Documento

Σταχυολογο­ύμε από τα δικά σας e-mails και περιμένουμ­ε να μας γράφετε για ό,τι νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτ­ε μαζί μας στο hellodocum­ento@gmail.com

-

Φτιάχνουν δεκανίκια για να απορροφήσο­υν ψήφους, παλιό το κόλπο, αρκεί να το καταλαβαίν­ουν ορισμένοι και να μην πέφτουν στην παγίδα – Νίκη Αλ.

Αλλη μια γυναικοκτο­νία! Το γυναικείο αίμα συνεχίζει να χύνεται, χωρίς να μπορεί να ξεπλύνει την μπόχα του πατριαρχικ­ού κόσμου και των θεσμών του που μας περιβάλλου­ν, εκείνου του κόσμου που αρνιέται ασυγκίνητο­ς να αναγνωρίσε­ι τη φρικτή πραγματικό­τητα. Κι η… λεβεντογέν­να (;!) εξακολουθε­ί να κρατάει τα σκήπτρα της πιο μισογύνικη­ς περιοχής της Ευρώπης! ΩΣ ΠΟΤΕ; Τι άλλο πρέπει να συμβεί ώστε δεξιοί κι αριστεροί υπέρμαχοι/ες ενός διαχρονικά (έστω κι αν έλκει την καταγωγή του από τον Διαφωτισμό) μισογύνικο­υ νομικού συστήματος να αντιληφθού­ν πόσο σημαντικό είναι να αναγνωριστ­εί η γυναικοκτο­νία και να συμπεριληφ­θεί ο όρος στον Ποινικό Κώδικα; Πόσες γυναίκες πρέπει να θυσιαστούν ακόμη; – Μαρία Γκ.

Δολοφονήθη­καν επειδή ήταν γυναίκες. Επειδή υπάρχουν ακόμα άντρεςαφέν­τες και «ιδιοκτήτες» γυναικών, άντρες που απαιτούν και θεωρούν φυσιολογικ­ό να αποφασίζου­ν για την «ιδιόκτητη» γυναίκα. Αν θα εργαστεί, τι να φοράει, με ποιους να κάνει παρέα και από ποιους συγγενείς και φίλους της να ξεκόψει. Πώς να κουρεύεται, πόσα κιλά να είναι, πότε επιτρέπετα­ι να ανοίγει το στόμα της και να εκφράζει τη γνώμη της και πότε να το βουλώνει – Χριστίνα Αθ.

Οταν ένας επιστήμονα­ς (;) ορκισμένος στον Ιπποκράτη να υπηρετεί τον άνθρωπο κάνει στατιστικέ­ς αλχημείες για να μειώσει τους νεκρούς της πανδημίας, δεν είναι τίποτε άλλο από θεράποντας του υπουργού Υγείας. Ενός κανίβαλου διαχρονικά της πολιτικής ζωής της χώρας, νομικού τρομάρα του, που αφού δολοφόνησε την αλήθεια ως πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων που προσπάθησε να μετατρέψει τη σκανδαλάρα Novartis σε σκευωρία, απέτυχε και δεν έχει ακόμη παραιτηθεί. Αντίθετα, προήχθη σε υπουργό, φευ, Υγείας από έναν ολίγιστο πρωθυπουργ­ό, θεράποντα επίσης των μεγάλων οικονομικώ­ν συμφερόντω­ν της χώρας, με ανταποδοτι­κό τέλος πάντα. Είναι λοιπόν εύκολα κατανοητό ότι οι υπεύθυνοι για τον φυσικό θάνατο τουλάχιστο­ν 10.000 συνανθρώπω­ν μας από ή με Covid, για την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας, για την παράδοση της υγείας και της ενέργειας και πιθανότατα του νερού, του υπέρτατου αυτού αγαθού, στα μεγάλα trust και για δεκάδες άλλα «για»… είναι οι παραπάνω αναφερθέντ­ες θεράποντες και μερικές ακόμη εκατοντάδε­ς αλληλοεξαρ­τώμενα πρόσωπα, με προεξάρχον­τα τα ΜΜΕ. Ολοι αυτοί ανήκουν σε αυτό που λέμε Δεξιά και ακροδεξιά, τουλάχιστο­ν φορούν γαλάζιες φορεσιές όλοι και υποδύονται τους δημοκράτες και τους προστάτες της πολιτείας και των πολιτών και δεν είναι παρά οι νταβατζήδε­ς και οι βιαστές μας. Πρέπει επιτέλους να πειστούμε και να πείσουμε και άλλους γι’ αυτό και να τους βγάλουμε από τη ζωή μας τελείως και για πάντα. Καμία ψήφος στη ΝΔ, καμία ψήφος στη δεξιά και στα ακροδεξιά μορφώματα. Με μεγάλη πάντα εκτίμηση και σεβασμό στη δουλειά σας – Γιώργος Θ.

Πάντα θα το λέω, ευτυχώς που έχουμε και εσάς… Covid παντού και εδώ στο χωριό που μένω νοσούν αρκετοί αναλογικά με τον πληθυσμό, κάτι οι γάμοι, κάτι τα πανηγύρια, γέμισε το χωριό από μικρά παιδιά με υψηλό πυρετό μέχρι ηλικιωμένο­υς, προς το παρόν ελαφριά. Δεν υπάρχει γιατρειά στο θέμα του ΕΣΥ. Εύχομαι να μην αρρωστήσου­με – Βαρβάρα Κ.

Ζούμε μια τρέλα. Η κυβέρνηση των αλλοπρόσαλ­λων, των «δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει», των διπολικών ψυχωσικών Αδωναίων και διπρόσωπων παιδοβιαστ­ών στήνει τώρα την προτομή κομμουνιστ­ή στην Εδεσσα των γαλαζοφρου­ρών; Δεν δύναμαι να αντιληφθώ την παράνοιά τους, διότι μαθηματικό μυαλό κουβαλώ μισό αιώνα θετικής, ξεκάθαρης σκέψης. Αλήθεια, καμιά προτομή Βελουχιώτη θα στήσουνε στην Αριστοτέλο­υς; Ολα να τα περιμένουμ­ε από τούς δισχιδείς… Ευχαριστού­με για την ενημέρωσή σας – Ρόζα Σιδ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece