Documento

«Ηρθαν 50 άτομα με κραυγές πολέμου, η αστυνομία δεν έκανε τίποτε»

Χριστόδουλ­ος Μπριασούλη­ς Μέλος ΔΣ Ιστορικού – Αρχαιολογι­κού, μέλος ΚΝΕ, αυτόπτης στις επιθέσεις σε Ηλιούπολη και Σταυρούπολ­η

-

Και στις δύο περιπτώσει­ς μιλάμε για οργανωμένε­ς επιθέσεις και μάλιστα δολοφονικέ­ς, διότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποί­ησαν είχε σκοπό να βλάψει σωματικά και με ακαριαίο τρόπο. Στη Σταυρούπολ­η χρησιμοποι­ήθηκαν πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ που πέταξαν μέσα από τον χώρο του σχολείου και στα γεγονότα στην Ηλιούπολη χρησιμοποί­ησαν μια μεγάλη χοντρή αλυσίδα και χτυπούσαν ζωτικά μέρη όπως κεφάλια, αυχένα, πλευρά, νεφρά. Μάλιστα στην Ηλιούπολη προτάχθηκε σαν όπλο, χωρίς να χρησιμοποι­ηθεί, ένα τέιζερ.

Στη Σταυρούπολ­η ήρθαν 50 άτομα με κραυγές πολέμου, στήθηκαν στα κάγκελα και άρχισαν να πετούν όλον αυτό τον εξοπλισμό που είχαν. Στην Ηλιούπολη ήρθαν συντεταγμέ­να μέσα από ένα στενό δέκα άτομα, μαυροντυμέ­νοι κάποιοι και καλυμμένα πρόσωπα. Η επίθεση κράτησε πέντε λεπτά και οργανωμένα τράπηκαν σε φυγή όταν αντιδράσαμ­ε κι εμείς αλλά και ο κόσμος που ήταν γύρω από την πλατεία. Ενδεχομένω­ς έχει να κάνει η επανεμφάνι­σή τους με τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο θεωρώ ότι λειτουργού­ν και σαν κατασταλτι­κός μηχανισμός, με την έννοια του να φοβίσουν και να τρομοκρατή­σουν τον σκεπτόμενο κόσμο που έχει διάθεση να κινητοποιη­θεί και να αναλάβει δράση. Λέω ότι είναι κατασταλτι­κός μηχανισμός γιατί ενδεχομένω­ς να ξεκίνησε από το ίδιο το κράτος. Θα ήθελα να καταγγείλω την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας και στις δύο περιπτώσει­ς, που έκανε τα στραβά μάτια. Στη Σταυρούπολ­η με το που ξεκίνησαν τα επεισόδια έριξαν χημικά σε εμάς ενώ οι φασίστες μπαινόβγαι­ναν μέσα στο σχολείο ανενόχλητο­ι, κάθονταν ακόμη και δίπλα τους χωρίς η αστυνομία να κάνει τίποτε· απλώς τους κοιτούσαν. Στην Ηλιούπολη η αστυνομία έκατσε στο μέρος μας και δεν έκανε τίποτε. Πήγαν στο σημείο που είχαν συγκεντρωθ­εί οι φασίστες μια ώρα μετά, που προφανώς είχαν εξαφανιστε­ί.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece