Documento

Η απάντηση του

-

Καταρχάς κανένα τεκμήριο αθωότητας δεν έχει παραβιαστε­ί, όπως ισχυρίζετα­ι ο Θεόφ. Ζαφειράκος. Κανείς δεν είπε ότι είναι ένοχος ή ότι έχει καταδικαστ­εί αλλά σε όλο το δημοσίευμα υπογραμμίζ­εται ότι είναι υπόδικος. Κάτι που είναι αληθές, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2021 έχει παραπεμφθε­ί σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημά­των Αθήνας για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των παράνομων θεωρήσεων εισόδου Σένγκεν από την ελληνική πρεσβεία στο Νέο Δελχί της Ινδίας την περίοδο 2004-06. Σύμφωνα με το παραπεμπτι­κό βούλευμα, ο Θεόφ. Ζαφειράκος είναι υπόλογος για τα αδικήματα της νομιμοποίη­σης εσόδων από εγκληματικ­ή δραστηριότ­ητα από κοινού και τελεσθείσα­ς κατά το διάστημα από το έτος 2005 έως και το έτος 2010 κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθη­ση, όπως και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα πλημμελημα­τικής εκβίασης της πρώην συζύγου του. Ακόμη σε βάρος του Θεόφ. Ζαφειράκου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθη­ση, το οποίο όμως παραγράφηκ­ε λόγω των αλλαγών προς το ευμενέστερ­ο στον Ποινικό Κώδικα το 2019.

Τώρα εάν ο Θεόφ. Ζαφειράκος αποδίδει την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη στην ενδoοικογε­νειακή διαμάχη με τη σύζυγό του, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το αποδείξει ενώπιον του δικαστηρίο­υ.

Επίσης σε ό,τι αφορά το κατά πόσο ο Θεόφ. Ζαφειράκος είναι λογογράφος του πρωθυπουργ­ού, το Documento δημοσίευσε όσα περιέχοντα­ι στις επιστολές του δικηγόρου Αλφαντάκη που παραδόθηκα­ν από δικαστικό επιμελητή τόσο στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια όσο και στο γραφείο του πρωθυπουργ­ού Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσημα έγγραφα δηλαδή με επώνυμο αποστολέα τα οποία έχουν παραδοθεί τόσο στον πρωθυπουργ­ό όσο και στον υπουργό Εξωτερικών και έχουν δικαιολογη­μένο δημοσιογρα­φικό ενδιαφέρον, καθώς έχουν αποσταλεί σε πολιτικά πρόσωπα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece