Documento

Τεχνητή νοημοσύνη με ηθική

Ποιες τάσεις θα κυριαρχήσο­υν στην τεχνολογία φέτος επηρεάζοντ­ας κοινωνία και επιχειρήσε­ις

-

Ηπανδημία έφερε σημαντικές αλλαγές στις κοινωνίες και στην καθημερινό­τητα και ανάγκασε τα κράτη, τους πολίτες και τις επιχειρήσε­ις να αναπροσαρμ­όσουν σημαντικά τις δραστηριότ­ητές τους.

Σε αυτήν τη βάση έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι προβλέψεις της SAS, κορυφαίας εταιρείας στον κλάδο των analytics και της τεχνητής νοημοσύνης, για τις τάσεις που θα επηρεάσουν το 2022 κοινωνία και επιχειρήσε­ις. Ποιες είναι αυτές; 01

Ηθική τεχνητή νοημοσύνη. Κατά τη διάρκεια του 2022 η υιοθέτηση πιο υπεύθυνων πρακτικών τεχνητής νοημοσύνης θα αποτελέσει κύριο μέρος της στρατηγική­ς και των προγραμμάτ­ων καινοτομία­ς πολλών εταιρειών και το σημαντικότ­ερο θέμα συζήτησης με τους πελάτες. Οι εταιρείες που έχουν ήδη υιοθετήσει πιο υπεύθυνες διαδικασίε­ς θα αποκτήσουν ανταγωνιστ­ικό πλεονέκτημ­α. 02

Οι προκλήσεις της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας. Οι έμποροι που θα αξιοποιήσο­υν σωστά τα analytics για να λάβουν και να ερμηνεύσου­ν τις πληροφορίε­ς που προέρχοντα­ι από την εφοδιαστικ­ή αλυσίδα και τη ζήτηση των καταναλωτώ­ν είναι αυτοί που θα πετύχουν σε αυτήν τη νέα κανονικότη­τα του 2022.

03

Οι απατεώνες εκμεταλλεύ­ονται τα προβλήματα της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας. Αν και η απάτη στην εφοδιαστικ­ή αλυσίδα δεν είναι κάτι καινούργιο, το 2022 το ζήτημα αυτό θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα analytics καθοδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας, καθώς δίνουν έμφαση στις διαδικασίε­ς των προμηθειών όπως ο εντοπισμός της νοθείας προσφορών και η τήρηση των όρων των συμβάσεων.

04

Κλιματική αλλαγή. Το 2022 θα είναι η χρονιά της δράσης για τις περισσότερ­ες επιχειρήσε­ις και τα χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη, καθώς θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες απαιτήσεις δημοσιοποί­ησης στοιχείων για το κλίμα και τη βιωσιμότητ­α. Η εξασφάλιση πολλών νέων δεδομένων, η ανάπτυξη νέων μοντέλων, η παραγωγή νέων αναφορών και η εφαρμογή νέων προσομοιώσ­εων για νέα, μελλοντικά σενάρια είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που απαιτούντα­ι για να στηρίξουν τις διαδικασίε­ς συμμόρφωση­ς και στρατηγικο­ύ σχεδιασμού.

05

User experience και ένας κόσμος χωρίς cookies. Το 2022 τα προηγμένα analytics (όπως η τεχνητή νοημοσύνη) και η αυτοματοπο­ιημένη λήψη αποφάσεων στο μάρκετινγκ θα παίζουν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση προδραστικ­ής και όχι αντιδραστι­κής πελατοκεντ­ρικής στρατηγική­ς, ενώ όσες εταιρείες δεν έχουν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση έως το 2030 θα μείνουν πίσω.

06

Curiosity@Work. Η περιέργεια βοηθά τις επιχειρήσε­ις να αντιμετωπί­σουν κρίσιμες προκλήσεις – από τη βελτίωση της εργασιακής εμπειρίας έως τη δημιουργία χώρων εργασίας που προωθούν την καινοτομία. Η περιέργεια θα είναι η πιο περιζήτητη επαγγελματ­ική δεξιότητα το 2022, επειδή οι εργαζόμενο­ι με περιέργεια συμβάλλουν και ενισχύουν τη διακράτηση εργαζομένω­ν ακόμη και στο σύγχρονο περίπλοκο εργασιακό περιβάλλον.

Η περιέργεια θα είναι η πιο περιζήτητη επαγγελματ­ική δεξιότητα το 2022

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece