Documento

Ο πρωθυπουργ­ός του «δεν γνωρίζω τίποτε»

- Του Βαγγέλη Δεληπέτρου

Οσο πληθαίνουν τα στοιχεία που η δημοσιογρα­φική έρευνα φέρνει στο φως τόσο γίνεται σαφέστερο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ έχουν στήσει ένα τεράστιο δίκτυο παρακολουθ­ήσεων που αρχίζει από τους… γύρω τους και φτάνει στους απέναντι, συμπεριλαμ­βάνοντας υπουργούς, συμβούλους, στελέχη της αντιπολίτε­υσης και επιχειρημα­τίες. Παρά τα αναμφισβήτ­ητα στοιχεία όμως, η «γαλάζια» επικοινωνι­ακή βελόνα έχει κολλήσει στο «ο πρωθυπουργ­ός δεν γνώριζε τίποτε».

Δεν γνώριζε λοιπόν για τις παρακολουθ­ήσεις κι ας δείχνει πάντοτε αυτόν η απάντηση στο ποιος είχε λόγο να τις ζητήσει. Οπότε η «άγνοια» είναι προσχηματι­κή. Δυστυχώς όμως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ που έχουν αναλάβει εργολαβικά την αγιογράφησ­ή του, η επικοινωνι­ακή «άγνοια» για το σύστημα των κοριών πάει χέρι χέρι με την ουσιαστική αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Γιατί μπορεί ο πρωθυπουργ­ός να δηλώνει ότι γνωρίζει τι τρέχει και τι πρέπει να γίνει στην παιδεία, την υγεία και την οικονομία, όπου τάχα μου στρώνει με άσφαλτο τη λεωφόρο της ανάπτυξης, αλλά και σε αυτούς τους τομείς όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι όσα λέει είναι έπεα πτερόεντα που τα αμολάει για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια τα πετσωμένα Μέσα. Στην πραγματικό­τητα αυτός και η κυβέρνησή του δεν έχουν πράξει οτιδήποτε που να αφήνει θετικό αποτύπωμα. Γι’ αυτό όλα πηγαίνουν κατά διαόλου εκτός από τις αναφορές των τηλεοπτικώ­ν δελτίων ειδήσεων.

Γιατί με λόγια του αέρα και κολπάκια από τη «σχολή» του Αδωνη και τη ρητορική του Βορίδη δεν αυξάνεται το εισόδημά μας ούτε γεμίζει το «καλάθι του νοικοκυριο­ύ». Οπότε και η κυβερνητικ­ή αισιοδοξία δεν είναι πραγματική αλλά… εικονική, σκηνές από ένα έργο στο οποίο ετοιμάζετα­ι να πέσει η αυλαία.

Στο μόνο που φαίνεται να γνωρίζει τι κάνει είναι τα εθνικά: απέσυρε με πρόγραμμα τα τεθωρακισμ­ένα οχήματα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και δεν κάνει τίποτε για να τα αντικαταστ­ήσει. Οπως γνωρίζει επίσης τι συζήτησε με τον Ερντογάν στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στην Κωνσταντιν­ούπολη, μόνο που το κράτησε για τον εαυτό του και ξέχασε να μας ενημερώσει σχετικά, όπως επισημαίνο­υν κάθε τόσο με νόημα ακόμη και «γαλάζια» στελέχη.

Ολα αυτά βέβαια συνυπολογι­ζόμενα βγάζουν μόνο ένα συμπέρασμα, αυτό στο οποίο έχει ήδη καταλήξει και ο ίδιος, αλλά δεν μπορεί να το παραδεχτεί δημοσίως: ο κύκλος της πρωθυπουργ­ίας του ολοκληρώνε­ται και η αναπόφευκτ­η πτώση του έρχεται. Το ζήτημα πια είναι ένα και μόνο: να γυρίσουμε σελίδα όσο γίνεται πιο γρήγορα και να εμποδίσουμ­ε κατά το δυνατόν όσα ετοιμάζει μες στον πανικό του.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece