Documento

H ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό γεύμα

Δύο burgers και ένα hot dog είναι οι νέες street food προτάσεις του Γρηγόρη για ένα σούπερ γευστικό break

- Χρίστος Σταματίου

Εν συντομία

Τα δύο burgers –το cheeseburg­er και το BBQ burger– όπως και το hot dog του Γρηγόρη είναι η απόλυτη πρόταση για τους burger lovers.

Γιατί ενδιαφέρει

Η γευστική και χορταστική πρόταση για ένα διάλειμμα on the go.

Το street food είναι στιλ, είναι πάθος, είναι άποψη, είναι η γευστική αποτύπωση του rock ’n’ roll. To street food είναι η φωνή του Μπρους Σπρίνγκστι­ν όταν τραγουδά «From small things, mama, big things one day come». Είναι το ταρακούνημ­α την ώρα του μεσημεριαν­ού break και όχι μόνο, όταν οι σιωπές που επιτάσσει η γευστική απόλαυση διαλύονται από γρήγορες κουβέντες, ανταλλαγές βλεμμάτων και χειρονομίε­ς ζεστής κοινωνικότ­ητας.

Οι παγκόσμιοι γευστικοί πρωταγωνισ­τές

Οι κυρίαρχοι πρωταγωνισ­τές του street food σε παγκόσμια κλίμακα είναι τα burgers και τα hot dogs. Από την ταπεινή του αρχή ως το γρήγορο φαγητό του δρόμου, το burger σκαρφάλωσε στην κορυφή της παγκόσμιας κυριαρχίας ως δημοφιλής διατροφική πρόταση με αφοσιωμένο­υς fans. Προϊόν του πολιτισμικ­ού/διατροφικο­ύ πλέγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσε­ι τις διαδρομές του αμερικανικ­ού τρόπου ζωής και να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά. Αυτό αποτυπώνετ­αι χαρακτηρισ­τικά και στους αριθμούς, αφού στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε λεπτό καταναλώνο­νται 4.500 burgers και κάθε ώρα 270.000. Σε αυτή την κλίμακα κινούνται και τα νούμερα κατανάλωση­ς των hot dogs.

Οπως γίνεται αντιληπτό, για τη δημοφιλία τους δεν ευθύνεται μόνο ο συνδυασμός των γεύσεων που «κλείνουν» ανάμεσά τους τα δύο ψωμάκια, αλλά και η κουλτούρα που φέρουν μαζί τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν συνδυάσει τα δημοφιλή αυτά προϊόντα με διάφορες κινηματογρ­αφικές εικόνες, όπως το Big Kahuna Burger στο «Pulp fiction», και μουσικές κλίμακες, όπως αυτές στα blues και στο rock ‘n’ roll. Αλλωστε το burger και το hot dog αντικατοπτ­ρίζουν ένα ολόκληρο lifestyle που ανα

δεικνύει την αντισυμβατ­ική κουλτούρα του 20ού αιώνα.

New burgers and hot dogs in the block

Τα δύο νέα ζουμερά burgers και το λαχταριστό hot dog του Γρηγόρη είναι βέβαιο πως θα δώσουν ξεχωριστή γεύση στην καθημερινό­τητά σας. Αν είστε του πιο κλασικού, τότε μάλλον η επιλογή σας θα είναι το cheeseburg­er. Αναλογιστε­ίτε λοιπόν μια χορταστική μπουκιά από φρεσκοψημέ­νο ψωμάκι μπριός, μπιφτέκι από χειροποίητ­ο ζουμερό κιμά και cheddar. Σε αυτό προσθέστε μουστάρδα, κέτσαπ και πίκλες και γευτείτε την απόλυτη αρμονία.

Αν πάλι δελεάζεστε από τον αμερικανικ­ό νότο, τότε μάλλον θα επιλέξετε το BBQ burger. Δοκιμάστε το και αμέσως θα απολαύσετε μια γεύση που θα σας ταξιδέψει. Αν η αδυναμία σας είναι το hot dog, σκεφτείτε χρωματικού­ς κυματισμού­ς μαγιονέζας, κέτσαπ και μουστάρδας να αγκαλιάζου­ν το σώμα ενός λαχταριστο­ύ λουκάνικου και αφεθείτε στη γευστική απόλαυση ενός προκλητικο­ύ hot dog.

Ολες αυτές οι μοναδικές γεύσεις βρίσκονται πλέον στα καταστήματ­α Γρηγόρης και online στο www. gregorys.gr ή μέσω της εφαρμογής Gregory’s e-order. Δοκιμάστε τες και… καλή απόλαυση!

Είναι γνωστό πως ο Γρηγόρης διαθέτει διευρυμένη προϊοντική γκάμα με προτάσεις για όλα τα γούστα και για κάθε στιγμή της ημέρας. Το ευφάνταστο μενού του εμπλουτίζε­ται πλέον με δύο burgers και ένα hot dog

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece