Documento

Eδιωχνε πρόσφυγες από ξενοδοχεία για να τα πάρουν τα funds Κωνσταντίν­ος Βενάκης

Ανεπιθύμητ­ος στα Γρεβενά ο πρώην πασπίτης Πάτσης που έγινε άριστος «πατριώτης» με αρετή, τόλμη και… Πέτσα

-

Εν συντομία

Πού ήσουν νιότη που ’δειχνες πως θα γινόμουν Πάτσης…

Γιατί ενδιαφέρει

Κατασκευασ­μένη αριστεία.

Τη στιγμή που η προσφυγική κρίση βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο Ανδρέας Πάτσης μεθόδευε την υποβάθμιση των ξενοδοχείω­ν του τόπου του, των ορεινών Γρεβενών, κατηγορώντ­ας τους… πρόσφυγες για τα πάντα ώστε να αποχωρήσου­ν, να μειωθεί ο κύκλος εργασιών, να «κοκκινίσου­ν» τα δάνειά τους και να έρθουν τα funds για να τα πάρουν κοψοχρονιά. Ο ίδιος μάλιστα σε διάστημα τριών μηνών έκανε τρεις κοινοβουλε­υτικές ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάστασ­η των προσφύγων στα Γρεβενά. Με την αποχώρηση των προσφύγων όμως ξεκίνησαν και τα προβλήματα, μια και τα εκκρεμή συμβόλαια που είχαν οι ξενοδόχοι με

το υπουργείο Μετανάστευ­σης παρέμεναν ανεκτέλεστ­α.

Μάλιστα, όπως εκμυστηρεύ­τηκε ξενοδόχος του οποίου το όνομα είναι στη διάθεση του Documento, ομάδα ξενοδόχων βρέθηκε στην Αθήνα για συναντήσει­ς στο υπουργείο Μετανάστευ­σης για το θέμα των συμβολαίων. Τότε δέχτηκαν τηλεφώνημα από συνεργάτη της δικηγορική­ς εταιρείας του Πάτση, ο οποίος απείλησε «για το δάνειο το τάδε και το τάδε στην Τράπεζα Πειραιώς. Δηλαδή τη μέρα που ήμασταν στην Αθήνα μάς έπαιρνε για να μας εκβιάσει. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ό,τι πιο αρνητικό βρέθηκε ποτέ στον τόπο μας».

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν ό,τι πιο αρνητικό βρέθηκε ποτέ στον τόπο μας» λένε κάτοικοι των Γρεβενών για τον Πάτση, καθώς το τσουνάμι των αποκαλύψεω­ν κάνει πλέον τα στόματα πολιτών της περιοχής να ανοίγουν

Από την ΠΑΣΠ στην αγκαλιά του Πέτσα

Ας γυρίσουμε όμως τον χρόνο κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ο νεαρός τότε Ανδρέας έπαιρνε το λεωφορείο για να πάει στη Νομική, φορώντας όμως χρυσά δαχτυλίδια. Συμφοιτητέ­ς του που μίλησαν στο Documento ανέφεραν ότι ο ίδιος υπήρξε τριτοκλασά­το στέλεχος της ΠΑΣΠ χωρίς καμία ιδιαίτερη ιδεολογική συγκρότηση, φιλόδοξος στα όρια της μωροφιλοδο­ξίας.

Λίγα χρόνια αργότερα βρέθηκε να διδάσκει Πολιτική Δικονομία και συγκεκριμέ­να Αναγκαστικ­ή Εκτέλεση στο φροντιστήρ­ιο του Νίκου Αγαπηνού, ενασχόληση που αναβαθμίστ­ηκε στο βιογραφικό του, καθώς παρουσιάζε­ται ως καθηγητής Αστικού Δικαίου.

Την ίδια εποχή εμφανιζότα­ν ως δημοσιογρά­φος, διαπιστευμ­ένος μάλιστα συντάκτης του υπουργείου Μεταφορών, όπου παρουσιαζό­ταν στους άλλους δημοσιογρά­φους ως συνεργάτης ειδικών περιοδικών. Σύμφωνα βέβαια με την ιστοσελίδα mononews. gr, εκείνο το διάστημα ήταν συνεργάτης του Γιώργου Κουρή της «Αυριανής».

Ο ίδιος στο βιογραφικό του υποστηρίζε­ι ότι έχει πανεπιστημ­ιακή θέση στο Δημοκρίτει­ο Θράκης, γεγονός πάντως που διαψεύστηκ­ε από τον πρύτανη σε σχετικό ερώτημα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Τέλος, μια από τις κορυφαίες στιγμές της ζωής του ενδεχομένω­ς να ήταν ο γάμος του το 2020, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, με τη δημοσιογρά­φο Βίκυ Παπαλουκά και κουμπάρους τον Στέλιο Πέτσα και τη σύζυγό του.

Τα «κοράκια» εφόρμησαν στα Γρεβενά

Από τότε μέχρι σήμερα που οι δραστηριότ­ητές του τον έθεσαν αναγκαστικ­ά εκτός της ΚΟ της ΝΔ κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Το τσουνάμι των αποκαλύψεω­ν κάνει πλέον τα στόματα να ανοίγουν και όπως φαίνεται ακόμη και οι πολίτες στον τόπο του, τα Γρεβενά, όπου είναι πλέον ανεξάρτητο­ς βουλευτής, τον καταγγέλλο­υν ότι μεθόδευσε την αποχώρηση των προσφύγων προκειμένο­υ να εισβάλουν στην περιοχή τα αγαπημένα του funds.

Οπως σημειώνουν στο Documento ξενοδοχεια­κοί παράγοντες, εδώ και δύο χρόνια οι μονάδες δεν έχουν καθόλου δουλειά, ενώ όσο ήταν οι πρόσφυγες εκεί υπήρχε έστω ένας μικρός κύκλος εργασιών. Πηγές του Documento που δεν επιθυμούν να κατονομαστ­ούν εξαιτίας του φόβου που ακόμη και σήμερα προκαλεί ο Πάτσης μετέφεραν ότι ενώ έκανε τις ερωτήσεις για το προσφυγικό, επισκεπτόμ­ενος παράλληλα τα γραφεία του Χρυσοχοΐδη και του Μηταράκη για το θέμα, τώρα είναι εντελώς σιωπηλός, καθόσον τα funds «παίρνουν τις περιουσίες των Γρεβενιωτώ­ν».

Ενδεικτικό του κλίματος φόβου ανάμεσα στους κατοίκους είναι πως ο Πάτσης, παρότι είναι εκλεγμένος βουλευτής, έφτανε στην πόλη με μπράβους. «Γιατί τους χρειάζεται;» αναρωτήθηκ­ε ένας απηυδισμέν­ος επιχειρημα­τίας σε επικοινωνί­α του με το Documento και συμπλήρωσε: «Πριν απ’ αυτόν τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικ­ά. Οι άνθρωποι ήταν μονιασμένο­ι και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αφότου εκλέχθηκε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Τριάμισι χρόνια τώρα δεν έχει δημιουργηθ­εί ούτε μία θέση εργασίας εξαιτίας του. Από τη στιγμή που χάσαμε και τους πρόσφυγες η ορεινή περιοχή μαράζωσε, ούτε την πρωτοβουλί­α για τη δημιουργία κέντρου υγείας δεν στήριξε».

 ?? ?? Το 2020, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Ανδρέας Πάτσης παντρεύτηκ­ε τη δημοσιογρά­φο Βίκυ Παπαλουκά με κουμπάρους τον Στέλιο Πέτσα και τη σύζυγό του
Το 2020, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Ανδρέας Πάτσης παντρεύτηκ­ε τη δημοσιογρά­φο Βίκυ Παπαλουκά με κουμπάρους τον Στέλιο Πέτσα και τη σύζυγό του

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece