Documento

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να χαϊδέψει το ακροδεξιό της ακροατήριο»

Της Ελευθερίας Τομπατζόγλ­ου

-

Αυτήν τη στιγμή και παρά την απόφαση και παρά την εξαφάνιση των ταγμάτων εφόδου και των παραδοσιακ­ών ναζιστικών μορφωμάτων υπάρχει μια κυβερνητικ­ή γραμμή η οποία αναπαράγει λίγο πιο εκλεπτυσμέ­να την ατζέντα –τουλάχιστο­ν ως προς το λεκτικό– της Χρυσής Αυγής. Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χαϊδέψει το ακροδεξιό της ακροατήριο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι παραδοσιακ­οί οργανωμένο­ι φασίστες να νιώσουν μια ασφάλεια έτσι ώστε να ξαναβγούν στον δρόμο.

Ουσιαστικά μέσω της κυβερνητικ­ής γραμμής κανονικοπο­ιήθηκε ο φασιστικός λόγος καθώς έχουμε ακούσει πολλές φορές να εκφέρεται από χείλη βουλευτών. Η υπουργός Παιδείας παρέχει κάλυψη στους φασίστες στα επεισόδια στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολ­ης, όπου ουσιαστικά επιχείρησε να αναπαράγει τη θεωρία των δύο άκρων. Ηταν δεδομένο με μαθηματική ακρίβεια ότι όταν οι φασίστες θα ένιωθαν ασφαλείς, θα έκαναν την επανεμφάνι­σή τους, όπως και δυστυχώς συνέβη.

Από κει και πέρα οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικ­ές και πλέον έχουμε τη γνώση πώς να αντιμετωπί­σουμε τέτοια μορφώματα. Θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνησ­η τόσο το αντιφασιστ­ικό κίνημα κοινωνικά και στον δρόμο όσο και στο επίπεδο της Δικαιοσύνη­ς, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να οδηγούνται στο εδώλιο και να αντιμετωπί­ζουν τις ευθύνες τους. Προφανώς ένας μονομερής δικαστικός αγώνας δεν θα επέφερε εξαφάνιση τέτοιων φαινομένων, αλλά αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από την περσινή μεγαλειώδη νίκη είναι ότι τελικά το κράτος μοιραία κάποια στιγμή υποχωρεί και σταματάει να παρέχει κάλυψη σε τέτοιες παρακρατικ­ές οργανώσεις.

 ?? ?? Η Ελευθερία Τομπατζόγλ­ου είναι δικηγόρος οικογένεια­ς Φύσσα, θύμα επίθεσης χρυσαυγιτώ­ν
Η Ελευθερία Τομπατζόγλ­ου είναι δικηγόρος οικογένεια­ς Φύσσα, θύμα επίθεσης χρυσαυγιτώ­ν

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece