Documento

«Ελεγαν χυδαιότητε­ς για τον Παύλο Φύσσα»

A.Γ. Διαδηλωτής στην αντιφασιστ­ική πορεία στη Θεσσαλονίκ­η

-

Την ημέρα της αντιφασιστ­ικής συγκέντρωσ­ης για άλλη μια φορά η κοινωνία απομόνωσε τους φασίστες. Αυτό φάνηκε και από τη μαζικότητα του κόσμου, σε αντίθεση με τα 50-100 άτομα του Ιερού Λόχου, κάτι που μάλλον ενόχλησε τα ΜΑΤ. Δεν μας εκπλήσσει η ενόχλησή τους, έχει αποδειχθεί πολλάκις η προτίμηση των αστυνομικώ­ν για τις ιδεολογικέ­ς θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Τόσο με τις ψήφους τους όσο και με την άμεση και έμμεση εμπλοκή αστυνομικώ­ν σε δράσεις της Χρυσής Αυγής και των φασιστοειδ­ών. Δεν είναι καθόλου περίεργο λοιπόν που τα ΜΑΤ σε όλη τη διάρκεια της πορείας του Σαββάτου ήταν προκλητικά μιλώντας προς την πορεία λέγοντας χυδαιότητε­ς για τον Παύλο Φύσσα και στοχοποιού­σαν διαδηλωτές φωνάζοντας «εσένα σε έχω». Προκλητικό­τητα η οποία κορυφώθηκε με την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στο σώμα της πορείας. Προσωπικά η εκτίμησή μου είναι πως επίτηδες διάλεξαν το συγκεκριμέ­νο σημείο της σύγκρουσης, καθώς ακριβώς από πίσω μας είχε διάβαση στην οποία σκόνταψε αρκετός κόσμος. Μεταξύ αυτών βρέθηκα και εγώ, με τους μπάτσους να βγάζουν το άχτι τους όσο ήμουν στο πάτωμα. Ευτυχώς σώθηκα από την άμεση παρέμβαση συντρόφου που με σήκωσε.

Δεν θυματοποιο­ύμαστε. Οταν το κράτος τα βρίσκει σκούρα βγάζει το παρακράτος, δηλαδή την ακροδεξιά, και όταν αποτυγχάνε­ι αυτή βγαίνουν τα ΜΑΤ. Εδώ και πέντε μέρες στη Σταυρούπολ­η η αστυνομία είναι θεατής. Αλλά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, δεν περιμέναμε να κάνουν κάτι στα «ξαδέρφια» τους. Εμείς δεν θα φοβηθούμε, συνεχίζουμ­ε τον αγώνα μας γιατί ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece