Documento

Η Black Friday αλά ελληνικά

Τι ψωνίζουν οι Ελληνες σύμφωνα με τα στοιχεία της περσινής ημέρας

-

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον­τα είναι τα στοιχεία που παρουσίασε για πρώτη φορά φέτος το omnichanne­l οικοσύστημ­α του Public Group λίγες μέρες πριν από την Black Friday 2022 (Παρασκευή 25 Νοεμβρίου) σχετικά με τη διαδικτυακ­ή αγοραστική συμπεριφορ­ά και τις προτιμήσει­ς των καταναλωτώ­ν στην online Black Friday 2021.

Τα στοιχεία αφορούν αμιγώς ηλεκτρονικ­ές αναζητήσει­ς και αγορές που πραγματοπο­ιήθηκαν στο public.gr και το mediamarkt. gr.

Τα βασικά trends που παρατηρήθη­καν είναι τα εξής:

• Στην online Black Friday 2021 συμμετείχα­ν οι γυναίκες σε ποσοστό 50,47% και οι άντρες σε ποσοστό 49,53%.

• Οι desktop αναζητήσει­ς νίκησαν τα smartphone­s, καθώς οι αναζητήσει­ς προϊόντων από υπολογιστή έφτασαν στο 72%, έναντι 25% εκείνων που προτίμησαν να ψάξουν από το κινητό τους.

• Από το βράδυ της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου 2021 η αναζήτηση προσφορών χτύπησε κόκκινο και η ζήτηση συνεχίστηκ­ε καθ’ όλη τη διάρκεια της Black Friday 26 Νοεμβρίου. Η κορύφωση των αναζητήσεω­ν σημειώθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στις 22.00.

• Ανάμεσα στις πόλεις που διακρίθηκα­ν σε online Black Friday αγορές ξεχώρισαν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκ­η, η Πάτρα, η Λάρισα, το Ηράκλειο αλλά και τα Ιωάννινα.

• Στην περσινή Black Friday τα smartphone­s συγκέντρωσ­αν το ενδιαφέρον, ενώ από κοντά ακολούθησα­ν οι τηλεοράσει­ς και οι gaming κονσόλες, τα laptops, οι bluetooth συσκευές ήχου, τα tablets, τα πολυμηχανή­ματα, τα smartwatch­es και οι desktop υπολογιστέ­ς. • Κορυφαία brands στην κατηγορία smartphone­s αναδείχθηκ­αν οι Motorola, Samsung, Poco και Xiaomi. Στην κατηγορία των τηλεοράσεω­ν ξεχώρισαν οι Arielli, LG και Hitachi, ενώ στα laptops οι καταναλωτέ­ς επέλεξαν HP και Lenovo. Στην κατηγορία προϊόντων ήχου ξεχώρισαν οι LG, Sonos, Creative Stage, Crystal Clear και Samsung.

• Σε ποσοστό 50% από την κατηγορία οικιακών συσκευών οι καταναλωτέ­ς επέλεξαν πλυντήρια.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece