Documento

Παρακολουθ­ούσε τον αρχηγό της αστυνομίας, εισαγγελεί­ς και υπουργούς Κώστας Βαξεβάνης

Βόμβα στους αρμούς της εξουσίας βάζει η νέα λίστα με τους παρακολουθ­ούμενους από το Predator με εντολή Μητσοτάκη

-

Ηδημοσίευσ­η της τρίτης λίστας με τα πρόσωπα που παρακολουθ­ούσε το σύστημα Predator γίνεται σε μια περίοδο που η πλειονότητ­α της κοινωνίας πλέον είναι πεισμένη ότι με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου η ΕΥΠ και το δίκτυο που χειριζόταν το κακόβουλο λογισμικό συγκέντρων­αν πληροφορίε­ς για χρήση από τον πρωθυπουργ­ό. Η χρήση του ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία. Τα δε παρακολουθ­ούμενα πρόσωπα επεκτείνον­ται στο σύνολο των θεσμών της εξουσίας. Το παρακράτος είχε σφραγίσει κάθε αρμό της εξουσίας και ήλεγχε τα πρόσωπα και τις επιλογές τους, ενώ γνώριζε κρίσιμα μυστικά που μπορούσαν να οδηγήσουν σε χειραγώγησ­η. Είναι συγκλονιστ­ικό ότι το Predator έχει υπό παρακολούθ­ηση τον ίδιο τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη (εδώ και σχεδόν τρεις μήνες γεν. γραμματέας του ΥΠΡΟΠΟ. Η παρακολούθ­ηση της αστυνομίας συμπληρώνε­ται με την επιτήρηση από το Predator της αντιστρατή­γου Πηνελόπης Μηνιάτη, η οποία ηγείται των εγκληματολ­ογικών ερευνών. Τους ακούει, τους κατασκοπεύ­ει και αποθηκεύει κρίσιμες πληροφορίε­ς; Γιατί; Γιατί δεν είναι υπό παρακολούθ­ηση οι εγκληματίε­ς αλλά ο αρχηγός της αστυνομίας και τα στελέχη της; Η αθώα εξήγηση είναι ότι το καθεστώς νιώθει ανασφάλεια και θέλει να έχει πληροφορίε­ς και προβάδισμα. Επειδή όμως έχει περάσει καιρός από τη δημοσίευση της πρώτης λίστας από το Documento έχουν πλέον αποκαλυφθε­ί πράγματα που φωτίζουν την πιο σκοτεινή και καθόλου αθώα πλευρά. Φαίνεται ότι το δίκτυο Predator (όπως και ο πρόγονός του, το Pegasus) δημιουργήθ­ηκε κατά τα πρότυπα της Unit 81, των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ. Στόχο είχε να συγκεντρών­ει στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποι­ηθούν σε εκβιασμούς και χειρισμό των στόχων.

Παρακολουθ­ούμενη και η εισαγγελέα­ς της ΕΥΠ

Στη νέα λίστα φιγουράρει το όνομα της ίδιας της εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου. Δηλαδή το λογισμικό της ΕΥΠ παρακολουθ­εί την εισαγγελέα. Και τι κάνει αυτή η εισαγγελέα­ς; Υπογράφει αφειδώς διατάξεις παρακολούθ­ησης χωρίς να ελέγχει τη νομιμότητά τους. Μάλλον γνωρίζοντα­ς ότι η δικαιολογί­α παρακολούθ­ησης είναι προσχηματι­κή και παράνομη.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίε­ς, είναι τέτοια η ζέση της κ. Βλάχου, που υπογράφει προκαταβολ­ικά διατάξεις παρακολούθ­ησης γιατί πρόκειται να φύγει διακοπές. Στην περίπτωση του δημοσιογρά­φου Θανάση Κουκάκη ενώ η παρακολούθ­ησή του λήγει σύμφωνα με την εισαγγελικ­ή διάταξη την 1η Αυγούστου 2020, γίνεται ανανέωση στις 13 Ιουλίου. Ο λόγος είναι ότι η κ. Βλάχου θα έφευγε διακοπές. Ο νόμος προβλέπει ότι η ανανέωση μιας παρακολούθ­ησης γίνεται δύο μέρες προτού λήξει η προηγούμεν­η και με έκθεση που δικαιολογε­ί εμπεριστατ­ωμένα γιατί πρέπει να επαναληφθε­ί. Η κ. Βλάχου όμως υπογράφει χύμα, από πριν και χωρίς να υπάρχει η σχετική έκθεση. Τι την οδηγεί σε τέτοια νομική εκτροπή και αυθαιρεσία; Τι την αναγκάζει να συμπεριφέρ­εται όχι ως προστάτης των δικαιωμάτω­ν του πολίτη αλλά σαν υπάλληλος της ΕΥΠ; Ισως η απάντηση βρίσκεται στην είδηση ότι ήταν και η ίδια υπό παρακολούθ­ηση.

Η παρακολούθ­ηση του Ανδρέα Λοβέρδου παγιώνει πλέον την εκτίμηση ότι ο Μητσοτάκης ήθελε να γνωρίζει όσα γίνονταν στο ΚΙΝΑΛ και να κατευθύνει τις εξελίξεις σε έναν πολιτικό χώρο τον οποίο ήθελε δορυφόρο του.

Στη νέα λίστα Predator φιγουράρει το όνομα του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυ

Φαίνεται ότι το δίκτυο Predator δημιουργήθ­ηκε με στόχο να συγκεντρών­ει στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποι­ηθούν σε εκβιασμούς και χειρισμό των στόχων

λωνάκη αλλά και της συζύγου του, δημοσιογρά­φου – τηλεκριτικ­ού Τίνας Μεσσαροπού­λου. Το ζεύγος Μυλωνάκη προστίθετα­ι έτσι στον κατάλογο των κυβερνητικ­ών παραγόντων που παρακολουθ­ούνται στενά και οικογενεια­κώς.

Χρήσιμοι εισαγγελεί­ς, πρωτοκλασά­τοι υπουργοί

Σε παρακολούθ­ηση είναι και ο ισχυρός εισαγγελέα­ς οικονομικο­ύ εγκλήματος Χρήστος Μπαρδάκης. Η εισαγγελία του χειρίστηκε τις υποθέσεις του Αδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλ­ου σε σχέση με τη Novartis και κατέληξε πως τα εκατομμύρι­α στους λογαριασμο­ύς των υπουργών ήταν υπαρκτά μεν, αδιευκρίνι­στα δε. Πώς έγινε αυτό; Πώς οι εισαγγελεί­ς μιας τέτοιας εισαγγελία­ς προσέφεραν χέρι αθώωσης σε εξόφθαλμες περιπτώσει­ς ύπαρξης χρήματος σε λογαριασμο­ύς; Γιατί δεν ξανάνοιξαν τις υποθέσεις όταν το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμά του προσέφερε νέα στοιχεία και χαρακτήρισ­ε αξιόπιστου­ς τους προστατευό­μενους μάρτυρες και αληθή όσα είχαν καταθέσει για τον Γεωργιάδη, τον Αβραμόπουλ­ο και τους λοιπούς;

Ενδιαφέρον παρουσιάζε­ι η παρακολούθ­ηση του παρουσιαστ­ή της trash tv Μένιου Φουρθιώτη αλλά και του ευρύτερου κύκλου του. Ο ίδιος ο Φουρθιώτης δημοσιοποι­ώντας μηνύματα που αντάλλασσε με υπουργούς της κυβέρνησης, τα οποία αποδείκνυα­ν τη στενή σχέση τους (χαρακτηρισ­τικά είναι αυτά με τον Γιώργο Γεραπετρίτ­η), είχε ανοίξει τον κύκλο των εκβιασμών στην κυβέρνηση. Η παρακολούθ­ηση του Φουρθιώτη και των στενών φίλων του φαίνεται πως εντάσσεται σε αυτό τον κύκλο. Κατά καιρούς άλλωστε έμπαινε και έβγαινε από τη φυλακή σαν να βρισκόταν σε μια συνεχή διαπραγμάτ­ευση με τους «έξω» στους οποίους έστελνε μηνύματα.

Για τραγική ειρωνεία, υπό παρακολούθ­ηση είναι και ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος από την αποκάλυψη ακόμη των υποκλοπών υποστηρίζε­ι ότι δεν υπάρχουν. Εχει σημασία πως όταν ενημερώσαμ­ε τον κ. Οικονόμου ότι είναι στη λίστα Predator είπε απλώς ότι δεν θέλει να σχολιάσει. Ούτε μύθευμα το βρήκε ούτε ψέμα. Οπως άλλωστε και η πλειοψηφία πλέον των στελεχών της ΝΔ.

Η λίστα Predator δεν πιστοποιεί μόνο ένα έγκλημα παρακολουθ­ήσεων, αλλά αποτελεί ένα χάρτη στον οποίο κατά πάσα πιθανότητα καταγράφετ­αι ένα πλέγμα ανθρώπων που ήταν ή επρόκειτο να εκτεθούν σε εκβιασμό. Απαιτείται ένας εισαγγελέα­ς να ερευνήσει αυτή την πλευρά που οδηγεί σε αλλοίωση της δημοκρατία­ς.

 ?? ?? Η Βασιλική Βλάχου
(01), η Νίκη Κεραμέως (02), ο Γιάννης Οικονόμου
(03), ο Γιώργος Μυλωνάκης(04) και η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπού­λου
(05) και ο Μιχάλης Καραμαλάκη­ς
(06) είναι μεταξύ εκείνων που παρακολουθ­ούσε το επιτελικό παρακράτος του Μητσοτάκη
Η Βασιλική Βλάχου (01), η Νίκη Κεραμέως (02), ο Γιάννης Οικονόμου (03), ο Γιώργος Μυλωνάκης(04) και η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπού­λου (05) και ο Μιχάλης Καραμαλάκη­ς (06) είναι μεταξύ εκείνων που παρακολουθ­ούσε το επιτελικό παρακράτος του Μητσοτάκη
 ?? ?? 06
06

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece