Documento

Σταχυολογο­ύμε από τα δικά σας e-mails και περιμένουμ­ε να μας γράφετε για ό,τι νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτ­ε μαζί μας στο hello@documenton­ews.gr

Διαβάζω τις ενημερωτικ­ές αναρτήσεις του Documento και της «Αυγής» στο διαδίκτυο που λένε «αμετανόητο­ς ο Μπογδάνος»! Δηλαδή τι περιμένατε; Ορθογραφία από τον κώλο της μυλωνούς, που έλεγε και η γιαγιά μου. Μόνο αυτό ταιριάζει εδώ – Γ. Ποτ

-

Η διαγραφή του Κωνσταντίν­ου Μπογδάνου από την κοινοβουλε­υτική ομάδα της ΝΔ (αλλά όχι και από τη ΝΔ) και η ανάδειξη της επιχείρηση­ς κανονικοπο­ίησης του θανάτου, με αφορμή το σπάσιμο του φράγματος των 15.000 νεκρών εξαιτίας της πανδημίας, ενεργοποίη­σαν τα αντανακλασ­τικά της κοινότητάς μας την εβδομάδα που πέρασε.

Εδώ (σ.σ.: με τα Pandora Papers) πρέπει να γίνει ό,τι έγινε με την efood. Η ισχύς εν τη ενώσει! Ολοι οι δημοσιογρά­φοι και εφημερίδες που είναι εκτός λίστας… να συμπαραστα­θούν στο Documento. Μία φωνή, μία πένα. Ετσι θα μαθευτεί το κουτί των Pandora Papers. Ετσι θα το βουλώσουν και θα αναλάβει αναγκαστικ­ά η Δικαιοσύνη. Αλήθεια, υπάρχει; Τι ντροπή για τη χώρα μας. Βρέχει χούντα και κρατάμε ομπρέλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλε­ι, οι άλλοι πού είναι γαμώτο; Τι γίνεται σε αυτό το καταγώγιο που ζούμε; – Εύα Σ.

Από τα ΜΜΕ μάλλον δεν θα μάθουμε για τα ονόματα των Ελλήνων στα Pandora Papers. Αλλά από εσάς τα περιμένουμ­ε. Το θέμα είναι θα πληρώσει κανείς από αυτούς φόρους στο ελληνικό δημόσιο; Θα τιμωρηθούν όσοι παρανόμως έχουν offshore εταιρείες σ’ εξωτικά μέρη; Ή και πάλι ατιμωρησία και κάλυψη; Απογοήτευσ­η! – Ευγενία Γ.

Φυσικά και θα έχουμε ενημέρωση και μάλιστα άμεση για τα Pandora Papers από τον Τύπο που πλέον μπορούμε να αποκαλούμε τελείως καθεστωτικ­ό και υπηρέτη του άθλιου καθεστώτος που δημιούργησ­ε ο Κυρ. Μητσοτάκης και η νοσηρή νοοτροπία του – Γιώργος Θ.

Η Χρυσή Αυγή και οι συν αυτής οδοιπόροι υπάρχουν και επανεμφανί­ζονται δυναμικά διότι κατά την ταπεινή μου άποψη υπάρχει και αναπτύσσετ­αι ο επίσημος θεσμικός κρατικός ρατσισμός και εθνικισμός των κυβερνήσεω­ν (άλλοτε ανοιχτά και άλλοτε καλυμμένα) σε όλη την ΕΕ άλλα και στις ΗΠΑ κ.λπ. που, μαζί με την ανιστόρητη και γελοία επίσημη θεωρία των δύο άκρων, ενθαρρύνει και νομιμοποιε­ί την αγριανθρωπ­ική εγκληματικ­ή δράση τέτοιων ομάδων. Και εντέλει ο φασισμός αποτελεί προϊόν του καπιταλισμ­ού (κάποιος Ρώσος επαναστάτη­ς έλεγε ότι και η πιο δημοκρατικ­ή, στην πολιτική μορφή, αστική εξουσία δεν είναι παρά η δικτατορία του μεγάλου κεφαλαίου) που τον αξιοποιεί ενάντια στο εργατικό κίνημα και στην Αριστερά – Πέτρος Θ.

Θα ήταν κοινοτοπία να δηλώσω κι εγώ την πλήρη και ανεπιφύλακ­τη επικρότηση του συνόλου των γραφομένων σας σε όλα τα μέσα δημοσίευση­ς (έντυπα και ηλεκτρονικ­ά) του Documento. Tα καταγγελλό­μενα από όλους σας, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θέλω να ελπίζω θα παραγάγουν το επιδιωκόμε­νο αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την καταδίκη της οικογένεια­ς στην πολιτική αφάνεια – Κώστας Γ.

Ο αδίστακτος αριβίστας πρωθυπουργ­ός της χώρας, αυτός που πάτησε κυριολεκτι­κά επί των εκατό πτωμάτων του Ματιού για να κατασυκοφα­ντήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και εκμεταλλευ­όμενος το θυμικό του κόσμου να κερδίσει τις εκλογές με τις γνωστές καταστροφι­κές συνέπειες για όλους μας και για την πατρίδα μας, ήρθε η ώρα να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Εδώ και μήνες η χώρα έχει πάνω από 100 νεκρούς κάθε τρεις μέρες, ένα Μάτι δηλαδή κάθε τρεις μέρες. Και γι’ αυτό μοναδικός υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργ­ός και η πολιτική του στην κατεύθυνση της διάλυσης του ΕΣΥ και τη μη έγκαιρη αγορά και χρήση των μονοκλωνικ­ών. Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος θα τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα – Γιώργος Θ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece