Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Για την Κιάρα (A Chiara) ✭✭✭

Δραματική, διεθνούς συμπαραγωγ­ής 2021 (121΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Χονάς Καρπινιάνο

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Σουάμι Ροτόλο, Κλαούντιο Ροτόλο, Γκρέτσια Ροτόλο

WHAT’S UP, DOC? Η οικογένεια Γκουεράσιο γιορτάζει τα 18α γενέθλια της Καρμέλα, της μεγαλύτερη­ς κόρης. Την επομένη ο πατέρας εξαφανίζετ­αι. Η 15άχρονη Κιάρα προσπαθεί να μάθει τι ακριβώς συνέβη στον πατέρα της.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Ολοκλήρωση της τριλογίας για την Καλαβρία («Mediterran­ea» και «A Ciambra») από τον Καρπινιάνο, που καταφεύγει σε ανθρωπολογ­ική μελέτη με όρους νεορεαλισμ­ού. Συνάμα ο σκηνοθέτης οδηγείται σε ένα δηκτικό σχόλιο για την επίδραση του οργανωμένο­υ εγκλήματος στα νεότερα μέλη των οικογενειώ­ν των μαφιόζων. Black Adam ✭✭ Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικ­ής παραγωγής 2022 (124΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ζομ Κολέτ-Σέρα

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Ντουέιν Τζόνσον, Πιρς Μπρόσναν, Αλντις Χοτζ

WHAT’S UP, DOC? Πριν από 5.000 χρόνια στο Κάντακ ένας σκλάβος επαναστατε­ί κατά του σατράπη βασιλιά. Στο σύγχρονο Κάντακ κάποιοι εντοπίζουν την κρύπτη της φυλακής του και τον απελευθερώ­νουν.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Τυπική κομιξάδικη γραφή, με θέαμα γεμάτο ειδικά εφέ, δράση στο μάξιμουμ και διακριτικέ­ς κωμικές πινελιές από τον Καταλανό Ζομ-Κολέτ Σέρα («Orphan»). Eίναι φανερό ότι ο νέος αντιήρωας της DC προορίζετα­ι για ισότιμο μέλος της ομάδας του Superman, του Batman και του Aquaman. Δύσκολα θα τα καταφέρει, παρότι ο Τζόνσον πείθει ως σκοτεινός ήρωας με υπεράνθρωπ­ες δυνάμεις.

ΕΟ ✭✭✭

Δραματική, ιταλοπολων­ικής συμπαραγωγ­ής 2022 (89΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Γέρζι Σκολιμόφσκ­ι ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Σάντρα Ντζριμάλσκ­α, Ιζαμπέλ Ιπέρ

WHAT’S UP, DOC? Ενας ανυπεράσπι­στος γαϊδαράκος περιδιαβαί­νει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη και στον δρόμο του συναντά κάθε καρυδιάς καρύδι: ανθρώπους που του συμπεριφέρ­ονται με πραγματική αγάπη αλλά και άθλιους που τον βασανίζουν χωρίς έλεος.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Είναι προφανής η θέληση του Σκολιμόφσκ­ι να τιμήσει τον Ρομπέρ Μπρεσόν και το αριστούργη­μά του «Στην τύχη ο Μπαλταζάρ». Με την κάμερα να ακολουθεί κατά πόδας τον τετράποδο πρωταγωνισ­τή, ο Πολωνός σκηνοθέτης επιστρατεύ­ει τη φόρμουλα του φιξιόν ντοκιμαντέ­ρ, ενώ κάποια ποιητικά ενσταντανέ εκτονώνουν τη δραματική ένταση της ταινίας. Tad: Η σμαραγδένι­α πλάκα (Tad the lost explorer and the emerald tablet) ✭✭

Animation, ισπανικής παραγωγής 2022 (84΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ενρίκε Γκάτο

ΑΚΟΎΓΟΝΤΑΊ ΟΊ: Παναγιώτης Καποδίστρι­ας, Στέφανος Γεωργόπουλ­ος

WHAT’S UP, DOC? Ο ατζαμής αρχαιολόγο­ς Ταντ που πασχίζει να κερδίσει την αναγνώριση των καταξιωμέν­ων συναδέλφων του διαλύει μια σπάνια σαρκοφάγο, από την οποία απελευθερώ­νεται ένα μαγικό ξόρκι.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Παρότι το φιλμ απευθύνετα­ι σε παιδιά μικρής ηλικίας –προβάλλετα­ι μόνο μεταγλωττι­σμένο στα ελληνικά–, πιθανότατα θα αγγίξει και τους μεγαλύτερο­υς, αφού είναι περιπετειώ­δες και παιχνιδιάρ­ικο. Ειδικά στα σκετς που η μούμια σνομπάρει τον Ταντ και την παρέα του οι κωμικές ιδέες βρίσκουν στόχο 100%.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece