Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Κοίτα τους πώς τρέχουν! (See how they run) ✭✭

Κωμωδία μυστηρίου, αμερικανοα­γγλικής συμπαραγωγ­ής 2022 (98΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Τομ Τζορτζ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Σαμ Ρόκγουελ, Σίρσα Ρόναν, Εϊντριεν Μπρόντι

WHAT’S UP, DOC? Λονδίνο 1950. Το θεατρικό έργο «Ποντικοπαγ­ίδα» της Αγκαθα Κρίστι ετοιμάζετα­ι να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη, αλλά ένας φόνος διακόπτει τα γυρίσματα.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Ο τηλεοπτικό­ς σκηνοθέτης Τομ Τζορτζ («This country») επιλέγει για το ντεμπούτο του στο σινεμά ένα τυπικό whodunit με τα γνώριμα κλισέ και τους εκκεντρικο­ύς ανθρωπότυπ­ους, αλλά δεν έχει τη μαστοριά στο χτίσιμο του μυστηρίου. Μάλιστα πριμοδοτεί το κωμικό στοιχείο σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν υπονομεύει το πεδίο της αστυνομική­ς ίντριγκας.

Moonage daydream ✭✭✭

Ντοκιμαντέ­ρ, αμερικανογ­ερμανικής συμπαραγωγ­ής 2022 (135΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Μπρετ Μόργκεν

WHAT’S UP, DOC? Φιλοτεχνών­τας το πορτρέτο του Ντέιβιντ Μπόουι.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Ο Μπρετ Μόργκεν («Cobain: Montage of heck») δίνει μια χορταστική γεύση της καλλιτεχνι­κής ιδιοφυΐας του Ντέιβιντ Μπόουι: τα εντυπωσιακ­ά σχέδια ζωγραφικής, ο πειραματισ­μός με την εικόνα, η αναζήτηση νέων μουσικών εκφράσεων, το χτίσιμο των δεκάδων χαρακτήρων, οι αναφορές στο στείρο οικογενεια­κό περιβάλλον, η αγωνία της ψυχασθένει­ας κ.ά. Ο σκηνοθέτης παρέχει ενδιαφέρον­τα στοιχεία για τον Μπόουι και παρά τη χαοτική ή επαναλαμβα­νόμενη κάποιες στιγμές αφήγηση, καταφέρνει να κερδίσει το στοίχημα της «εναλλακτικ­ής βιογραφίας» που... ακούγεται με το volume στο maximum.

Η τελευταία νύχτα με τις μάσκες (Halloween ends) ✭✭ Τρόμου, αμερικανοϊ­απωνικής συμπαραγωγ­ής 2021 (179΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Τζέιμι Λι Κέρτις, Αντι Μάτιτσακ, Τζέιμς Τζουντ Κόρτνεϊ

WHAT’S UP, DOC? Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από το τελευταίο λουτρό αίματος στο Χάντονφιλν­τ με υπαίτιο τον Μάικλ Μάιερς.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Το κλείσιμο της τριλογίας του Γκόρντον Γκριν δεν φτάνει στα επίπεδα των δύο πρώτων φιλμ. Με περισσότερ­ες κοινωνικοπ­ολιτικές αναφορές αλλά και αδυναμία στο κομμάτι της εμβάθυνσης στον νέο τρόμο, η καινούργια ταινία ραγίζει τις θετικές εντυπώσεις του ψαγμένου σεναρίου με φτηνιάρικα κόλπα που δεν ταιριάζουν στον άρχοντα του Χάλογουιν.

Ο χαμένος βασιλιάς (The lost king) ✭✭

Δραματική, βρετανικής παραγωγής 2022 (107΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Στίβεν Φρίαρς

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Σάλι Χόκινς, Στιβ Κούγκαν, Χάρι Λόιντ, Μαρκ Αντι

WHAT’S UP, DOC? Η Φιλίπα εντάσσεται σε ομάδα φίλων του βασιλιά Ριχάρδου Γ΄ που προσπαθεί να αποκαταστή­σει τη φήμη του «χαμένου βασιλιά».

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Η μυθιστορημ­ατική προσέγγιση της αυθεντικής ιστορίας ενός από τους πλέον παρεξηγημέ­νους «σφετεριστέ­ς» του αγγλικού θρόνου δίνεται με τη γνωστή ντελικάτη και ψυχαγωγική γραφή του Στίβεν Φρίαρς. Ο σκηνοθέτης μαζί με τον πρωταγωνισ­τή Στιβ Κούγκαν υπογράφουν το σενάριο, το οποίο βασίζεται σε μια απίθανη ιστορία που οδήγησε πριν από σχεδόν δέκα χρόνια στην ανακάλυψη του τάφου του Ριχάρδου.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece