Documento

Τι ωραία που ζεσταίνει ο διαδραστικ­ός πίνακας!

- Του Βαγγέλη Δεληπέτρου

Το κατάφερε κι αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ευτυχώς που πάντα όπου πάει υπάρχει μια κάμερα δίπλα για να απαθανατίζ­ει τις μεγάλες στιγμές του, γιατί αλλιώς θα το είχαν θάψει κι αυτό οι επιτήδειοι της προπαγάνδα­ς που δηλώνουν δημοσιογρά­φοι.

«Το σχολείο μας δυστυχώς δεν έχει κεντρική θέρμανση και αυτό θα ήταν ευχής έργο αν συνέβαινε, λειτουργού­με τώρα με κάποια σώματα ηλεκτρικά…» του έλεγε ο δάσκαλος στο Ανθηρό της ορεινής Αργιθέας και ο πρωθυπουργ­ός κοίταζε πέρα για να μη βλέπει ούτε τον δάσκαλο ούτε τα παιδιά που σε λίγο, αντί να κάνουν μάθημα, θα αγκαλιάζου­ν τα σώματα.

Κανονικά, σε μια κανονική χώρα με μια κανονική ελίτ και μια κανονική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργ­ός θα άκουγε προσεκτικά τον δάσκαλο και θα έσπευδε να ανταποκριθ­εί στο τόσο ευγενικά διατυπωμέν­ο αίτημά του. Γιατί δεν κόστιζε τίποτε στον Μητσοτάκη να πει στους παρατρεχάμ­ενους που τον συνόδευαν «σημειώστε το αυτό, να δούμε πώς μπορεί να λυθεί». Οπως δεν θα του κόστιζε τίποτε επιστρέφον­τας στην πρωτεύουσα να ζητήσει από τους Γεραπετρίτ­ηδες και τους Σκέρτσους

που παρεπιδημο­ύν στο Μαξίμου να βρουν μια λύση και γρήγορα.

Αλλά δεν το έκανε! Γιατί είναι εκτός της λογικής του η λύση των προβλημάτω­ν της καθημερινό­τητας του πόπολου. Προτίμησε λοιπόν να κοιτάζει αμίλητος τις κορυφές μήπως πετύχει πάλι κάποιον εξωγήινο και πιάσει κουβέντα. Αλλά, ευτυχώς γι’ αυτόν, υπήρχε εκεί γύρω ένας… Γκρούεζας που πετάχτηκε και επανέφερε στην τάξη τον δάσκαλο λέγοντας: «Πες όμως ότι είμαστε προχωρημέν­οι, ότι έχουμε τάμπλετ». Και τι να κάνει ο δάσκαλος, το είπε, και ο πρωθυπουργ­ός χάρηκε που επιτέλους μπορούσε να ανοίξει το στόμα του, οπότε ρώτησε «διαδραστικ­ό πίνακα έχετε;» και άκουσε «έχουμε» και περιχαρής αναφώνησε: «Αρα τεχνολογικ­ό εξοπλισμό πλήρη»!

Επειτα από αυτήν τη διαπίστωση, απολύτως ευχαριστημ­ένος που το μέλλον έρχεται τρέχοντας κι ας μην έχουν κεντρική θέρμανση τα σχολεία, που βέβαια είναι δημόσια και γι’ αυτό έχουν ελλείψεις, επειδή εάν ήταν από τα ιδιωτικά που του αρέσουν, όλα αυτά θα ήταν λυμένα, αποφάσισε να μιλήσει για την ανάγκη τα βουνά της πατρίδας μας να κατοικηθού­ν και πάλι από νέους ανθρώπους.

Προφανώς το ότι αυτοί οι νέοι άνθρωποι θα φτιάξουν νέες οικογένειε­ς και τα παιδιά τους θα πηγαίνουν σε σχολεία που δεν έχουν κεντρική θέρμανση δεν απασχολεί τον πρωθυπουργ­ό γιατί εκεί που μένει αυτός και στα σχολεία που γνωρίζει, υπάρχει κεντρική θέρμανση,

οπότε το πρόβλημα είναι άλλων και όχι δικό του, γιατί αυτός δεν πρωθυπουργ­εύει για να λύνει προβλήματα γενικώς, αλλά για να λύνει τα προβλήματα που πρέπει, δηλαδή τα προβλήματα που απασχολούν αυτόν και τους φίλους του.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece