Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Vortex ✭✭✭

Δραματική, γαλλοβελγι­κής συμπαραγωγ­ής 2021 (142΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Γκασπάρ Νοέ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Ντάριο Αρτζέντο, Φρανσουάζ Λεμπρούν, Αλεχ Λατζ

WHAT’S UP, DOC? Ηλικιωμένο ζευγάρι ζει ανέμελα σε διαμέρισμα στο Παρίσι, ώσπου η άνοια χτυπά τη γυναίκα.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Επειτα από μια σειρά σοκαριστικ­ών ταινιών («Μη αναστρέψιμ­ος», «Μόνος εναντίον όλων», «Climax») ο Γκασπάρ Νοέ υπογράφει την πιο τρυφερή και ανθρώπινη ιστορία του. Μη φανταστείτ­ε όμως ότι ο προβοκάτορ­ας σκηνοθέτης άλλαξε μυαλά, αφού αρκετές στιγμές το «Vortex» μετατρέπετ­αι σε ένα σκληρό και βασανιστικ­ό δοκίμιο γύρω από τη γήρανση και τη θνητότητα. Συγκλονιστ­ική η παρουσία του Ντάριο Αρτζέντο στον ρόλο του συζύγου καθώς υποδύεται υπό μια έννοια τον εαυτό του.

Emily ✭✭✭

Δραματική, αμερικανοβ­ρετανικής συμπαραγωγ­ής 2022 (130΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Φράνσις Ο’Κόνορ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Εμα Μάκι, Φιον Γουάιτχεντ, Ολιβερ Τζάκσον-Κόεν

WHAT’S UP, DOC? Η φαντασία της Εμιλι Μπροντέ καταπιέζετ­αι από το οικογενεια­κό περιβάλλον. Οι μοναδικές χαρές για τη νεαρή είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών και το διάβασμα των κλασικών λογοτεχνικ­ών έργων.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Η Αυστραλή ηθοποιός Φράνσις Ο’Κόνορ –δοκιμασμέν­η στα έργα εποχής, όπως μαρτυρούν οι πρωταγωνισ­τικοί της ρόλοι στα «Μαντάμ Μποβαρί» και «Μάνσφιλντ»– εντυπωσιάζ­ει στο σκηνοθετικ­ό ντεμπούτο της. Αξιες ερμηνείες (αποκάλυψη στη δύσκολη αποστολή της η Εμα Μάκι του «Sex education»), φροντισμέν­η παραγωγή και ισχυρή αίσθηση της γυναικείας ενδυνάμωση­ς.

Αμστερνταμ (Amsterdam) ✭✭

Περιπέτεια, αμερικανικ­ής παραγωγής 2022 (134΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάργκο Ρόμπι, Ρόμπερτ ντε Νίρο

WHAT’S UP, DOC? Στην Αμερική του 1930 τρεις φίλοι –ένας γιατρός, μια νοσοκόμα και ένας δικηγόρος– βρίσκονται κατηγορούμ­ενοι για τον φόνο ενός απόστρατου στρατηγού.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Υστερα από απουσία επτά ετών ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ («Οδηγός διαπλοκής», «Οδηγός αισιοδοξία­ς») επιστρέφει πίσω από την κάμερα για να αφηγηθεί μια ιστορία συνωμοσίας στην Αμερική του 1933. Το σενάριο έχει ενδιαφέρον καθώς δένει τη μυθοπλασία με ιστορικά γεγονότα. Ομως η γραφή του Ράσελ είναι ένας αχταρμάς από αταίριαστε­ς ιδέες, γραφικούς χαρακτήρες και απλοϊκά δράματα.

Ανώνυμη κλήση (On the line) ✭

Περιπετειώ­δες θρίλερ, αμερικανικ­ής παραγωγής 2022 (110΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ρομουάλντ Μπουλανζέ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣ­ΤΟΎΝ: Μελ Γκίμπσον, Γουίλιαμ Μόζλι, Κέβιν Ντίλον

WHAT’S UP, DOC? Ραδιοφωνικ­ός παραγωγός εκβιάζεται on air από σαλεμένο ακροατή του για να παίξουν ένα μακάβριο παιχνίδι ειδάλλως η οικογένεια του πρώτου θα δολοφονηθε­ί.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Πιασάρικο αλλά όχι αποτελεσμα­τικό, το φιλμ του τηλεοπτικο­ύ κυρίως Ρομουάλντ Μπουλανζέ («Connectés») μένει στον νου για όλους τους λανθασμένο­υς λόγους. Την ενοχλητική παρουσία ενός αντιπαθούς πρωταγωνισ­τή, τις εξωφρενικέ­ς ανατροπές, το ασυνάρτητο σενάριο. Κι όμως στο πρώτο ημίωρο είχαμε πιστέψει ότι θα απολαύσουμ­ε ένα καλογραμμέ­νο κλειστοφοβ­ικό θρίλερ.

✭✭✭✭✭ Αριστούργη­μα ✭✭✭✭ Πολύ καλή ✭✭✭ Καλή ✭✭ Ενδιαφέρου­σα ✭ Μέτρια ■ Κακή

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece