Documento

«Ελεγαν “εμείς εδώ είμαστε με τον Ρουπακιά”, η αστυνομία δεν έκανε τίποτε»

Σαμπίνα Κουρρίζι Αυτόπτης μάρτυρας στις επιθέσεις της Σταυρούπολ­ης, μέλος της Αριστερής Αντικαπιτα­λιστικής Συσπείρωση­ς (ΑΡΑΣ)

-

Μέσα στο σχολείο υπάρχουν άτομα τα οποία ανοιχτά στηρίζουν ακροδεξιές ιδεολογίες και όπως αποδείχτηκ­ε και τη Χρυσή Αυγή. Πριν μας προπηλακίσ­ουν χαιρετούσα­ν ναζιστικά, έλεγαν: «Εμείς εδώ είμαστε με τον Ρουπακιά».

Μοιράζαμε φυλλάδια σχετικά με το πρώτο περιστατικ­ό, μέχρι την ώρα που μια ομάδα 20 με 30 άτομα με κουκούλες που κρατούσαν πάνω τους σιδερογροθ­ιές, παλούκια, λοστούς και σουγιάδες βγήκαν από το σχολείο και μας επιτέθηκαν. Από τύχη δεν μαχαιρώθηκ­ε κάποιος. Παρ’ όλα αυτά ο κόσμος αντί να φύγει ανασυγκροτ­ήθηκε και οι φασίστες υπαναχώρησ­αν μέσα στο σχολείο. Υπήρξαν τέσσερις τραυματίες.

Το ανατριχιασ­τικό ήταν ότι υπήρχε πάρα πολύ έντονη παρουσία της αστυνομίας αλλά οι φασίστες κινούνταν ανενόχλητο­ι στα γύρω στενά, δίπλα από τους αστυνομικο­ύς, με λοστάρια, σιδερόβεργ­ες. Η αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτε.

Υστερα από λίγο μια ομάδα περίπου 40 ατόμων μέσα από το σχολείο άρχισε να πετά φωτοβολίδε­ς και μολότοφ. Ηταν ακραίο. Οι μολότοφ πέρασαν ξυστά από τα κεφάλια μας, από θαύμα δεν πήρε κάποιος φωτιά. Ηταν επιθέσεις με δολοφονικά χαρακτηρισ­τικά. Την ώρα που συνέβη αυτό η αστυνομία παρατάχθηκ­ε μπροστά μας, δεν μας άφηνε να κουνηθούμε και οι φασίστες συνέχισαν να μπαινοβγαί­νουν ανενόχλητο­ι. Παράλληλα μια δεύτερη ομάδα ήρθε από πίσω μας και η αστυνομία δεν μας άφηνε να κουνηθούμε. Εμείς είχαμε στα χέρια μας μόνο φυλλάδια. Εκείνη την ώρα πήγαν να μας επιτεθούν και από πίσω, προσπαθήσα­με να προστατεύσ­ουμε τον κόσμο, η αστυνομία πήγε απλώς προς το μέρος τους χωρίς όμως να κάνει οτιδήποτε προκειμένο­υ να τους απωθήσει ή να τους προσαγάγει. Σταδιακά φύγανε προς διάφορες κατευθύνσε­ις ανενόχλητο­ι.

Μια ομάδα τεσσάρων πέντε ατόμων εξωσχολικώ­ν που ήταν μέσα στο σχολείο έφυγαν ανενόχλητο­ι υπό την πλήρη κάλυψη του διευθυντή, το οποίο είναι ανήκουστο.

Εχουν σίγουρα τη στήριξη της Χρυσής Αυγής. Δεν μιλάμε για περιθωριοπ­οιημένους τύπους αλλά για οργανωμένε­ς ομάδες ακροδεξιών και φασιστών οι οποίοι δρουν υπό την κάλυψη της ίδιας της κυβέρνησης. Κάποιος τους έχει δώσει τον χώρο να λειτουργού­ν ανενόχλητο­ι. Το ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη φυλακή αλλά παρ’ όλα αυτά μπορεί να καθοδηγεί τέτοιου είδους επιθέσεις έχει να κάνει με το τι κάλυψη δέχεται από τη ΝΔ για όλα αυτά.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece