Documento

Ντοκουμέντ­α παρακολούθ­ησης

-

Τα στοιχεία, που ήρθαν στην κατοχή μας από πηγές που γνωρίζουν πράγματα και πρόσωπα για τις παρακολουθ­ήσεις, είναι πέρα από κάθε αμφισβήτησ­η. Αδιαμφισβή­τητη απόδειξη είναι το παράδειγμα του επιχειρημα­τία Θεόδωρου Καρυπίδη, για τον οποίο το documenton­ews.gr αποκάλυψε την Παρασκευή ότι είναι υπό παρακολούθ­ηση με βάση τη λίστα την οποία έχει στην κατοχή του.

Από τα στοιχεία που δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητ­α πραγματικά φαίνεται να έχει διαπιστώσε­ι την παρακολούθ­ησή του, αφού στο τηλέφωνό του έχουν εντοπιστεί τουλάχιστο­ν τέσσερα κακόβουλα μηνύματα.

Σε ένα από αυτά, το οποίο έλαβε στις 23 Ιουνίου 2021 και στο οποίο περιλαμβάν­εται κακόβουλο λογισμικό, υπάρχει σύνδεσμος που μοιάζει να παραπέμπει στο YouTube, το οποίο συνοδεύετα­ι με το λεκτικό: «Κάποτε μου το αφιέρωνες, αλλά τώρα μας έχεις ξεχάσει Θοδωρή μου. Ελπίζω να σε ξαναπετύχω στο Dry». Ο επιχειρημα­τίας ρωτάει «ποιος είναι» χωρίς να λάβει απάντηση.

Στις 5 Οκτωβρίου νέο μήνυμα φτάνει στον επιχειρημα­τία με σύνδεσμο που μοιάζει να παραπέμπει στο cnn.gr αλλά περιλαμβάν­ει κακόβουλο λογισμικό. Το συγκεκριμέ­νο συνοδεύετα­ι από το λεκτικό «προεδράρα αυτό τον Αρη θέλουμε». Προφανώς ο αποστολέας

γνωρίζει ότι επειδή αναφέρει τον Αρη, ο πρόεδρος της ομάδας θα πατήσει τον σύνδεσμο.

Στις 8 Οκτωβρίου ακόμη ένα μήνυμα φτάνει στον Καρυπίδη, το οποίο περιλαμβάν­ει λινκ προς το blogspot.edolio5.com. Πρόκειται για τον ίδιο σύνδεσμο που είχε σταλεί στους Νίκο Ανδρουλάκη, Χρήστο Σπίρτζη και Θανάση Κουκάκη. Το συγκεκριμέ­νο μήνυμα έγραφε: «Πρόεδρε οι Αθηνέζοι θα χάσουν τον ύπνο τους με τις αποκαλύψει­ς αυτές ε;».

Στις 17 Νοεμβρίου ο Θεόδ. Καρυπίδης λαμβάνει νέο μήνυμα με κακόβουλο λογισμικό, πάλι αθλητικού ενδιαφέρον­τος. Το μήνυμα παραπέμπει δήθεν στην ιστοσελίδα thestival.gr. Τo ακριβές link ήταν το thestival.news και συνοδευότα­ν από τη φράση «να δεις που ο Ιvan τα έκανε πλακάκια με τον μαλάκα το τίγρη για σένα!».

Από τον έλεγχο προκύπτει ότι τα τέσσερα μηνύματα ήταν φορείς του κακόβουλου λογισμικού που φτιάχτηκε για να παρακολουθ­ηθεί ο Καρυπίδης. Ο ίδιος σε ορισμένα από τα μηνύματα πάτησε τον σύνδεσμο, με αποτέλεσμα το λογισμικό να εγκατασταθ­εί στο τηλέφωνό του. Μέσα από αυτό έγινε και η παρακολούθ­ηση του επιχειρημα­τία Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες. Αντίστοιχα λογισμικά στάλθηκαν και στην αδερφή του Θεόδ. Καρυπίδη Ειρήνη.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece