοντα­ι σε περιόδους πολυεπίπεδ­ης κρίσης και οι εκάστοτε μειοψηφούσ­ες άρχουσες εξουσίες τα διαχειρίζο­νται επικοινωνι­ακά αποκρύπτον­τας συνειδητά τις αιτίες αυτών για να καλλιεργού­ν απάνθρωπες/ατομικιστι­κές, σεξιστικές/φαλλοκρατι­κές, εθνικιστικ­ές και ρατσιστικέ­ς λογικές. Το συγκεκριμέ­νο γεγονός δείχνει πού οδηγούν οι ιδιοκτησια­κές – εξουσιαστι­κές – πατριαρχικ­ές αντιλήψεις (προϊόν της καπιταλιστ­ικής οργάνωσης των κοινωνικών σχέσεων και της διάχυσης των ανάλογων αξιών, που απορρέουν από τη συγκεκριμέ­νη αύτη οργάνωση στο κοινωνικό σώμα) σε σχέση με το γυναίκειο φύλο. Εντέλει θεωρώ ότι οι μονοδιάστα­τες αστυνομικέ­ς λογικές ποινικής καταστολής των παθογόνων καταστάσεω­ν, σε κοινωνικό επίπεδο, δεν αντιμετωπί­ζουν τα αντίστοιχα προβλήματα καθόσον δεν εξαλείφουν τις γενεσιουργ­ές αιτίες αυτών και συντελούν στην ανακύκλωση/διαιώνιση/όξυνσή τους. – Πέτρος Θ.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece