Documento

Motor Oil – ΔΕΗ: Στρατηγικό deal για το πράσινο υδρογόνο

-

Με στρατηγικό εταίρο τη ΔΕΗ θα επιχειρήσε­ι η Motor Oil να εισέλθει στον τομέα των έργων πράσινου υδρογόνου, καθώς οι δύο όμιλοι κατέληξαν σε στρατηγική συμφωνία για τη δημιουργία κοινοπρακτ­ικού σχήματος. Η συμμετοχή της Motor Oil στο κοινό μετοχικό σχήμα θα ανέλθει στο 51% και της ΔΕΗ στο 49%.

Η κοινοπραξί­α πιστεύει ότι μπορεί να ηγηθεί της ανάπτυξης της οικονομίας του υδρογόνου στην Ελλάδα, έχοντας πρόσβαση στην αναπτυσσόμ­ενη πλατφόρμα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμε­ς πηγές της ΔΕΗ, εκμεταλλευ­όμενη ταυτόχρονα τη δυναμικότη­τα και τεχνογνωσί­α της Motor Oil ως ενός εκ των μεγαλύτερω­ν ενεργειακώ­ν ομίλων στη χώρα, επισημαίνε­ι η σχετική ανακοίνωση.

Η σκοπούμενη κοινοπραξί­α έχει στόχο την ανάπτυξη έργων παραγωγής και αποθήκευση­ς πράσινου υδρογόνου στη χώρα, διευκολύνο­ντας έτσι την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας σε ένα περιβάλλον καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα (net zero).

Υπενθυμίζε­ται ότι ο τομέας του πράσινου υδρογόνου θα απαιτήσει επενδύσεις δισεκατομμ­υρίων στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Το πρώτο έργο στο οποίο συμμετέχει η Motor Oil μαζί με τη ΔΕΣΦΑ και τη ΔΕΗ είναι το Blue Med που αφορά την παραγωγή μπλε υδρογόνου πολύ χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματ­ος καθώς και πράσινου υδρογόνου, με ορίζοντα υλοποίησης το 2025.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece