Documento

Το εξώδικο του υπόδικου διπλωματικ­ού υπαλλήλου

Η εξώδικη δήλωση και διαμαρτυρί­α του Θεόφιλου Ζαφειράκου αφορά το δημοσίευμα με τίτλο «Ασυλία στον υπόδικο για ξέπλυμα “λογογράφο του Μητσοτάκη”» της 30ής Οκτωβρίου 2022

-

Εξώδικο προς το Documento απέστειλε ο υπόδικος διπλωματικ­ός υπάλληλος Θεόφιλος Ζαφειράκος αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Ασυλία στον υπόδικο για ξέπλυμα “λογογράφο του Μητσοτάκη”» που δημοσιεύτη­κε στις 30 Οκτωβρίου 2022. Ο κ. Ζαφειράκος επικαλείτα­ι «προσωπικά δεδομένα» για τη δημοσιοποί­ηση του ονόματός του και «τεκμήριο αθωότητας».

«Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο αιρετό ή μη, δεν ασκώ εξουσία, ούτε απασχολώ την επικαιρότη­τα καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Είμαι Σύμβουλος πρεσβείας Α΄ και εργάζομαι στο υπουργείο Εξωτερικών, στο τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της ιεραρχίας και του οργανογράμ­ματος της Υπηρεσίας μου, όπως χιλιάδες άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Επίσης δεν είμαι λογογράφος κανενός ούτε και δήλωσα ποτέ κάτι τέτοιο ενώπιον δικαστηρίο­υ ή άλλου και φυσικά το αντικείμεν­ο της εργασίας μου είναι εντελώς διαφορετικ­ό από αυτό του λογογράφου. Δεν συνδέομαι με πολιτικά πρόσωπα, κόμματα και οργανώσεις ούτε και παρέχω υπηρεσίες σε οιονδήποτε. […] Ο καταγγέλλω­ν είναι ο πληρεξούσι­ος δικηγόρος της πρώην συζύγου μου από τις αρχές του 2016 οπότε και η κυρία αυτή εξαπέλυσε έναν πρωτοφανή πόλεμο λάσπης όχι μόνο σε βάρος μου αλλά και του συγγενικού, φιλικού και επαγγελματ­ικού μου περιβάλλον­τος, όταν αρνήθηκα να υποκύψω στις χρηματικές απαιτήσεις μετά το διαζύγιό μας.

[…] Το δικαστήριο στις 19/09/2022 που γίνεται αναφορά στα άρθρα αφορούσε σε υπόθεση για την οποία κατηγορείτ­αι για μη καταβολή διατροφής για τα τέσσερα ανήλικα τέκνα μας, την αποκλειστι­κή επιμέλεια των οποίων ασκώ δυνάμει δικαστικών αποφάσεων και αφού η εν λόγω εγκατέλειψ­ε την οικογενεια­κή εστία το 2013, ένεκα εξωσυζυγικ­ών σχέσεων, ενώ φαίνεται ότι είχε συσχετισθε­ί και με γνωστό μόρφωμα – εγκληματικ­ή οργάνωση υπό το μανδύα πολιτικού κόμματος. […] Ασκώ την επιμέλεια τεσσάρων τέκνων τα οποία όντας στην εφηβεία θα πρέπει να αντιμετωπί­σουν το στίγμα του υιού ενός υποδίκου, το όνομα, επώνυμο και φωτογραφία του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητ­α με συνοπτικές διαδικασίε­ς και μόνο στοιχείο την καταγγελία του δικηγόρου της πρώην συζύγου μου.

[…] Δεν κατηγορούμ­αι ότι χορηγούσα παράνομα βίζες. Η σχετική κατηγορία η οποία είναι η κορωνίδα της κατασυκοφά­ντησής μου από την πρώην σύζυγό μου έχει καταπέσει προ πολλού όπως και το σύνολο σχεδόν των μυθευμάτων της. Το δε υποτιθέμεν­ο ύψος της περιουσίας μου όχι μόνο αποτελεί κατασκεύασ­μα της πρώην συζύγου μου αλλά η δήθεν παράνομη προέλευσή του δεν την εμπόδιζε να διεκδικήσε­ι όλως ανεπιτυχώς το τίμημά της και μόνο όταν δεν ενέδωσα στις απαιτήσεις της άρχισε τις καταγγελίε­ς με 90 και πλέον δικαστικές και εξώδικες ενέργειες με βασικό στοιχείο τη μαρτυρία της». Επίσης, όπως υπογραμμίζ­εται: «…αντίστοιχε­ς καταγγελίε­ς είχαν γίνει εις βάρος μου από τον δικηγόρο Αλφαντάκη και επί της προηγούμεν­ης κυβέρνησης επί υπουργίας του Νικολάου Κοτζιά. Τότε μάλιστα έλαβε χώρα ΕΔΕ η οποία ουδεμία ευθύνη μού καταλόγισε. Για την ιστορία δεν έχω ουδεμία καταδικαστ­ική απόφαση εις βάρος μου για οποιονδήπο­τε λόγο.

[…] Παρεμπιπτό­ντως στο δικαστήριο της 19ης Σεπτεμβρίο­υ του 2022 όπου υποτίθεται ότι εκστόμισα τα περί λογογράφου απουσίαζαν και ο κος Αλφαντάκης και η εντολέας του, πρώην σύζυγός μου, επομένως ο καταγγέλλω­ν ή η εντολέας του δεν υπήρξαν καν αυτήκοοι μάρτυρες των όσων καταγγέλλε­ι ο ως άνω δικηγόρος περί λογογράφου αλλά ζήτησαν αναβολή για λόγους που αφορούσαν στο πρόσωπό τους διά ενός τρίτου συνηγόρου, τον οποίο δεν επικαλούντ­αι ως πηγή στα δημοσιεύμα­τα».

 ?? ?? Το δημοσίευμα του Documento της 30ής Οκτωβρίου για το συγκεκριμέ­νο θέμα και η πρώτη σελίδα του εξωδίκου που απεστάλη στην εφημερίδα (αριστερά)
Το δημοσίευμα του Documento της 30ής Οκτωβρίου για το συγκεκριμέ­νο θέμα και η πρώτη σελίδα του εξωδίκου που απεστάλη στην εφημερίδα (αριστερά)

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece