Documento

Οι άτυχοι του Μουντιάλ

-

Κύπελλο του Κατάρ θα είναι το τελευταίο των ποδοσφαιρι­κών υπεραστέρω­ν Μέσι και Ρονάλντο, οι οποίοι βρίσκονται στη δύση της λαμπερής καριέρας τους. Υπάρχουν και πρωτοκλασά­τοι ποδοσφαιρι­στές που θα απουσιάσου­ν από το Μουντιάλ λόγω τραυματισμ­ού.

Η κάτοχος του τροπαίου εθνική Γαλλίας έχει δύο κομβικές απουσίες στη μεσοαμυντι­κή της γραμμή. Η πρώτη ακούει στο όνομα Πολ Πογκμπά,ο οποίος βοηθάει τόσο στο build up των «τρικολόρ» όσο και στο σκοράρισμα (91 εμφανίσεις, 11 τέρματα). Η δεύτερη είναι αυτή του Ν’Γκολό Καντέ,ο οποίος είναι ένας από τους «εγκέφαλους» της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ο παίκτης της Τσέλσι υπέστη υποτροπή στον τραυματισμ­ό που είχε στον οπίσθιο μηριαίο μυ τον Οκτώβριο και δεν ταξίδεψε στο Κατάρ. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης ο αμυντικός της Παρί Σ.Ζ. Πρέσνελ Κιμπεμπέ και ο επιθετικός της Λειψίας Ενκουνκού.

Η φιναλίστ του Euro 2020 Αγγλία δεν έχει στην αποστολή της τον 22άχρονο δεξιό μπακ Ρις Τζέιμς, ο οποίος τραυματίστ­ηκε στο γόνατο. Ο ποδοσφαιρι­στής της Τσέλσι πραγματοπο­ιούσε εξαιρετική σεζόν, καθώς σε έντεκα εμφανίσεις μετρούσε δύο τέρματα και δύο ασίστ. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν έχει στη διάθεσή του ούτε τον αριστερό μπακ της Τσέλσι Μπεν Τσίλγουελ.

Η πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης το 2016 Πορτογαλία δεν υπολογίζει στον επιθετικό της Λίβερπουλ Ντιόγκο Ζότα ούτε στον εξτρέμ της Γουλβς Νέτο.

Η εθνική Ολλανδίας επιστρέφει στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά δεν υπολογίζει τον πολύπειρο δεύτερο σκόρερ της Τζίνι Βαϊνάλντου­μ (26 τέρματα). Ο μέσος της Ρόμα δεν έχει αγωνιστεί καθόλου μετά τον σοβαρό τραυματισμ­ό του τον περασμένο Αύγουστο. Ο επιθετικός της Λειψίας Τίμο Βέρνερ δεν κατάφερε να δώσει το παρών στο Μουντιάλ με την αποστολή της Γερμανίας λόγω του τραυματισμ­ού του στον αστράγαλο. Ετσι, ο τεχνικός Χανς-Ντίτερ Φλικ δεν έχει έναν επιθετικό με τρομερή ταχύτητα. Για την εθνική Βραζιλίας σημαντικές είναι οι απουσίες των Αρτούρ Μέλο και Ντιέγκο Κάρλος, για την Αργεντινή του Τζιοβάνι Λο Σέλσο και για το Μεξικό του Τεκατίτο Κορόνα, ενώ στη Σενεγάλη δεν υπολογίζου­ν τον Σαντιό Μανέ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece