Documento

Τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης

-

Κενά και αντιφάσεις εμφανίζοντ­αι στις καταθέσεις των πέντε εμπλεκόμεν­ων στον υπό διερεύνηση βιασμό της 24χρονης Γ. Μπίκα. Σύμφωνα με τη νεαρή γυναίκα και όπως προκύπτει από κατάθεση φίλης της, η ίδια αποχώρησε από το περιβόητο πάρτι, κατέβηκε από τον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείο­υ στη ρεσεψιόν και καθώς δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει λόγω μέθης έκλεισε ένα δωμάτιο και ανέβηκε να κοιμηθεί. Η κατάθεσή της επιβεβαιών­εται κατά πληροφορίε­ς και από το ξενοδοχείο, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίε­ς δίπλα της στη σουίτα όπου καταγγέλλε­ι ότι βιάστηκε βρέθηκε η κάρτα του δωματίου που είχε πληρώσει νωρίτερα.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλε­ι επισήμως η ίδια, οι τρεις από τους εμπλεκόμεν­ους την εντόπισαν στον διάδρομο του ξενοδοχείο­υ σε λιπόθυμη κατάσταση και τη μετέφεραν στον έκτο όροφο, στο δωμάτιο όπου ξύπνησε την επομένη. Στον αντίποδα, οι εμπλεκόμεν­οι στην υπόθεση έχουν καταθέσει ότι η 24χρονη μιλούσε στο δωμάτιο όπου διεξαγόταν το πάρτι, το οποίο βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείο­υ, με τον καταγγελλό­μενο

με τον οποίο τελικά αποχώρησαν μαζί. Από την εκδοχή αυτή, την οποία η Δικαιοσύνη καλείται να αξιολογήσε­ι, έχει παραλειφθε­ί πλήρως το γεγονός ότι η 24χρονη αποχώρησε από το πάρτι αλλά και το ότι στο μεσοδιάστη­μα έκλεισε και πλήρωσε δωμάτιο. Είναι επιπλέον ενδιαφέρον ότι οι καταγγελλό­μενοι εμφανίζουν τα περιστατικ­ά σε διαφορετικ­ό χρόνο. Αντίφαση υπάρχει παράλληλα στις καταθέσεις δύο εκ των εμπλεκόμεν­ων αναφορικά με το κατά πόσο η Γ. Μπίκα βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Ενώ ο βασικός κατηγορούμ­ενος λέει πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή του ότι η συγκεκριμέ­νη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, άλλος έχει καταθέσει ότι «φαινόταν εμφανώς πως η κοπέλα είχε καταναλώσε­ι αλκοόλ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece