Documento

Πού βρίσκονται σήμερα οι φίλοι του Αδωνη

Ανθρωποι του περιβάλλον­τος Γεωργιάδη, τους οποίους άλλωστε ο υπουργός δήλωσε ότι προτίθεται να υπερασπιστ­εί στο δικαστήριο, είναι οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμ­ενοι για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

-

Η Αικατερίνη Πολύζου, πρώην οικονομική διευθύντρι­α και υπεύθυνη του τμήματος διοικητικο­ύ συντονισμο­ύ του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία υπέγραψε τις περισσότερ­ες συμβάσεις που αφορούσαν τον διαμοιρασμ­ό της διαφημιστι­κής δαπάνης, έχει διοριστεί σήμερα στην Αναπτυξιακ­ή Τράπεζα, την οποία εποπτεύει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Σταμάτης Πουλής, πρώην πρόεδρος εργαζομένω­ν του ΚΕΕΛΠΝΟ και στενός φίλος του Γεωργιάδη, υπήρξε αποτυχών πολιτευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, ωστόσο τοποθετήθη­κε επικεφαλής στην Αναπτυξιακ­ή Εταιρεία του Δήμου Φυλής, απ’ όπου παραιτήθηκ­ε πρόσφατα, πιθανότατα ώστε να θέσει εκ νέου υποψηφιότη­τα στις εκλογές. Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, σύζυγος του Πουλή, σήμερα εργάζεται στο γραφείο του Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Προσλήφθηκ­ε το 2019, σε περίοδο δηλαδή κατά την οποία ήδη διωκόταν για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενδεικτική των σχέσεων του υπουργού με τη Θεοφιλάτου είναι ασφαλώς και η πρόσφατη αποστροφή του λόγου του στη Βουλή ότι «στο ΚΕΕΛΠΝΟ κλαίνε με μαύρο δάκρυ που έχασαν αυτή την υπάλληλο».

Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρ­ίου μπορεί σήμερα να μην είναι κάπου διορισμένο­ς, είναι όμως ο μοναδικός μέχρι στιγμής ο οποίος έχει καταδικαστ­εί για άλλες υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ. Καταδικάστ­ηκε πρωτόδικα τον Ιανουάριο του 2020 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημά­των για απάτη κατ’ εξακολούθη­ση για την υπόθεση της βιοτρομοκρ­ατίας κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση των εμπιστευτι­κών ερευνών που στοίχισαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ εκατοντάδε­ς χιλιάδες ευρώ. Κρίθηκε παράλληλα ένοχος για την ίδια κατηγορία και ως προς την εταιρεία σεκιούριτι και τις συμβάσεις. Το δικαστήριο επέβαλε στον Παπαδημητρ­ίου ποινή φυλάκισης πέντε ετών με ανασταλτικ­ό χαρακτήρα έως ότου η απόφαση εκδικαστεί στο εφετείο.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece