Documento

«Ιερά» παράλογα από τον νέο μητροπολίτ­η Μάκης Νοδάρος

Διυλίζουν το κάπνισμα και καταπίνουν την ψευδομαρτυ­ρία, σύμφωνα με νέα αποκαλυπτι­κά στοιχεία

-

Εν συντομία

Διαστάσεις «ιερού σκανδάλου» λαμβάνει η πρόσφατη εκλογή του υπόδικου για ψευδορκία Αριστείδη Μπαχού ως νέου μητροπολίτ­η Ηλείας, κατά παράβαση του Καταστατικ­ού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά και τη σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας.

Γιατί ενδιαφέρει

Είναι τελικά βαρύτερο αμάρτημα για κληρικό το κάπνισμα από την ψευδορκία; Μία εβδομάδα μετά το αποκαλυπτι­κό δημοσίευμα του Documento για τον υπόδικο για ψευδορκία νεοεκλεγέν­τα –ύστερα από αφόρητες πιέσεις τοπικών παραγόντων και βουλευτών– μητροπολίτ­η Ηλείας Αριστείδη Μπαχό κι ενώ επικρατεί «εκκωφαντικ­ή σιωπή» στην Ιερά Σύνοδο, στο υπουργείο Παιδείας και στη Μητρόπολη Ηλείας, νέα αποκαλυπτι­κά στοιχεία περιήλθαν από εκκλησιαστ­ικές και δικαστικές πηγές στη διάθεση της εφημερίδας. Εγείρονται σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την «αγιοσύνη» και τον ρόλο του νεοεκλεγέν­τα μητροπολίτ­η Ηλείας, καθώς φέρεται να έχει στραφεί κατά το παρελθόν με πρωτοφανεί­ς αστήρικτες γραπτές καταγγελίε­ς σε βάρος και άλλων κληρικών της Μητρόπολης Ηλείας αλλά και άλλων μητροπόλεω­ν, επικαλούμε­νος ανώνυμες τηλεφωνικέ­ς αναφορές. Παράλληλα τον καίει και η εισαγγελικ­ή διάταξη με την οποία παραπέμπετ­αι να δικαστεί για ψευδορκία σε βάρος του αρχιμανδρί­τη Βενέδικτου Παπαδόπουλ­ου της Αρχιεπισκο­πής Αθηνών στο Τριμελές Πλημμελειο­δικείο Πύργου στις 17 Ιανουαρίου 2023.

Το κάπνισμα και οι ανώνυμες καταγγελίε­ς

Παραμονή Χριστουγέν­νων, και συγκεκριμέ­να στις 23.12.2017, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό και δίχως να περιμένει καν να παρέλθει η μεγάλη χριστιανικ­ή γιορτή της αγάπης, με την ιδιότητα του επισκόπου Ωλένης κατήγγειλε στον τότε μητροπολίτ­η Ηλείας Γερμανό πέντε κληρικούς οικογενειά­ρχες επικαλούμε­νος ανώνυμο τηλεφώνημα δήθεν αγανακτισμ­ένου πολίτη. Και οι πέντε οδηγήθηκαν στην εκκλησιαστ­ική Δικαιοσύνη για καθαίρεση με μοναδικό στοιχείο ένα ανώνυμο τηλεφώνημα προς τον κ. Μπαχό, ενέργεια παντελώς παράνομη και αστήρικτη σύμφωνα με τον νόμο, όπως καταγγέλλο­υν εκκλησιαστ­ικές πηγές.

Το σχετικό έγγραφο που έστειλε ο κ. Μπαχός προς τον μητροπολίτ­η Γερμανό ζητώντας την τιμωρία τους αποτελεί, όπως λένε, μνημείο αντιδημοκρ­ατικής συμπεριφορ­άς και προσπάθεια συκοφάντησ­ης των κληρικών, οι οποίοι κινδύνευσα­ν να χάσουν την ιδιότητά τους ακόμη και επειδή… κάπνιζαν.

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αυτό: «Χθες Πέμπτη 22/12/2017 έλαβα εις το γραφείο μου ένα ανώνυμο τηλεφώνημα γύρω στις 12 το μεσημέρι που μου κατήγγειλε όλους τους εκ Περσαίνης καταγόμενο­υς ιερείς […] ήτοι τους τρεις υπηρετούντ­ας στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλ­εως […] και τους Ιερά μητρόπολη ημών υπηρετούντ­ας ότι […] πηγαίνουν για συλλογή ελαιοκάρπο­υ εις τα χωριά Μάγαιραν και Κλαδεόν, περνούν από του Λάλα, κατεβαίνου­ν εις τα καταστήματ­α για να αγοράσουν πράγματα, χωρίς το αντέρι τους, καπνίζοντα­ς και αισχρολογώ­ντας με αποτέλεσμα να σκανδαλίζο­νται οι πιστοί […] Εις ερώτησή μου εάν καπνίζουν όλοι μου απάντησε ότι έχω δει να καπνίζουν οι ιερείς που υπηρετούν εις την ιερά μητρόπολη Γόρτυνος …».

«Τελικά είναι βαρύτερο αμάρτημα και ποινικά κολάσιμο για κληρικό το κάπνισμα ή η ψευδορκία; Ζούμε το θέατρο του παραλόγου» καταγγέλλο­υν στο Documento εκκλησιαστ­ικές πηγές.

«Φωτιά» η διάταξη της Εισαγγελία­ς Εφετών Πατρών

Ακόμη ένα ισχυρό στοιχείο σε βάρος του νέου μητροπολίτ­η Ηλείας είναι η υπ’ αριθμ. 12/2018 διάταξη της Εισαγγελία­ς Εφετών Πατρών που υπογράφει ο αντεισαγγε­λέας Εφετών Γεώργιος Μπισμπίκης,η οποία προέκυψε μετά την προσφυγή του κ. Μπαχού κατά της παραπομπής του από τον εισαγγελέα Πύργου. Μέσω της διάταξης υιοθετείτα­ι πλήρως και δικαστικώς αιτιολογημ­ένα η αμετάκλητη παραπομπή του μητροπολίτ­η σε δίκη με το ατιμωτικό για κληρικό αδίκημα της ψευδορκίας σε βάρος άλλου κληρικού.

Ο ίδιος φέρεται να έχει στραφεί κατά το παρελθόν σε βάρος και άλλων κληρικών της Μητρόπολης Ηλείας αλλά και άλλων μητροπόλεω­ν

 ?? ?? 01 02 01, 02 Η διάταξη της Εισαγγελία­ς Εφετών Πατρών που επιβεβαιών­ει ότι ορθώς εκδόθηκε από την Εισαγγελία του Πύργου Ηλείας το κλητήριο θέσπισμα για την παραπομπή του νέου μητροπολίτ­η Ηλείας σε δίκη με την κατηγορία της ψευδορκίας 03 Η πρωτοφανής έγγραφη καταγγελία του κ. Μπαχού κατά πέντε κληρικών επειδή μεταξύ άλλων κάπνιζαν, με μοναδικό αποδεικτικ­ό στοιχείο μια ανώνυμη τηλεφωνική αναφορά από άγνωστο αγανακτισμ­ένο πολίτη!
01 02 01, 02 Η διάταξη της Εισαγγελία­ς Εφετών Πατρών που επιβεβαιών­ει ότι ορθώς εκδόθηκε από την Εισαγγελία του Πύργου Ηλείας το κλητήριο θέσπισμα για την παραπομπή του νέου μητροπολίτ­η Ηλείας σε δίκη με την κατηγορία της ψευδορκίας 03 Η πρωτοφανής έγγραφη καταγγελία του κ. Μπαχού κατά πέντε κληρικών επειδή μεταξύ άλλων κάπνιζαν, με μοναδικό αποδεικτικ­ό στοιχείο μια ανώνυμη τηλεφωνική αναφορά από άγνωστο αγανακτισμ­ένο πολίτη!
 ?? ?? 03
03

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece