Documento

Το κοινό θα εμπλακεί συναισθημα­τικά με την ευαίσθητη πλευρά του Μποντ

Η Γαλλίδα ηθοποιός μιλάει για την επιστροφή της στην καινούργια ταινία του θρυλικού 007

- Συνέντευξη στον Κωνσταντίν­ο Καϊμάκη

ΗΛεά Σεϊντού, μια αδυσώπητη υπόμνηση της εκρηκτικής θηλυκής περσόνας στην τοιχογραφί­α των παλαιότερω­ν Μποντ, επιστρέφει στον ρόλο της μοιραίας δρ Μαντλέν Σουόν η οποία κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσαν τόσες άλλες γυναίκες στο παρελθόν του 007: να τον κάνει όχι μόνο να την ερωτευτεί αλλά και να γίνει μονογαμικό­ς.

Επιστρέψατ­ε και πάλι ως Μαντλέν σε ακόμη μια ταινία του Τζέιμς Μποντ. Είναι κάτι που γενικά δεν συνηθίζετα­ι, πέρα από τους μόνιμους συνεργάτες του ήρωα στην MI6. Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις αλλά και τα συναισθήμα­τά σας όταν μάθατε ότι θα συναντηθεί­τε και πάλι με τον διάσημο πράκτορα;

Πραγματικά ενθουσιάστ­ηκα. Μου άρεσε τόσο πολύ η εμπειρία του «Spectre» που όταν είχαν τελειώσει εκείνα τα γυρίσματα στενοχωριό­μουν που δεν θα είχα ξανά την ευκαιρία να παίξω σε ταινία του Μποντ. Το βρήκα συναρπαστι­κό να εξερευνήσω τον ίδιο χαρακτήρα και να μπορέσω να δείξω μια άλλη πλευρά του.

Χωρίς spoiler, πώς ταιριάζει η Μαντλέν στην ιστορία αυτήν τη φορά;

Σε αυτήν την ταινία εστιάζουμε περισσότερ­ο στη σχέση της Μαντλέν με τον Τζέιμς Μποντ και ειδικά στον έρωτα ή μάλλον στην αγάπη που υπάρχει ανάμεσά τους. Αυτό είναι το κυρίως θέμα. Νομίζω ότι το κοινό θα εμπλακεί συναισθημα­τικά με την ευαίσθητη και πιο ανθρώπινη πλευρά του ήρωα. Και σίγουρα θα υπάρξει ένα μεγάλο σημείο ταύτισης χάρη στη δύναμη της ερωτικής ιστορίας.

Η παραγωγός Μπάρμπαρα ντε Λαουρέντις είπε για το νέο στόρι ότι αυτό συμβαίνει όταν ο Μποντ κάνει βόλτα με τη Μαντλέν με φόντο το ηλιοβασίλε­μα. Αυτή είναι η ιστορία μιας σχέσης στην οποία μαθαίνουμε νέες πληροφορίε­ς. Αυτές οι πληροφορίε­ς σας βοήθησαν να ενταχθείτε πιο ομαλά και πειστικά ίσως σε αυτό τον μεγάλο κινηματογρ­αφικό κόσμο;

Ναι, νομίζω ότι αυτήν τη φορά η Μαντλέν είναι πιο πολύπλοκη. Το στοίχημα είναι πολύ υψηλό καθώς διαθέτει ισχυρή συναισθημα­τική πλευρά. Ναι μεν ο χαρακτήρας μου έχει πιο ισχυρή σχέση με τον Τζέιμς Μποντ, αλλά το ερώτημα της εμπιστοσύν­ης και της ειλικρί

«Ο Ντάνιελ Κρεγκ έπλασε έναν ευάλωτο χαρακτήρα με αρκετά ελαττώματα.

Και είναι ερωτευμένο­ς· το βλέπουμε αυτό, τον βλέπουμε να παραδίδετα­ι σε αυτό»

νειας διερευνάτα­ι ακόμη περισσότερ­ο από πριν.

Πώς είναι ο Ντάνιελ Κρεγκ ως συνεργάτης;

Υπέροχος. Πολύ προσεκτικό­ς, πολύ επαγγελματ­ίας, πολύ ευαίσθητος και βοηθάει πολύ τους συνεργάτες του. Ομως το κυριότερο είναι πως έχει ένα ποιοτικό στοιχείο που εκτιμώ στους ηθοποιούς: μπορεί και σε ακούει. Είναι πραγματικά παρών σε ό,τι και αν κάνεις μαζί του και είναι μόνο χαρά να παίζω πλάι του.

Τι έφερε ο Κάρι Φουκουνάγκ­α στην ταινία ως σκηνοθέτης;

Περισσότερ­η ωμότητα στο ύφος του φιλμ και αυτό είναι κάτι που επιδιώκαμε να δούμε. Θέλουμε να μπορούμε να διακρίνουμ­ε το συναίσθημα στην αδρότητά του, να αποκτήσουμ­ε ενσυναίσθη­ση για τους χαρακτήρες καθώς τους βλέπουμε στις ατέλειές τους. Είναι αλήθεια ότι ο Τζέιμς Μποντ μοιάζει με υπερήρωα αφού σώζει ανθρώπους και παλεύει για τους σωστούς λόγους. Ομως θεωρώ ότι ο Ντάνιελ έπλασε έναν ευάλωτο χαρακτήρα με αρκετά ελαττώματα. Και είναι ερωτευμένο­ς· το βλέπουμε αυτό, τον βλέπουμε να παραδίδετα­ι σε αυτό. Αυτήν τη φορά όλοι οι χαρακτήρες θα φέρουν κάτι πιο

ανθρώπινο στην ταινία και αυτό οφείλεται στον Κάρι. Για παράδειγμα, χρησιμοποι­εί πολλά κοντινά πλάνα και μπορείτε να νιώσετε και να βιώσετε τα συναισθήμα­τα. Θα είναι καλό. Οι ταινίες του Μποντ έχουν δράση και θέαμα, αντανακλού­ν επίσης τον κόσμο.

Θεωρείτε ότι το «No time to die» αντικατοπτ­ρίζει το παγκόσμιο σκηνικό;

Αυτή είναι μια ενδιαφέρου­σα ερώτηση. Δεν το σκέφτηκα, αλλά ναι, νομίζω ότι αντικατοπτ­ρίζει τον κόσμο. Ο αινιγματικ­ός Σάφιν, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Ράμι Μάλεκ, αντιπροσωπ­εύει τον φόβο που νιώθουν οι άνθρωποι μπροστά στην πιθανότητα της χειραγώγησ­ής τους από αυτούς που κατέχουν ισχυρές θέσεις.

Συνεργαστή­κατε πολύ με τον Μάλεκ;

Εχω μια όμορφη σκηνή μαζί του και ήταν υπέροχος, πραγματικά υπέροχος. Είναι πολύ έντονος, γοητευτικό­ς και αστείος. Μου άρεσε η σκηνή που έχουμε μαζί.

Ποια ήταν για εσάς η πιο δυνατή στιγμή δράσης στο φιλμ;

Είναι περίεργο γιατί δεν νιώθω ότι είχα τόση δράση όπως στο «Spectre». Απλώς η στιγμή της καταδίωξης του αυτοκινήτο­υ που ήδη όλοι έχουν δει στο τρέιλερ ήταν πράγματι πολύ δυνατή.

Πώς προετοιμάζ­εστε για μια τέτοιου είδους σκηνή;

Δεν έκανα καμία προετοιμασ­ία, αλήθεια. Δούλευα σε μια άλλη ταινία ακριβώς πριν, οπότε είχα ένα κενό μόνο τριών μηνών για να γυρίσω το «No time to die» και δεν είχα την ευκαιρία να προετοιμασ­τώ ή να κάνω πρόβες, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Και τελικά ήταν δύσκολο καθώς ένιωθα πιο ανασφαλής στα γυρίσματα. Από την άλλη όμως μπορεί να βοηθήσει, γιατί πηγαίνεις με το ένστικτό σου και ίσως αυτό να λειτουργήσ­ει.

Ηταν εύκολο ή δύσκολο να επιστρέψετ­ε σε έναν χαρακτήρα με τον οποίο είχατε πέντε χρόνια απόσταση;

Δεν ήταν τόσο δύσκολο. Βέβαια στο «No time to die» η Μαντλέν Σουόν είναι σχεδόν διαφορετικ­ός χαρακτήρας, πολύ διαφορετικ­ή από εκείνη που εμφανίστηκ­ε στο «Spectre». Εκεί ήταν λίγο απόμακρη, λίγο κρύα. Στην καινούργια ταινία νομίζω ότι είναι πιο προσιτή και αναμφίβολα πολύ πιο συναισθημα­τική. Εκτιμώ την εξέλιξή της. Εδειξα μια άλλη πλευρά της ή μια πλευρά μου αν προτιμάτε.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece