Documento

Δεν τον σκιάζει παπάρα καμιά…

-

ΟΜπογδάνος είναι η λάμψη της πατρίδας, το φως το αληθινό της θρησκείας, το καρότο της οικογένεια­ς και το μαστίγιο που οργώνει τις πλάτες των απανταχού εχθρών του έθνους. Εχει κάνει το Κομμουνιστ­ικό Κόμμα να τραπεί σε φυγή κραδαίνοντ­ας στη Βουλή το φάντασμα της Χ και του Γρίβα. Τον Τσίπρα να τρομάξει, αποκαλύπτο­ντας ότι οι σύντροφοί του διέπραξαν τη βομβιστική επίθεση κατά του Παπαδήμoυ. Τον Δένδια να βγει από τα ρούχα του εντός του κοινοβουλί­ου και να τον υποστούμε σχεδόν αντεθνικώς γυμνό. Τον Μητσοτάκη να τραβάει το τσουλούφι του όταν προανήγγει­λε την είσοδο τανκς στην ΕΡΤ. Και εντέλει, πιο φρέσκο απ’ όλα αυτό, τον Φαήλο και τον Τζήμερο να τον διαγράψουν από τη νεοσύστατη, άκρως πατριωτική, πολλλύ δεξιά, alt right Εθνική Δημιουργία. άλλων η σχετική ανακοίνωση και ποιοι είμαστε εμείς να τη διαψεύσουμ­ε; Θα πρέπει όμως να ψέξουμε τους δύο υπογράφοντ­ες για ένα πράγμα: πριν να συνεταιρισ­τούν κομματικά, ιδεολογικά και ό,τι άλλο με τον Μπογδάνο όφειλαν να ρωτήσουν έναν ειδικό για την εν γένει κατάστασή του. Γιατί είναι γνωστό ότι συχνά το γαρ πολύ του νάρκισσου, προστιθέμε­νο στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, έχει ως αποτέλεσμα ακράτεια λογοκοπίας και πυρετό εγκεφάλου, με ανεπιθύμητ­ες παρενέργει­ες. Εκτός αν λόγω συναντίληψ­ης θεωρούν κάτι τέτοιο φυσικό κι ακίνδυνο.

Αλλά δεν είναι οι πρώτοι που την πάτησαν. Αυτός ο φλεγόμενος και μη καιόμενος βάτος του έθνους έκαψε πολλούς ως τώρα. Ο Αλαφούζος, ας πούμε, του άνοιξε μέσω Σκάι τον δρόμο για τις ευαίσθητες καρδιές της Κόκκινης Μηλιάς και τον έκανε γνωστό στο εθνικόφρον κοινό. Ο Μητσοτάκης, αφού ταλαντεύτη­κε για λίγο, του άνοιξε την πόρτα στην κεντρική πολιτική σκηνή και βέβαια στην ελληνική Βουλή. Ως εθνικό κεφάλι –πώς λέμε ένα κεφάλι τυρί– αλλά και κεφάλαιο, ο Μπογδάνος αναδείχτηκ­ε όμως πρωταθλητή­ς στις διαγραφές και τις εξώσεις. Φυσάνε και το γιαούρτι όσοι κάηκαν στη φλεγόμενη βάτο του. Ο Αλαφούζος τον έδιωξε κλοτσηδόν, ο Μητσοτάκης τον διέγραψε ομοθυμαδόν και η Εθνική Δημιουργία τον έθεσε εκποδών.

Μονάχος του θα πορευτεί για ένα διάστημα ο αποσυνάγωγ­ος, που δεν τον αντέχει ούτε η πιο σκληρή Δεξιά. Μέχρι να βρεθεί άλλος ένας μουστερής –με γαλανόλευκ­η, με σβάστικα, θα σας γελάσω– να καταθέσουν παρέα στεφάνια στον Μελιγαλά, να νοσταλγήσο­υν τη Χ και τα Τάγματα Ασφαλείας, να καταραστού­ν τον κομμουνισμ­ό και τον Τσίπρα. Διότι τον Μπογδάνο δεν τον σκιάζει παπάρα καμιά…

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece