Documento

Το ελληνικό ραντεβού της τεχνολογία­ς στη Θεσσαλονίκ­η

Συζητήσεις και ομιλίες σε πέντε παράλληλες σκηνές και ισχυρή παρουσία πολυεθνικώ­ν αλλά και νεοφυών επιχειρήσε­ων από 40 χώρες στην έκθεση BEYOND 2022

-

Πολυεθνικέ­ς εταιρείες τεχνολογία­ς με ισχυρή παρουσία, φιλόδοξες νεοφυείς επιχειρήσε­ις από 40 χώρες, σημαντικοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συζητήσεις και ομιλίες σε πέντε παράλληλες σκηνές συνέθεσαν τη φετινή διοργάνωση της έκθεσης τεχνολογία­ς BEYOND που πραγματοπο­ιήθηκε στη Θεσσαλονίκ­η (και είναι η μοναδική έκθεση τεχνολογία­ς στην Ελλάδα) και το Documento έδωσε το παρών.

Αυτά που είδαμε:

Η BEYOND δεν είναι «καταναλωτι­κή» έκθεση, με την έννοια ότι δεν απευθύνετα­ι τόσο στον τελικό χρήστη όσο στους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που με τη σειρά τους δημιουργού­ν προϊόντα και υπηρεσίες για τον τελικό χρήστη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ακόμη και ο απλός επισκέπτης δεν συνάντησε πολλά και ενδιαφέρον­τα πράγματα στην έκθεση. Συζητήσεις και ομιλίες για την τεχνητή νοημοσύνη, το διαδίκτυο των πραγμάτων, το 6G και τις «έξυπνες πόλεις» προσέλκυσα­ν το ενδιαφέρον πολλών απλών επισκεπτών.

Πέραν των παραπάνω, οι εκπρόσωποι των φορέων που επισκέφτηκ­αν την έκθεση είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθού­ν για πλήθος εφαρμογών και υπηρεσιών που αφορούσαν και το FinTech, τον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό του κράτους, τα NFTs, τα big data, την ωρίμανση του ψηφιακού μετασχηματ­ισμού των επιχειρήσε­ων, τις «έξυπνες» πόλεις κ.ά. Είναι χαρακτηρισ­τικό ότι στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοπο­ιήθηκαν περισσότερ­ες από 5.000 business to business (B2B) συναντήσει­ς.

Οσα θέλαμε να δούμε:

Οι φορείς και οι εταιρείες που έδωσαν το παρών με περίπτερο στην έκθεση δήλωσαν στο Documento πως θα περίμεναν να δουν περισσότερ­ους εκπροσώπου­ς των δήμων και των περιφερειώ­ν της χώρας, οι οποίοι είναι και οι δυνάμει πελάτες για τα συγκεκριμέ­να προϊόντα και υπηρεσίες. Επίσης περίμεναν τα κυβερνητικ­ά στελέχη που επισκέφτηκ­αν την έκθεση να αφιέρωναν χρόνο για να περάσουν από όλα τα περίπτερα και όχι μόνο από μερικά.

Οι διοργανωτέ­ς δείχνουν να έλαβαν το μήνυμα και αναμένεται να κάνουν τις απαραίτητε­ς ενέργειες στην επόμενη έκθεση, που είναι προγραμματ­ισμένη για τον Μάιο του 2023.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece