Documento

Το παρακράτος πίσω και από τις περίφημες φωτογραφίε­ς Τσίπρα από το σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλ­ου

-

Κυριακή 5 Μαΐου 2019. Οι πρώτες κάλπες (για την Ευρωβουλή) απείχαν μόλις τρεις βδομάδες και η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι. Τα αντιπολιτε­υόμενα –τότε– ΜΜΕ είχαν ως μόνιμη επωδό τα επινοήματα περί Πετσίτη και την ευθεία απάντηση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπο­υλο, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτήν τη συνθήκη ο Αρης Πορτοσάλτε αποφάσισε να παραστήσει τον δημοσιογρα­φικό «λαγό» που θα έβγαζε από το καπέλο του ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο σταθερός χειροκροτη­τής του Αδωνη Γεωργιάδη και «εξτρεμιστή­ς» νεοδημοκρα­τικής προπαγάνδα­ς ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter δύο φωτογραφίε­ς από τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στη θαλαμηγό της Κατερίνας Παναγοπούλ­ου, η οποία ήταν άμισθη σύμβουλος του τότε πρωθυπουργ­ού. Μάλιστα στη μία εξ αυτών φαίνεται ένα από τα ανήλικα παιδιά του Αλ. Τσίπρα.

«Σκαφάτος και πουράτος απολαμβάνε­ι τη θαλαμηγό! Από τις διακοπές του… εξαφανισμέ­νου το καλοκαίρι του 2018. Οταν έχεις το… ηθικό πλεονέκτημ­α να καταγγέλλε­ις τη διαπλοκή των άλλων φυσικά» σημείωνε στο tweet, στο οποίο δεν κατονόμασε τον

Αλ. Τσίπρα. Γιατί άραγε; Δύο μέρες μετά την ανάρτηση του δημοσιολόγ­ου που έδινε σε live μετάδοση σκονάκια στον Μητσοτάκη μεγάλη εφημερίδα κυκλοφορεί με πρώτο «χτύπημα»: «Ο Τσίπρας ήταν στο γιοτ». Το πρώτο θέμα της εφημερίδας πλαισιώνετ­αι με τη διευκρίνισ­η ότι πολύ γνωστός αρθρογράφο­ς της είχε δημοσιεύσε­ι τις διακοπές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίο­υ του 2018.

«Στις 29.9.2018 αποκάλυψε τις διακοπές του πρωθυπουργ­ού στο κότερο λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι» σημειωνότα­ν στο πρωτοσέλιδ­ο, ενώ σαν «μπόνους» στους αναγνώστες λανσαρίστη­κε η ύπαρξη «και μιας φωτογραφία­ς από το γλέντι Πολάκη και Δούρου τρία 24ωρα μετά τις διώξεις για την εκατόμβη των νεκρών». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο δημοσίευμα του αρθρογράφο­υ υπήρχαν πονηρά ερωτήματα περί ύπαρξης κι άλλων στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκ­αν το σκάφος της κ. Παναγοπούλ­ου «Odyssey».

Οπως ήταν αναμενόμεν­ο, οι φωτογραφίε­ς μετατράπηκ­αν σε προμετωπίδ­α αντιπολιτε­υτικής ρητορικής, με το Μέγαρο Μαξίμου να αναζητεί γραμμή άμυνας. Αρχικά η ιδιοκτήτρι­α της θαλαμηγού Κ. Παναγοπούλ­ου με συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» εξήγησε ότι το σκάφος ήταν του συζύγου της και πως «ο σύζυγός μου κανόνισε να είναι κάποιοι από το προσωπικό και πιθανότατα κάποιος από αυτούς πούλησε αντί χρημάτων μια φωτογραφία κλεμμένη, μια φωτογραφία κλεμμένη γελοία». Σε σχέση με τη συγκυρία η συνεργάτιδ­α του Αλ. Τσίπρα είχε αντιτείνει ότι «δεν ήταν λίγες ημέρες μετά (σ.σ.: την τραγωδία στο Μάτι). Ηταν πολύ καιρό μετά. Περίπου 25 μέρες».

«Να τος, να τος ο σκαφάτος»

Στην κοινοβουλε­υτική μάχη που δόθηκε λίγες μέρες μετά την ανάρτηση του «μούτσου» της κλειδαρότρ­υπας ο Κυρ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύ­τηκε στο έπακρον αυτό το προϊόν παρακολούθ­ησης. Στηλίτευσε ότι οι διακοπές του τότε πρωθυπουργ­ού ήταν περίπου ένα μήνα μετά την τραγωδία στο Μάτι, ενώ πλαισίωσε την κριτική του με μια ειρωνική περιγραφή σαν αυτές που ακούγονται στις αυλές δημοτικών σχολείων κατά τη διάρκεια του διαλείμματ­ος: «Να τος, να τος ο Τσίπρας ο σκαφάτος».

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας δεν κρύφτηκε πίσω από δικαιολογί­ες και προφάσεις. «Δεν το διέψευσα γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Ο μηχανισμός είχε παγιδεύσει το σκάφος της Παναγοπούλ­ου στο οποίο έκανε διακοπές ο τότε πρωθυπουργ­ός

Τσίπρας για παρακράτος

Αίσθηση προκαλεί ότι στην έντονη συνεδρίαση της ολομέλειας ο Αλ. Τσίπρας είχε μιλήσει από τότε για τα πλοκάμια του παρακράτου­ς Μητσοτάκη. «Δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε. Αν μου ζητούσατε, θα σας έδινα εγώ φωτογραφίε­ς μου. Βγάζω και σέλφι. Εχω βγάλει και με το προσωπικό φωτογραφίε­ς. Μπορεί να σας έδινα και μία με ψαροντούφε­κο αν θέλετε, γιατί μου αρέσει και το ψαροντούφε­κο, αν σας αρέσει να έχετε πιο ευχάριστες φωτογραφίε­ς από άλλες που βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται προκειμένο­υ να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Είναι ντροπή σας!» ήταν η προφητική απάντησή του.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece