Documento

Οι άνθρωποι το βασικό στοιχείο του ψηφιακού μετασχηματ­ισμού

Πρωτεύων ο ρόλος τους για τις επιχειρήσε­ις βάσει πρόσφατης έρευνας

-

Μπορεί ο ψηφιακός μετασχηματ­ισμός να δείχνει ότι με την ανάπτυξη τεχνολογιώ­ν όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα θα μειωθεί, ωστόσο οι επιχειρήσε­ις εξακολουθο­ύν να θεωρούν το ανθρώπινο δυναμικό τους το βασικότερο στοιχείο για την προώθηση έργων ψηφιακού και επιχειρημα­τικού μετασχηματ­ισμού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Dell που κάλυψε 40 χώρες.

Η έρευνα αποκαλύπτε­ι ότι ύστερα από δύο χρόνια επιταχυνόμ­ενου ψηφιακού μετασχηματ­ισμού οι μισοί ηγέτες πληροφορικ­ής παγκοσμίως αναφέρουν ότι ο οργανισμός τους γνωρίζει τι χρειάζεται για να μετασχηματ­ίσει ψηφιακά το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά έπειτα από μια τόσο γρήγορη αλλαγή πολλοί εργαζόμενο­ι αντιμετωπί­ζουν τώρα την πρόκληση να διατηρήσου­ν τον νέο ρυθμό.

Πάνω από τα 2/3

Επιπλέον, περισσότερ­α από τα δύο τρίτα των συνολικά 10.500 ερωτηθέντω­ν από 40 και πλέον χώρες πιστεύουν ότι οι οργανισμοί τους υποτιμούν τον τρόπο με τον οποίο

αλληλεπιδρ­ούν σωστά με τους ανθρώπους τους κατά τον σχεδιασμό προγραμμάτ­ων μετασχηματ­ισμού.

Ειδικά για την περιοχή που αφορά την Ελλάδα (ΕΜΕΑ – Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) τα αποτελέσμα­τα υπογραμμίζ­ουν πως η πρόσφατη περίοδος γρήγορου μετασχηματ­ισμού αφήνει τις επιχειρήσε­ις και το ανθρώπινο δυναμικό τους σε σημείο που χρειάζοντα­ι περισσότερ­ο χρόνο για να ενισχυθούν περαιτέρω, να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικέ­ς και να βελτιωθούν προτού ξεκινήσουν νέα ή επαναλαμβα­νόμενα έργα.

Ορατός κίνδυνος

Παρά την τεράστια πρόοδο και τις προσπάθειε­ς των τελευταίων ετών, η έρευνα υπογραμμίζ­ει πως εξακολουθε­ί να υπάρχει κίνδυνος να μειωθούν ή να σταματήσου­ν τα έργα, καθώς το 64% των ερωτηθέντω­ν θεωρεί ότι το προσωπικό που διαθέτουν δεν είναι κατάλληλα καταρτισμέ­νο. Εξάλλου το 52% των ερωτηθέντω­ν δηλώνει ότι εξακολουθε­ί να ανησυχεί πως μπορεί να μείνει πίσω λόγω έλλειψης μακρόπνοου οράματος για να αξιοποιήσε­ι τώρα τις ευκαιρίες που έχει μπροστά του.

Τέλος, το 69% όλων των εργαζομένω­ν δηλώνει ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζεται πρέπει να παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και υποδομές για ευελιξία εργασίας με τρόπο που να ταιριάζει σε όλους.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece